in

Neil Gaiman’ın “Gormenghast” Uyarlamasına Doctor Who Kadrosundan Takviye

Neil Gaiman ve Akiva Goldsman’ın televizyona uyarladığı Gormenghast serisinin yazar kadrosuna, Doctor Who’dan da hatırladığımız Toby Whithouse katıldı!

neil gaiman
- Reklam -
- Reklam -

Bu yılın başlarında Neil Gaiman ve Akiva Goldsman’in Mervyn Peake’in tuhaf ve trajikomik gotik eseri Gormenghast’ı televizyona uyarlayacakları haberini almıştık. Gaiman – Goldman ikilisi projenin yürütücüleri olsalar da elleri Good Omens, American Gods gibi diğer önemli yapımlarla oldukça dolu. Hâl böyle olunca kadroya yeni bir ismi daha katmaktan kaçınmadılar.

Deadline’ın haberine göre projeye bir yazar daha katıldı. Being Human’ın yaratıcısı ve Doctor Who’nun yazar kadrosundan Toby Whithouse, yapımın televizyon uyarlamasını hem kaleme alacak hem de özel yapımcılığını üstlenecek.

Yayınlandığı dönemde J.R.R. Tolkien’in Yüzüklerin Efendisi üçlemesine nazaran daha çağdaş bir yönde kalan Peake’in serisi Titus Groan karakteri üstünden dönüyor.

- Reklam -
- Reklam -

Dizi hakkında Neil Gaiman şöyle diyor:
“Edebiyatta Mervyn Peake’in fevkalade Gormenghast romanları gibisi yok. Aynı zamanda usta bir sanatçı tarafından yaratıldılar. Bizi bir şehir kadar büyük olan, kahramanları, kötüleri ve de hayattan daha koca ve unutulmaz insanları olan bir kaleye götürüyorlar. 60’larda fantazya sevenlerin bağrına bastıkları iki serinin Yüzüklerin Efendisi ile birlikte Gormenghast olmasının bir nedeni var. Peake’in parlak ve tekil vizyonunun ekrana gelmesine yardım etme şansına sahip olmak bir onurdur.”
Gormenghast son defa televizyona uyarladığında tarihler 2000 yılını gösteriyordu. BBC’nin uyarladığı mini seri sadece iki kitabı kapsıyordu. Yeni yapılacak uyarlamayı heyecanla bekliyoruz!


Titus Groan: Olağan Bir Fantazi

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

shrek cizmeli kedi

“Shrek” ve “Çizmeli Kedi” Yeniden Çekiliyor

Nebula

Nebula Ödülleri’ne Yeni Kategori: En İyi Oyun Senaryosu