in

Netflix’te Yüzler Gülüyor: Abone Sayısı ve Gelirler Arttı

Netflix, 2023’ün ilk çeyrek raporlarında beklentileri karşıladı. Platform abone sayısını artırırken gelir ve kârlılık durumunda da çıtayı yukarı çekmeyi başardı.

Netflix 2023 Abone Sayısı Rapor
- Reklam -
- Reklam -

Netflix 2023’ün ilk çeyrek raporlarını açıkladı. Dijital yayın devi, zirvedeki yerini korurken yeni aboneler kazanarak kötü gidişatı tersine çevirmeyi başardı.

Netflix, 2022 yılında zorlu günlerden geçmişti. Disney Plus ve Warner Bros Discovery’deki atılımlar, Apple TV+ ve Paramount+’ın artan pazar payları derken dijital yayın platformları savaşında uzun süre zirvede kalan Netflix, son 10 yılın ardından ilk defa abone kaybı açıklamıştı.

Rusya – Ukrayna savaşı sırasında Rusya’daki faaliyetlerini durduran şirket yaklaşık 700 milyon abone yitirmişti. Şifre paylaşımının yavaş yavaş engellenmeye başlanması ve reklamlı paketlerle çözüm arayan platform 2023’ün ilk üç ayını beklentileri karşılayarak kapattı.

- Reklam -

Netflix 2023 Yılını Abone Sayısını Artırarak Karşıladı

Geçen salı günü açıklanan 2023 yılı ilk çeyrek raporu, 1,75 milyon yeni abonenin platforma dahil olduğunu ortaya koydu. Şirket, reklamlı paketleri satışa sunduğu 2022’nin son çeyreğinde de 7,66 milyon kullanıcı kazanmıştı.

Sonuç itibarıyla Netflix’in toplam abone sayısı küresel çapta 232,5 milyon olarak açıklandı. Wall Street Journal’ın açıkladığı beklentileri karşılayan şirket, son üç ayda 8,2 milyar dolarlık gelir elde etmiş oldu. Bununla birlikte Ocak – Şubat – Mart aylarında toplam net kârın 1,2 milyar dolar olduğu da belirtiliyor. Şirketin gelirleri yıllık bazda %3,7 artmış durumda.

Netflix 2023 Abone Sayısı

Netflix abone sayısı ABD ve Kanada’da 100.000, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da 640.000 ve Asya-Pasifik bölgesinde 1,5 milyon arttı. Latin Amerika’da ise 450.000’lik bir düşüş yaşandı.

Bununla birlikte ikinci çeyrek itibarıyla şifre paylaşımı engellemesini ABD’de de yürürlüğe konulacağı belirtildi. Netflix, ilk çeyrekte dört ülkede şifre paylaşımını durdurduklarını ve sonuçtan memnun olduğunu da açıkladı.

- Reklam -

Platform ayrıca “2023 yılı mali hedeflerinin tamamını karşılama yolunda olduklarını” da ifade etti. Dijital yayın devi, gelecek üç ayda da 8,2 milyar dolarlık bir gelir elde etmeyi ve yıllık büyüme oranını da %6 civarına çıkaracağını öne sürüyor.

Netflix 2023 Abone

Platform son olarak film politikasını değiştirmiş; daha az ve daha kaliteli işler üretmeye karar vermişti. Netflix ayrıca video oyun dünyasında da ciddi atılımlar yapmaya hazırlanıyor.

Siz dijital yayın platformlarının geldiği son noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla içerik için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Google CEO Sundar Pichai Yapay Zeka

Google CEO’sundan Yapay Zekâ Açıklaması: “Uykularımı Kaçırıyor”

Galaxy Quest Dizisi

Kült Bilimkurgu Filmi “Galaxy Quest” Paramount+ Dizisi Oluyor