in

Netflix Çalışanları Transfobik Açıklamalara Tepki Gösterdi

Netflix çalışanları, Dave Chappelle imzalı komedi gösterisi “The Closer”daki bazı şakalara tepki gösteriyor. Platformun CEO’sunun programa sahip çıkmasının ardından 1.000’e yakın çalışan iş bırakma eylemine gitti.

netflix çalışanları the closer tepki
- Reklam -
- Reklam -

Netflix çalışanları, platformda yayınlanan Dave Chappelle: The Closer adlı komedi gösterisindeki transfobi olarak yorumlanabilecek bazı söylemlere, CEO Ted Sarandos’un da destek çıkmasının ardından tepki gösteriyor.

Netflix’in, komedyen Dave Chappelle’in trans bireyleri kızdıran açıklamalarını desteklemesi yayın platformunun çalışanlarını kızdırdı. Şirketin ortak CEO’su Ted Sarandos’un çalışanlarına gönderdiği e-postanın ardından 1.000’e yakın çalışan iş bırakma eylemine katılıyor.

Netflix bünyesinde yayınlanan komedyen Dave Chappelle’in programı The Closer’da LGBTQ+ topluluğu ile dalga geçmesi sosyal medyada oldukça sert tepkiler topluyor. Komedyen kendisini TERF (trans-exclusionary radical feminist– trans dışlayıcı radikal feminist) olarak nitelendirirken program boyunca cinsiyet eşitliği kavramına inanmadığını tekrarlamaktan geri durmuyor. Şirket çalışanları ve sosyal medya kullanıcılarının bu tarz söylemlere dikkat çekmesine rağmen, yayın platformunun üst kademeleri The Closer programındaki söylemlere destek veriyor.

- Reklam -

netflix çalışanları the closer tepki

Variety’nin aktardığına göre Netflix CEO’su Ted Sarandos, Dave Chappelle’in söylemlerini gündeme getiren çalışanlara dikkat çekici e-postalar göndermiş. Sarandos, paylaştığı bildiride programda gerçek hayatı tehdit edecek ögelerin bulunmadığını iddia ediyor.

“Bazı çalışanlarımız nefret ile ilgili çizgiyi nerede çekeceğimiz konusunda sorular sormuş. Netflix’te nefreti ve öfkeyi destekleyecek hiçbir içeriği hoş karşılamayız. Fakat The Closer’ın bu çizgiyi aştığına inanmıyoruz. Bir konuda fikir belirtmek ile karşıdakine zarar vermek arasındaki farkı ayırt etmenin çok zor olduğunun da farkındayız. Özellikle stand-up gibi komedi yapımlarında bu farkları görmek iyice zorlaşıyor. Bazıları stand-up sanatının saldırgan bir tutum olduğunu düşünüyor fakat kullanıcılarımız bu içerikleri seviyor ve bizim de onlara sunmaya çalıştığımız şey bu.”

Netflix Çalışanları İş Bırakma Eylemine Devam Edecek

Ted Sarandos’un gönderdiği e-postanın ardından platform bünyesinde bulunan trans bireyler iş bırakma eylemine başlayacaklarını duyurdu. Bu süreç boyunca protestolarına devam edeceklerini ve gayretlerini trans grupları desteklemeye ayıracaklarını açıkladı. Netflix çalışanlarının yaptığı açıklama ise şu yönde:

- Reklam -

“Gönderilen e-posta oldukça nezaketsizdi. Normalde olması gereken müzakere ortamını kurmadı. Böylesine önemli bir konu hakkında konuşma ve tartışma hakkımızı sunmalıydı.”

Amerikan medya kuruluşu GLAAD sosyal medya üzerinden Netflix’in LGBTQ+ hikâyelerine odaklanan çeşitli yapımlar ele aldığını fakat şirket yöneticilerinin LGBTQ+ çalışanlarına, izleyicilerine ve takipçilerine saygı duyması gerektiğini bildirdi.

Ted Sorandos ve Dave Chappelle henüz konuya ilişkin resmi bir açıklamada bulunmadı. Netflix bünyesinde devam eden iş bırakma eyleminin ise ne kadar devam edeceği belirsizliğini koruyor.

Siz Neftlix’in şirket içindeki bu tutumu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Gizmodo

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

cehennem boş tüm şeytanlar burada - özgürcan uzunyaşa - destek

Cehennem Boş, Tüm Şeytanlar Burada Filmi Desteğinizi Bekliyor

Sally Rooney yeni kitap israil boykot

Sally Rooney, İsrail Boykotuna Katıldı: Yazar, Yeni Kitabının İbranice Baskısı için Temkinli