in ,

Netflix Games Hizmete Başladı: Dijital Yayın Devi Artık Mobil Oyun Dünyasında

Netflix Games servisi yayına girdi. Dijital yayın devi, artık resmi olarak mobil oyun dünyasında. İşte kanalda yer alan ilk oyunlar!

netflix games mobil oyun
- Reklam -
- Reklam -

Netflix Games bugün itibarıyla hizmete açıldı. Dijital yayın devi artık resmi olarak mobil oyun da yayınlayan bir platforma dönüştü. Kullanıcıların yayınlanan oyunları oynamaları için herhangi bir ödeme yapması gerekmeyecek.

Uzun süredir gündemde olan Netflix Games projesi 3 Kasım 2021 tarihinden itibaren yayına girmiş oldu. Film kiralama şirketi olarak kurulduğu ilk günden beri, Netflix yenilikler gerçekleştirmeye doymuyor. Dijitalde yaptığı büyük atılım sayesinde bir neslin film ve dizi izleme alışkanlıklarını şekillendiren platform, aynı zamanda çevrim içi yayın pazarında da önemli bir aktör hâline gelmişti.

190 ülkede 200 milyondan fazla aboneye ulaşan kanal, video oyun geliştirdiğine dair net adımlar atıyordu. Yayına girecek ilk oyunların kanalın popüler dizisi Stranger Things ile alakalı olabileceği de konuşulmuştu.

- Reklam -

Sonunda beklenen oldu ve platform oyun servisini hizmete soktu.

Netflix Games Yayına Başladı: İşte Kanaldaki Tüm Mobil Oyunlar

Netflix Games olarak markalanan hizmette, bugün itibarıyla toplam 5 mobil oyun var. Önceki iddialarda olduğu gibi, bu oyunlardan ikisi Stranger Thins ile ilgili.

Şu an için erişime açık olan Netflix Games oyunları şu şekilde:

  • Stranger Things 1984
  • Stranger Things 3: The Game
  • Shooting Hoops
  • Card Blast
  • Teeter Up

Türkiye’de ve dünya çapında pek çok ülkede aynı anda erişime açılan oyunlar şimdilik buz dağının görünen yüzü. Platform, bu oyun deneyimlerini geliştireceklerini ve kanala yepyeni oyun içerikleri ekleyeceklerini duyurdu.

netflix games mobil oyun

- Reklam -

Oyunlar şimdilik Android işletim sistemi üzerinden oynanabilecek. iOS deneyimi için ise kullanıcıların biraz daha beklemesi gerekecek.

Oyunlar, Netflix’te kullandığınız varsayılan dil neyse o dilde yayınlanacak. Hesabınızdaki bütün profiller, oyunları farklı mobil cihazlardan oynayabilecekler.

Öte yandan sadece yetişkinlere özel içerikler de olacak ve bu materyaller, çocukların kullandığı profillerde sergilenmeyecek. Bazı oyunlar için internet bağlantısı gerekirken bazılarını ise çevrim dışı olarak oynamak mümkün olacak.

Netflix Oyun Stüdyosu da Satın Almıştı

Her türde oyuncuyu hedeflediklerini açıklayan kanal, geçen haftalarda Oxenfree adlı oyunun da yapımcısı olan Night School Studio’yu satın almıştı. Şirket oyun alanındaki yatırımlarını artırarak yoluna devam edecek.

Netflix’in bu adımını siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: About Netflix

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Oxford, 2021 yılı kelimesi vax

Oxford, 2021 Yılının Kelimesini “Vax” Olarak Belirledi

Oppenheimer: Robert Downey Jr. ve Matt Damon oyuncu kadrosu

Robert Downey Jr. ve Matt Damon, Christopher Nolan’ın Yeni Filmine Katıldı