in ,

Netflix Abone Sayısı 200 Milyonu Aştı

Netflix abone sayısı 200 milyonu aştı. Dijital yayın devi, 2020’nin son çeyreğinde planladığından daha fazla büyümeyi başardı.

Netflix Abone Sayısı
- Reklam -
- Reklam -

Dijital yayın platformları arasındaki yarış her geçen gün artıyor. Sektörün öncülerinden olan Netflix de bu konumdaki liderliğini pekiştirmeyi sürdürüyor. Açıklanan yeni verilere göre Netflix abone sayısı 200 milyonu aşmış durumda.

2020 yılı bütün dünya için çoğunlukla eve kapanmak ve Koronavirüs pandemisi nedeniyle zamanının çoğunu -imkânlar dahilinde- evde geçirmek ile geçti. Sinema ve tiyatro salonları yılın büyük bir kısmında kapalı kaldı. Dijital yayın platformları ise daha önce hiç yaşanmamış oranlarda büyümeler yaşadı.

Netflix de bu pastadan payını alanlar arasında. Kanal 2020 yılı içerisinde toplamda yaklaşık 37 milyon yeni aboneye erişti. Böylece platformun toplam abone sayısı 203.7 milyon oldu. Netflix, 2020’nin son 4 ayında toplam 8.5 milyon yeni abone kazandı. Bu çeyrekte kanalın elde ettiği toplam gelir ise 6.6 milyar doları gördü.

- Reklam -

Netflix Abone Sayısı Konusunda Rakip Tanımıyor: Disney+ Hâlâ Yarışın Çok Gerisinde

Platform, agresif bir büyüme modeli sergileyerek son dönemlerde yüksek borçların altına girmişti. Büyük yönetmenlerle dev anlaşmalar, yeni stüdyo ve sinema salonu hamleleri Netflix’in 2020’de bir hayli para harcamasına neden oldu. Kanalın yaklaşık borcu 16 milyar doları geçmiş durumda. Ancak yine de büyüme hızı ve gelirler göz önüne alındığında, platform bu finansal sıkıntının üstesinden gelebilecek gibi görünüyor.

Bir yanda Disney+’ın sektöre ses getiren girişi, WarnerMedia’nın HBO Max’i hizmete açması, Apple Tv+, Peacock, discovery+ gibi diğer çevrim içi yayın servisleri; dijital yayıncılık dünyasını iyicek ızıştırmış durumda. Artan rekabetle birlikte Netflix de pazardaki yerini korumak için ciddi hamleler yapmayı sürdürüyor. Disney+, bir yılı aşkın sürede 86.8 milyon aboneye ulaşmış olsa da, Netflix aradaki farkı korumayı başarmış durumda.

Yine de Disney+’ın hâlâ dünyanın pek çok ülkesinde hizmete açılmamış olduğunu unutmamak gerekir. Platform önümüzdeki şubat ayı, Türkiye dahil birçok ülkede yayına başlayabilir. Netflix’in 190’dan fazla ülkede hizmet verdiğini biliyoruz. Disney+ da bu farkı hızlı bir şekilde kapatmak istiyor.

- Reklam -

emily in paris netflix abone sayısı

Netflix, dizi konusunda yakaladığı büyük başarıyı filmlerle de pekiştirmek istiyor. Arama motoru Google’a göre 2020 yılında en çok aratılan aratılan 10 diziden 8’i Netflix’e ait. (Tiger King, La Casa de Papel, Cobra Kai, The Umbrella Academy, Emily in Paris, Ozark, The Queen’s Gambit, Outer Banks, Locke & Key) Netflix bu çizgiyi filmlerde de korumak istediği için, 2021 yılında neredeyse her hafta bir yeni film yayınlamak istiyor.

Neticede Netflix yoluna emin adımlarla devam ediyor gibi görünüyor. Siz bu süreci nasıl yorumluyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Fate: The Winx Saga incelemesi

Winx Efsanesi: Kader Dizisi Fragmanı: Popüler Seriye Farklı Bir Yorum Geliyor

Lupin 1. Sezon İncelemesi

Lupin 1. Sezon İncelemesi: Fransa’nın Sherlock Holmes’üne Çağdaş Bir Uyarlama