in

Daybreak Dizisinden Beklenmedik Netflix İptali

Komedi, post apokaliptik, zombi gibi türleri harmanlayan çizgi roman uyarlaması Daybreak, Netflix tarafından iptal edildi.

Netflix Daybreak iptal
- Reklam -
- Reklam -

Çevrimiçi yayın platformu Netflix, çizgi romandan uyarlanan ve sadece bir sezonu yayınlanan post apokaliptik gençlik ve zombi dizisi Daybreak için iptal kararı aldı.

Yapım, kanalın diğer bazı orijinal içerikleriyle aynı kaderi paylaştı. Netflix kısa süre önce Chambers, No Good Nick ve Tuca & Bertie yapımlarının fişini çekmişti. İptal edilen dizilerden Tuca & Bertie, Daybreak’le aynı sürede çok daha fazla beğeni almıştı. Haliyle benzeri bir sürede daha az beğeni alan Daybreak’in de iptal gerekçesi bu gibi gözüküyor.

Daybreak dizisinin ilk sezonu 24 Ekim 2019’da yayınlanmıştı. Brad Peyton ve Aron Eli Coleite tarafından yaratılan Daybreak, Brian Ralph’ın aynı çizgi roman serisine dayanan bir diziydi. Oyuncuları arasında Matthew Broderick, Colin Ford, Alyvia Alyn Lind, Sophie Simnett, Austin Crute, Gregory Kasyan, Krysta Rodriguez, Cody Kearsley ve Jeante Godlock gibi isimler yer alıyordu.

- Reklam -

Dizi, kıyamet sonrası bir dünyada kayıp kız arkadaşı Sam’i (Sophie Simnett) arayan bir lise öğrencisi olan Josh Wheeler’ın (Colin Ford) maceralarını konu alıyordu. Bu aşamada kendisine yangın çıkarmaktan zevk alan ama oldukça akıllı 12 yaşındaki Angelica ve Josh’un lisede eskiden zorba olan ama kıyamet sonrası bir samuraya dönüşerek kefaretini ödemeye çalışan arkadaşı eşlik ediyordu.

daybreak netflix

Daybreak’in İptal Duyurusunu Dizinin Yaratıcılarından Aron Eli Coleite Duyurdu

Birçok isim büyüleyici ama kusurlu bulunan ilk sezonun, bir başka 10 bölümle toparlanacağını söylüyordu. Ama artık bunu görebilme şansı da kalmadı. Dizinin ortak yaratıcılarından Aron Eli Coleite ise haberi Twitter üzerinden,Bunu nasıl söyleyeceğimi bile bilmiyorum, o yüzden küçük bir ifade hazırladık. Hepinizi seviyorum. Teşekkür ederim!” sözleriyle takipçilerine paylaştı.

Her ne kadar büyük bir ses getirmese de; özellikle gençlik dizileri arasında farklı bir havaya sahip olduğu söylenen dizinin klişe tabir edilebilecek bazı sahneleri ekrana uyarlayış şekli de takdirle karşılanmıştı. Diziden yayınlanan fragmana buradan göz atabilirsiniz.

Yapımla ilgili gelen iptal kararını sizler nasıl karşıladınız? Diziyi izlemiş miydiniz? Ve izlediyseniz nasıl bulmuştunuz? Ya da bu iptal kararından sonra bile göz atmayı düşünür müsünüz?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Netflix, İptal Kararlarını Nasıl Aldığını Açıkladı

* Netflix, 2020’de 4 Milyondan Fazla Abone Kaybedebilir

* Witcher, The Witcher’ı Okuyor: Henry Cavill’ın Sesinden “Son Dilek”

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Mehmet_Fatih Mehmet_Fatih dedi ki:

    Bitsin yarım bırakmayım diye zorlana zorlana izlediğim bir diziydi , doğru kararı vermişler .

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Marşandiz Fanzin

Marşandiz Fanzin 16. Sayısıyla Raflarda

Witcher henry Cavill Superman

Henry Cavill, The Witcher Sonrası Superman Rolünden Umudu Kesmedi