in

Netflix Yeni “Friends”ini Buldu: Seinfeld Geliyor!

Dev anlaşma tamam! Seinfeld ilk defa 4K çözünürlükle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Netflix kült dizinin yayın haklarını satın aldı!

Seinfeld
- Reklam -
- Reklam -

Çevrimiçi yayıncılıkta dünya devi koltuğunu kimselere kaptırmak istemeyen Netflix’ten yeni bir hamle geldi. 90’ların kült sit-com dizisi Seinfeld için dev bir anlaşma imzalandı.

İlk defa 1989 yılında yayına başlayan ve 1998’e kadar tam 9 sezon boyunca yayınlanan Seinfeld dizisinin yeni platformu Netflix olacak.

The Office ve Friends dizilerini elinden kaçıran Netflix, komedi türündeki boşluğu birçok hayrana göre efsane sıfatıyla anılan Seinfeld ile doldurdu.

- Reklam -

Şu an hâlâ Hulu platformunda yer alan Seinfeld, 2021 yılından itibaren 4K çözünürlükle Netflix kütüphanesindeki yerini alacak. Yeniden düzenlenmiş görüntü kalitesi, dizinin 180 bölümünü de kapsayacak. Anlayacağınız daha önce tekrar tekrar izlemiş olsanız bile, yapımın yeni haline mutlaka bir göz atmak isteyeceksinizdir! Üstelik dizi, Netflix’in yayın yaptığı bütün ülkelere eş zamanlı olarak gelecek.

Seinfeld

Netflix’ten Seinfeld Çalımı

Bu noktada Hulu’nun Disney tarafından satın alındığını ve yakın zamanda Disney+ ile birlikte anılmaya başlayacağını göz önünde bulundurursak Netflix rakibinin elinden önemli bir kozu almıştır, demek de mümkün.

Sony Pictures Başkanı Mike Hopkins, Los Angeles Times’a şöyle konuştu:
“Seinfeld eşsiz, ikonik ve kültür tanımlayıcı bir şov. İlk yayınlanışının üzerinden 30 yıl geçti, ancak dizi hâlâ sahnenin merkezinde. Seinfeld’ı dünyadaki yeni hayranlarla buluşturmak için Netflix’le ortaklı kurmaktan dolayı heyecan duyuyoruz.”
Netflix cephesinden Ted Sarandos ise şunları aktardı:
“Seinfeld bütün televizyon komedi şovlarıyla kıyaslanan bir yapım. Üstelik şimdi her zamanki gibi taze ve eğlenceli olmasının yanında, ilk defa 4K çözünürlükle geliyor!”

The Office 500 milyon dolar, Friends ise 425 dolardı!

NBCUniversal’ın The Office’in yayın hakları için 500 milyon dolar; HBO Max’in ise Friends için 425 milyon dolar ödediği biliniyor. Yüksek kalitede, 9 sezonluk bir Seinefld yayın hakkı için ödenecek paranın bundan çok daha fazla olması bekleniyor.

- Reklam -

seinfeld

Larry David ve Jerry Seinfeld tarafından yaratılan dizi, modern zamanların popüler sit-com dizilerinin atası olarak gösteriliyor.

Siz bu hamleyi nasıl değerlendiriyorsunuz? Yüksek kalite Seinfeld sizin de ilginizi çekti mi? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın!


* Disney+’ta Karşımıza Çıkması Kesinleşen Dizi ve Filmler

* HBO Max Platformunda Yayınlanacak Dizi ve Filmler

* Netflix ve Disney+’a Yeni Rakip: HBO Max

Kaynak: Geektyrant

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bu mükemmel bir haber. Merakla bekliyorum. :blush:

  2. Avatar for merveriii merveriii dedi ki:

    Çok küçükken Cnbc-e’de izlerdim. Hayal meyal hatırlasam da sanırım güzel bir diziydi. Yeniden bi bakarız bakalım. :slight_smile:

  3. Avatar for eleutheiros eleutheiros dedi ki:

    Sektör nasıl bir hale geldiyse, bu diziler belki yayınlandığı dönem bu kadar para kazandırmamıştır yapımcılarına.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Stephen King

Stephen King ve Joe Hill İmzalı Netflix Filmi “In The Tall Grass”tan İlk Fragman

Arrowverse ust

Arrow Evreni’nden Crisis on Infinite Earths Öncesi ‘Marvel Usulü’ Güvenlik Önlemi