in

Netflix ‘Canlı Yayın’ Özelliğini Getiriyor: Reklamlı Paketin Ardından TV Benzeri Bir Adım Daha

Netflix, bazı programları için ‘canlı yayın’ özelliğini devreye sokmaya hazırlanıyor. Dijital yayın devi, birbiri ardına yeni adımlar atmaya devam ediyor.

netflix canlı yayın
- Reklam -
- Reklam -

Netflix, bünyesinde yayınlanacak bazı programlar için canlı yayın özelliğini test etmeye başladı. Platform, özellikle stand-up ve reality-show gibi formatlarını canlı olarak aktarmaya hazırlanıyor.

Dijital yayın platformları arasında öncü konumda olan Netflix, son dönemlerde kaybettiği hisse değeri ve abone sayılarıyla gündeme geliyor. Platform, yılın ilk üç ayında 200 bin abone kaybederek 10 yıl sonra ilk defa bir gerilemeye şahitlik etti. Bununla birlikte şirketin hisseleri de önemli ölçüde değer kaybetti. Firma, yatırımcıları tarafından dava edildi.

Netflix ise bu süreçte işleri kontrol altında tutmak ve kaybettiği ivmeyi geri kazanmak için birbiri ardına yeni özelliklerini test ediyor. Bunlardan birisi de bir süredir gündemde olan canlı yayın özelliği.

- Reklam -

Deadline’ın haberine göre Netflix, canlı yayın özelliğini geliştirdiği onaylamış durumda. Şirket özel stand-up bölümleri ve senaryosu olmayan, reality show tadındaki içeriklerini canlı yayınlamayı test ediyor.

Netflix, Canlı Yayın Özelliği ile Yeni Bir Atılım Yapmayı Hedefliyor

Platform bu sayede yarışma programları sırasında izleyicilere canlı oylama imkânı sağlamayı hedefliyor. Şirketin The Circle’ın yapımcısı Studio Lambert’ın yeni dans yarışması Dance 100’da bu özelliği doğrudan kullanacağı öne sürülüyor.

Platformda bugüne dek Dave Chappelle, Larry David ve Pete Davidson dahil olmak üzere yaklaşık 300 stand-up gösterisi yer aldı. Şirket, Netflix Is A Joke festivaliyle birçok stand-up gösterisine ev sahipliği yapmış ve bu alana ciddi yatırımlarda bulunmuştu.

netflix abone sayısı düşüş

- Reklam -

Kanalın olası yayın programı içerisinde spor müsabakaları da yer alıyor. Platformun en popüler işlerinden olan Formula 1 odaklı Drive to Survive’ın başarısı göz önüne alındığında, Netflix ileri aşamalarda doğrudan spor yayıncılığına da soyunabilir gibi görünüyor.

Netflix canlı yayın özelliğinin yanı sıra reklamlı paketleri ve hane dışı şifre paylaşımını engelleyen bir başka özelliğini daha test ediyor.

Platformun bugün hâlâ 190’dan fazla ülkede 220 milyondan fazla ücretli abonesi bulunuyor.

Televizyona alternatif olarak doğan ve kimilerine göre çoktan TV yayınlarının yerini almış olan Netflix’in, giderek bir televizyon kanalına dönüşmesine dair sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

House of the Dragon 2. sezon hbo

HBO, Henüz İlk Sezonu Yayınlanmayan “House of the Dragon”un 2. Sezonunu Geliştirmeye Başladı

Europa yaşam jüpiter

Jüpiter’in Europa Uydusu, Yaşamı Buz Tabakasının Altında Saklıyor Olabilir