in ,

Netflix Geri Adım Atıyor: Film Bütçelerinde Kemer Sıkılacak

Ben Affleck’li “Triple Frontier” filminin başarısızlığı sonrası Netflix, orijinal yapımlarında bütçe kesintisine gidecek.

Netflix
- Reklam -
- Reklam -

Netflix hayatımıza girdi gireli film ve dizi izleme alışkanlıklarımızda ciddi değişiklikler oldu. Diziler bir yana, kanal kendi filmlerini de yapmaya başlamıştı. Geçtiğimiz sene Oscar’da gövde gösterisi yapan Alfonso Cuaron’un Roma’sı bir yana, Netflix pek çok orijinal filme imza attı.

Bright, Outlaw King, How It Ends, Bird Box, Gerald’s Game, Annihilation derken hızını iyice alamamıştı. Ta ki Ben Affleck ve Oscar Isaac gibi isimlerin oynadığı J.C. Chandor imzalı Triple Frontier filmine kadar. Geçtiğimiz mart ayında yayınlanan film, beklentileri bir türlü karşılayamadı. 115 milyon dolara mal olan Triple Frontier, Netflix’i tatmin etmeyi başaramadı.  Bu da Netflix’i harekete geçirmiş durumda. Çünkü Triple Frontier, şirketin izlenme açısından duvara toslayan ilk filmi değil.

Prodüksiyon ve reklam anlamında gözünü budaktan sakınmayan Netflix, haziran ayında bütçe konusunda daha titiz olmaya yönelik bir toplantı yaptı. Toplantı sonucu ise tek bir şeyi ifade ediyordu: Tutumlu olmak! Gelecekte bizleri bekleyen Netflix orijinal yapımları, ödül beklentisi ya da niş bir kitleye hitaptan ziyade seyirciyi doğrudan çekebilmeye odaklanacak. Sözün özü Netflix para konularında artık daha seçici.

- Reklam -
Netflix
Triple Frontier

Artık Triple Frontier gibi yüksek bütçeli ve riskli işlere kolay kolay rastlayamayacağız. Elbette şirket bu konuda daha titiz davranacak olsa bile, ufuktaki bir diğer yüksek bütçeli filmi Martin Scorsese’in “The Irishman”i de giderek yaklaşıyor. 150 milyon dolar harcandığı söylenen bu filmin Netflix’e neler getireceğini hep birlikte göreceğiz.

Yüksekten uçmasına alıştığımız Netflix’i, böyle kemer sıkarken izlemek tuhaf olacak.

- Reklam -

Siz ne dersiniz? Yorumlar için Kayıp Rıhtım Forum’u ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Indie Wire


* Netflix Yeni Yapımlarının Çoğunda Sigara Kullanımını Yasaklayacak

* Steven Moffat’ın Netflix ve BBC Ortak Yapımı “Dracula”sı Görücüye Çıktı

* Pacific Rim Bu Defa da Anime Oluyor!

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Russell Crowe - Aragorn

Russell Crowe Karşımıza Neredeyse Aragorn Rolüyle Çıkacakmış

golem ust

Kült Klasik “Golem” İthaki Karanlık Kitaplar Dizisinde