in

Netflix Başarılı Filmlere Ek Ödeme Düşünüyor

Yeni çevrimiçi yayın mecralarının ortaya çıkmasıyla Netflix daha ciddi adımlar atmaya başladı. Kanal film yapımcılarına ek gelir teklif ediyor.

netflix binasi
- Reklam -
- Reklam -

Netflix, kütüphanesinde bulunan ve başarılı olan film yapımcılarını teşvik etmek için yeni bir programı hayata geçirmeyi planlıyor. Bu yeni teşvik programı, filmin kazandığı büyük ödüllerin yanı sıra görüntüleme hedeflerine ulaşıp ulaşmadığına da bakacak.

Kanal Disney+, Apple TV+ ve NBC’nin Peacock’ı gibi çıkacak yeni yayın servisleri ile mücadele etmek ve kendini öne çıkarmak için böyle bir sisteme başvurmayı uygun görmüş.

Hollywood stüdyolarının film yapımcılarına toplam kârla birlikte bilet gişesi kazançlarından belli bir yüzdelik dilim ödediği biliniyor. Ancak sinemada boy gösteren filmlerin hasılatıyla kıyasladığımızda, Netflix bu seviyede bir geliri kolay kolay elde edemiyor. Bu yüzden şu ana dek sadece film yapımcılarının masraflarını karşılıyor ve filmler için ön ödeme yapabiliyordu.

- Reklam -

Netflix Yeni Planıyla Yapımcıların İlgisini Çekmek İstiyor

Sinemalara filmlerini gösterimde tutmaları için kısa süreler tanıdığı için büyük sinema zincirleri tarafından reddedilen Netflix, planladığı yeni program ile sinema endüstrisinin kendisine olan muhalifliğini de kırmak istiyor. Tanınmış film yapımcılarından hak satın alan, ancak sinemada filmlerin gösterilmesi için görece kısıtlı süreler veren Netflix yapımcılardan tepki toplamıştı.

Netflix’in izlenme sayılarını düzenli aralıklarla halka açıklamayı reddettiğini biliyoruz. Ancak haziran ayında Adam Sandler ve Jennifer Aniston’ın oynadığı Murder Mystery filminin ilk üç günde 30.9 milyon; ocak ayında ise kıyamet gerilim filmi Bird Box’ın ilk dört haftasında 45 milyon izlendiğini açıklamıştı.

- Reklam -

Netflix’in bu adımı hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce yayıncılık savaşında kanala önemli bir avantaj kazandırır mı? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın!


* Netflix’in Yeni “Friends”i: Seinfeld Geliyor!

* Stranger Things Yıldızı Millie Bobby Brown, Bir Netflix Filmine Hazırlanıyor

Ozan Ercan

2002 yılında İstanbul'da doğdum. Büyükçekmece Recep Güngör Anadolu Lisesi'nin dil bölümünden mezun oldum. Marmara Üniversitesi’nde Fransızca Öğretmenliği okuyor, günlerimi büyük oranda müzik dinleyerek ve kitap okuyarak geçiriyorum. Oscar Wilde ve That '70s Show seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

the guardian kitap listesi

The Guardian 21. Yüzyılın En İyi 100 Kitabını Açıkladı!

Tom Welling Arrow

Smallville’ın Superman’i Arrow İçin Geri Dönüyor