in ,

Netflix’te Kriz Büyüyor: Medya Devi 300 Kişiyi Daha İşten Çıkardı

Netflix içinde bulunduğu zorlu finansal koşullar nedeniyle 300 personeli işten çıkarıyor. Dijital yayın devi, ilk çeyrekte ciddi bir abone kaybı yaşamıştı.

Netflix Reklamlı Abonelik Seçeneği
- Reklam -
- Reklam -

Netflix finansal bir krizle baş etmeye çalışıyor. Dijital yayın devi, yaşadığı mali sorunlar nedeniyle 300 çalışanını daha işten çıkardı.

Dünya genelinde dijital yayın servisleri çoğaldıkça rekabet de git gide artıyor. Her platformun talep ettiği aylık abonelik ücreti nedeniyle kullanıcılar da ister istemez aralarında seçim yapmak zorunda kalıyor. Bu işin öncüsü ve halihazırda en çok aboneye sahip olan Netflix ise şimdilerde zor zamanlar geçiriyor.

Son olarak 2022’nin ilk çeyreğinde on yıldan uzun bir süredir ilk defa büyük çapta abone kaybettiğini açıklayan şirket, hisselerinde de önemli bir düşüş yaşadı. Abone kaybının hemen ardından birçok projesini de iptal eden Netflix, Mayıs 2022’de de 150’ye yakın çalışanını işten çıkardı. Ancak şimdi, çoğunluğu Amerika Birleşik Devletleri’nde olmak üzere 300 personeli ile daha yollarını ayırdı. Bu da şirketin iş gücünün yaklaşık yüzde 4’üne denk geliyor.

- Reklam -

Şirketin sözücüsü Bao Nguyen, yaptığı açıklamada “Ne yazık ki 300 çalışanımızı işten çıkardık,” dedi ve şöyle devam etti:

“Sektöre önemli ölçüde yatırım yapmaya devam ediyoruz. Ancak bu kararı, yavaş bir şekilde büyümemize oranla artan maliyetlerimiz nedeniyle almak zorunda kaldık.”

300 Kişiyi İşten Çıkaran Netflix Bünyesinde Abone Kaybı Devam Edecek

netflix abone kabyı

Şirket her ne kadar reklamlı abonelik üzerine bir çalışma yürütse de ve paylaşımlı hesapların önünü kesmek adına yeni birtakım çalışmalar yapsa da, şu an için bu sonuçları bekleyemeyecek kadar mali bir krizde olduğu görülüyor. Son olarak abone kaybı hakkında kendilerine uzun süre hatalı bilgi aktardığını söyleyen hissedarlarıyla da davalık olan Netflix’in yeni abone kayıpları beklediği dile getirildi.

- Reklam -

Netflix dünya çapında 220 milyon aboneye sahip ve yayın pazarında açık ara lider olmaya devam ediyor. Yine de Disney Plus, HBO Max ve Amazon Prime Video gibi rakip platformların içerikleri ile adlarından daha fazla söz ettirmesiyle son aylarda rekabet gittikçe hızlandı. Yakın zamanda Türkiye pazarıyla birlikte birçok farklı ülkede de aktif hale gelen Disney Plus, bu rekabeti daha da zorlayacak gibi duruyor. Hemen ardından gelen HBO Max ise yıl sonuna kadar Türkiye dahil onlarca yeni ülkede hizmet vermeye başlayacak. Amazon Prime Video ise Yüzüklerin Efendisi gibi dizi projeleri sayesinde abone kazanmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili 2019 yılında yapılan bir araştırma, Netflix’in 4 milyona yakın abone kaybı yaşayabileceğini söylüyordu. Şu an için böyle bir durum söz konusu olmasa bile, kayıpların süreceği anlaşılıyor.

Netflix’in son işten çıkarmaları hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: BBC

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

iş bankası kültür yayınları gökkuşağı sansür

İş Bankası Kültür Yayınları’nın Bir Çocuk Kitabındaki ‘Gökkuşağını’ Sansürlediği Öne Sürüldü

Neil Gaiman: "Sandman Dizisi Size Çarpacak"

Neil Gaiman: “Netflix’in Sandman Uyarlaması Size Bir Kamyon gibi Çarpacak”