in

Neil Gaiman İmzalı Yolun Sonundaki Okyanus Dizi Oluyor

Neil Gaiman eserleri ekranlara uyarlanmaya devam ediyor. Yolun Sonundaki Okyanus (The Ocean at the End of the Lane), Simon Pegg tarafından dizi yapılacak.

Neil Gaiman
- Reklam -
- Reklam -

Fantastik edebiyatın sevilen yazarlarından Neil Gaiman imzalı bir eser daha uyarlama kervanına katılıyor. Son yıllar, Gaiman’ın elinden çıkan pek çok yapımı ekranda görme fırsatına sahip olmuştuk. Şimdiyse yazarın bir başka romanı televizyona uyarlanıyor: Yolun Sonundaki Okyanus (The Ocean at the End of the Lane) için hazırlanın.

Yıldız Tozu (Star Dust), Amerikan Tanrıları (American Gods), Kıyamet Gösterisi (Good Omens) gibi eserleriyle daha önce uyarlama dünyasına dahil olan; şu sıralar ise gündemi Netflix yapımı The Sandman dizisiyle ısıtan Gaiman’dan bir iş daha yeni formatında hayranlarının karşısına çıkacak.

Yolun Sonundaki Okyanus Dizisi için Senaryo Çalışmaları Başladı

Romanı televizyona uyarlayacak isim ise oldukça dikkat çekici. Star Trek, Hot Fuzz, Shaun of the Dead gibi yapımlarda rol alan Simon Pegg, Yolun Sonundaki Okyanus uyarlamasının başına geçiyor.

- Reklam -

Simon Pegg

Pegg aktörlüğü ile öne çıksa da senarist ve yapımcı kimliğiyle de biliniyor. Pegg’in aktardığına göre Yolun Sonundaki Okyanus için senaryo çalışmaları da çoktan başladı.

Dilimize İthaki Yayınları tarafından kazandırılan kitabın konusu şöyle:

The Ocean at the End of the Lane Konusu

Yolun Sonundaki OkyanusBir kelebeğin kanatları kadar narin ve hüzünlü.Karanlıktaki bir bıçak kadar tehditkâr ve korku verici.

- Reklam -

Neil Gaiman, sarsıcı eseri Yolun Sonundaki Okyanusta, insanı insan yapan tüm duyguları ortaya çıkarmakla kalmayıp, okurlarını onları çevreleyen karanlıklardan korunmaları için geçmişin sığınağına davet ediyor.

Hikâye, kahramanımızın çocukluğuna dönmesi ve evinin yanındaki gölün aslında bir okyanus olduğunu iddia eden Lettie Hempstocka dair anılarının canlanmasıyla başlıyor. Bu andan sonra; küçük bir çocuğun fazlasıyla ürkütücü, garip ve tehlikelerle dolu geçmişine doğru bir kapı açılıyor.

Artık, yolun sonunda neyle karşılaşacağını kahramanımız da bilmiyor…
Daha önce 2013 yılında eserin sinemaya uyarlanması yönünde bazı çalışmalar yapılmıştı. Joe Wright’ın oturmasıyla ön hazırlıklar başlamış ancak ne yazık ki devamı gelememişti. Böylece Simon Pegg öncülüğünde kitap bir kez daha uyarlama rotasına girmiş oldu.

Dizinin ne zaman ve nerede yayınlanacağı, kadrosunda kimler olacağı gibi bilgiler ise henüz belli değil.

Peki ya siz bu kitabı okumuş muydunuz? Uyarlama fikrini nasıl buluyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* Neil Gaiman’ın En Sevdiği 3 Bilimkurgu Romanı

Kaynak: The Playlist

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for frht45 frht45 dedi ki:

    Çok severek okumuştum. Merakla bekliyorum. Pegg’i severim iyi iş çıkarır diye düşünüyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bir Noel Şarkısı: Charles Dickens

Bir Noel Şarkısı: Charles Dickens’ın Noel Kültürünü Şekillendiren Kitabı

Peter Sarsgaard the batman

The Batman Filmine Katılan Yeni İsim Peter Sarsgaard Oldu