in ,

Netflix Abonelik Ücretlerine Yüzde 50’ye Varan Zamlar

Netflix abonelik ücreti, yüzde 30 ila yüzde 50 arasında zamlandı. Platform Türkiye’deki yeni fiyatlandırmasını duyurdu.

Netflix Abonelik Ücreti 2021
- Reklam -
- Reklam -

Netflix abonelik ücretleri güncellendi. Platform, Türkiye’de verdiği hizmete yüzde 30 ila yüzde 50 arasında zam uyguladı.

190’dan fazla ülkede 200 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan Netflix, dijital yayın platformları arasında hâlâ zirvede oturuyor. Disney+, Amazon Prime Video, Apple TV+ ve HBO Max gibi rakipleri Netflix’e yetişmek için yatırımlarını hızlı bir şekilde artırmayı sürdürse de platformun yarışa önce başlamaktan kaynaklı avantajı hâlâ gözle görülür şekilde yüksek.

Türkiye’de de hizmet veren, hatta ülkemizde ofis açmak üzere de harekete geçen Netflix; Türkiye’ye özel ürettiği dizi ve filmlerle de tanınıyor. Hakan: Muhafız, Atiye, Aşk 101, Bir Başkadır gibi diziler ve Yarına Tek Bilet9 Kere Leyla ve Azizler filmleri ile kanal Türkiye’ye de ciddi bir yatırım yapmış durumda.

- Reklam -

Netflix Abonelik Ücretleri – 2021 Güncel Liste

Üç farklı abonelik şekline sahip olan Netflix, tek cihazda SD kalite, çift cihazda HD kalite ve 4 cihazda full ve ultra HD kalite gibi seçeneklere sahip.

Netflix’in yaptığı yeni zamla birlikte güncel abonelik ücretleri aşağıdaki gibi oldu.

  • Temel üyelik: 26,99 TL/ay – Tek cihaz, SD çözünürlük
  • Standart HD: 40,99 TL/ay – İki cihaz, HD çözünürlük
  • Özel Ultra HD: 54,99 TL/ay – 4 cihaz, Full ve Ultra HD çözünürlük

Daha öncesinde temel üyelik paketi 17,99 TL idi. Standart paket ise daha önce 29,99 TL olarak karşımıza çıkıyordu. Platformun Özel olarak adlandırdığı üçüncü ve en yüksek kalibre paketi ise daha önceden 41,99 TL idi.

netflix burs

Eski ve yeni ücretlendirmeleri kıyasladığımızda, Netflix’in Türkiye için abonelik ücretlerine yüzde 30 ila yüzde 50 arasında bir zam yaptığı gözlemleniyor. Bu durum da sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından tepkiyle karşılanmış durumda.

- Reklam -

Mevcut üyeler, bu ayın abonelik ücretini de eski paketleri üzerinden yapacak. Ancak gelecek ay, kullanıcıların yeni tarifelerle karşılaşacağını da belirtmek isteriz.

Platformun uluslararası rakiplerinden Amazon Prime Video, Türkiye’de 7,90 TL’lik tek seçenekli bir abonelik ücretine sahip. Bu kıyas kullanıcıların kafalarını karıştırmış durumda. HBO Max ve Disney+ ise henüz ülkemizde hizmete başlamadı.

Netflix Cephesinden Güncelleme Açıklaması

Netflix, yeni fiyat politikasının ardında yatan nedeni kullanıcıları ile paylaştı.

“Türkiye’deki içerik kütüphanemizi zenginleştirmek ve hizmet kalitemizi daha da artırmak için üyelik ücretlerini güncelliyoruz.”

Bu değişiklikle birlikte platform, her yaştan ve her türlü zevke uygun yapımları üretmeye devam edeceklerini ifade etti. Hangi paketi tercih edeceklerinin kararını ise her zaman olduğu gibi üyelere bıraktıklarını belirtti.

Peki siz Netflix Türkiye’nin yeni abonelik ücretlerini nasıl buldunuz? Sizce bu zam oranları olağan mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Huseyin_Oz Huseyin_Oz dedi ki:

    Zaten bir şey izlemiyoruz, iptal edeceğiz demek ki. Amazondan da kitap almıyorum kaç aydır, o da boşuna duruyor.

  2. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Gelirleri ve kullanıcı sayıları artmaya devam ettiği sürece istediklerini yaparlar. Kullanıcılarından negatif bir tepki görecekleri zannetmiyorum, tepki gösterip eleştirenler yine her zamanki gibi ürünü kullanmayanlar olacaktır.

  3. Avatar for galeme galeme dedi ki:

    İptal ettim.

  4. Avatar for decoder decoder dedi ki:

    Çok pahalı oldu be abi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Uzaya Giden İlk İnsan Protez Uzuv Hayley Arceneaux

Kanseri Yendi: Protez Uzuvla Uzaya Giden İlk İnsan Olacak

The Simpsons 33. sezon onayı 34

Televizyonun En Uzun Soluklu Dizisi The Simpsons 2 Yeni Sezon Onayı Daha Aldı