in ,

Netflix CEO’su: “Disney+ Bize İnsanların Daha Fazlasını Ödemeye Hazır Olduğunu Gösterdi”

Netflix CEO’su Reed Hastings, Disney+ ile rekabet etmekten memnun olduklarını dile getirdi.

Netflix Disney+ Rekabet
- Reklam -
- Reklam -

Netflix CEO’su Reed Hastings, Disney+ ile rekabet hâlinde olmaktan memnun. Hastings, yaptığı yeni bir açıklamada dijital yayın platformları arasındaki rekabetin olumlu yanlarına değindi.

Netflix, 2020’nin sonunda 203 milyon aboneye ulaşarak büyük bir başarıya imza attı. Çevrim içi içerik yayıncılığının öncüsü olan kanal, 2021’de de yatırımlarını artırarak devam ettirmeyi planlıyor. Öte yandan birçok dev şirket de Netflix’e yetişebilmek için ciddi paralar harcıyor.

Bunlar arasında Disney’in Disney+’ı, Amazon’un Amazon Prime Video’su, WarnerMedia’nın HBO Max’i ve Apple’ın Apple Tv+’ı bulunuyor. Bu platformların çoğu şimdilik dünyanın önemli bir kısmına hizmete başlamış değil. Haliyle 190’dan fazla ülkede uzun süredir yayın yapan Netflix ile yarışmaları biraz zor.

- Reklam -

Kasım 2019’da yayına başlayan Disney+ ise bir yıldan biraz daha fazla bir sürede, farkı ciddi şekilde eritmiş durumda. Platformun şimdiden 83 milyon abonesi var. Kanal, önümüzdeki haftalarda pek çok yeni ülkede hizmete başlamayı planlıyor.

Netflix Disney+ Rekabet

Disney, bünyesindeki Disney yapımları, Pixar, Marvel, Lucasfilm, National Geographic içerikleri ve 20th Century Fox yapımları ile oldukça geniş bir içerik ağına sahip. Şirket, aynı zamanda ESPN+ ve Hulu’nun da sahibi. Dolayısıyla sektöre yeni adım atan diğer platformlara göre ciddi bir içerik avantajı var. Bu durum da abone sayılarına yansımış gibi görünüyor. Kuşkusuz Koronavirüs pandemisi de dijital platformlara olan ilgiyi artırmış durumda.

14 ayda neredeyse Netflix’in yarı abone sayısına ulaşan Disney+ için Netflix CEO’su Reed Hastings’in de söyleyecekleri var.

Netflix CEO’su Reed Hastings, Disney+ Rekabetinin Kendilerine Olumlu Yansıdığını Düşünüyor

Reed Hastings, Disney+’ın hızlı yükselişini etkileyici bulurken bu durumun kendilerine, iyi hikâyelere aç olan izleyicilerin daha fazla içerik için daha fazla para ödemeye hazır olduğunu gösterdiğini belirtiyor. Aynı zamanda, Disney’in harika hikâyeleri olduğunu da kabul ediyor.

- Reklam -

Hastings sözlerine şöyle devam ediyor:

“Disney’in gösterdiği bu başarı bizim heyecanımızı da pekiştiriyor. İçerikler için bütçemizi artırıp yeni üyelere ulaşmak için daha büyük bir heyecanla çalışıyoruz. Disney ve Netflix’in dizi ve filmler için birbirleriyle kıyasıya yarışması herkes için çok iyi. Örnek vermek gerekirse aile animasyonlarında Disney’i yakalayabilme ve hatta geçme konusunda hayli istekliyiz. Elbette bu konuda önümüzde çok yolumuz var. Ayrıca genel eğlence içerikleri konusunda da liderliğimizi sürdürmek istiyoruz. Örneğin Bridgerton gibi bir içeriği yakın bir zamanda Disney+’ta görebileceğimizi düşünmüyorum.”

Bridgerton

Aralık 2020 tarihinde yayına giren Bridgerton dizisi, Julia Quinn’in kaleme aldığı bir roman serisinden uyarlanıyor. 1813 ve 1827 yılları arasında geçen yapım, Bridgerton Ailesi’nin çocuklarının hikâyesini konu alıyor. Yapım, yetişkinlere yönelik kimi sahneleri ile gündem olmuş durumda.

Siz Netflix CEO’sunun açıklamalarını nasıl karşılıyorsunuz? Sizce Disney+ günün birinde abone sayısında Netflix’i yakalamayı başaracak mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Snowpiercer 3. sezon onayı

Snowpiercer 3. Sezon Onayı Aldı: Trendeki Distopik Macera Devam Edecek

İçki Cumhuriyeti - Mo Yan

Nobelli Yazar Mo Yan’dan Epik Bir Anlatı: İçki Cumhuriyeti