in ,

Netflix En Çok İzlenen Dizi ve Filmlerini Gösteren Yeni Sitesini Duyurdu

Netflix en çok izlenen dizi ve filmleri için özel bir sayfa hazırladı. Dijital yayın devi artık haftalık olarak tüm içeriklerin ülkelere göre izlenme oranlarını açıklayacak.

netflix top 10
- Reklam -
- Reklam -

Netflix en çok izlenen dizi ve filmleri ile ilgili bir site hazırladı. Genellikle izlenme verilerini açıklayıcı şekilde paylaşmayı tercih etmeyen dijital yayın devi, artık haftalık olarak ülke bazlı izlenme rakamları sunacak.

Son yıllarda HBO Max, Apple TV+, Amazon Prime Video, Paramount+ ve Disney Plus gibi birçok dijital yayın platformu açıldı. Yine de Netflix bu işin öncülüğünü yapan ve abone sayısı anlamında hala lider konumunda bulunan şirket olarak biliniyor. Bu liderliğe rağmen rehavete kapılmayan çevrim içi yayın platformu, boş durmuyor ve yeniliklerle izleyicilerinin karşısına çıkmaya devam ediyor.

Son olarak Netflix Games ile oyun dünyasına da adım atan şirket, uzun yıllardır şikayet edilen bir konuyu daha çözüme kavuşturdu. İzlenme sayılarını çok fazla paylaşmayan ve sadece arada sırada kırılan rekorları haber yapan firma, ölçümler konusunda yepyeni bir sisteme geçtiklerini ve artık buna herkesin ulaşabileceklerini duyurdu.

- Reklam -

Yayıncı, “Netflix Top 10” adını verdiği yeni sitesinin duyurusunu şu cümlelerle yaptı:

“Saçma”. “Zırva”. “Cımbızlanmış”. “Denetimsiz”. Yıllar boyu ölçümlerimiz hakkında pek çok geri bildirim aldık. Bu yüzden bu yaz ölçüm konusunda sil baştan çalışmalara başladık ve bugün “Netflix Top 10” web sitemizi yayınlayacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu, Netflix’teki en popüler içeriklerin ülke ve dünya bazında haftalık listelerini içeren yeni bir web sitesi.

Netflix Top 10, Haftalık Olarak Dizi ve Film Bazında İzlenme Rakamları ve Sürelerini Sunacak

netflix izlenme rakamları dizi film

- Reklam -

Yeni liste her salı günü güncellenecek. Hem orijinal içerikleri hem de lisansladıkları yapımların verilerini paylaşacak yapım, Amerika ve yurt dışı (ABD dışı) ülkelerin verilerini de farklı olarak takipçilerine sunacak. Gerek Türkiye, gerekse Netflix’in halihazırda resmi olarak yayın yaptığı tüm ülkelerin gündeminde ne olduğuna ve dakika bazında aldığı gösterim sayısına varan istatistiklere rahat şekilde ulaşılabilecek.

Siteye ulaşmak ve verileri görmek için herhangi bir üyelik şartı aranmayacak. Haliyle tek yapmanız gereken top10.netflix.com adresine girmek. Sizi ilk olarak tüm dünyada izlenen global bir liste karşılayacak. Ancak ülke bazında verilere ulaşmak isterseniz, “Or, see Top 10 lists by country” seçeneğiyle ülke bazlı istatistiklere de göz atabileceksiniz.

Şimdilik İngilizce İspanyolca dillerinde hizmet veren servisin 2022 yılı içerisinde Türkçe dahil olmak üzere daha fazla dil desteğini sunacağı da belirtildi.

Netflix’in yeni yayınladığı site hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

miramax quentin tarantino dava nft pulp fiction

Miramax, Tarantino’ya Dava Açtı: Saklı Kalmış Pulp Fiction Görüntülerinin NFT Olarak Satılması Zora Girdi

Nasıl ve Neden Okumalıyız? – Harold Bloom

Harold Bloom “Nasıl ve Neden Okumalıyız?” Sorusunu Yanıtlıyor