in

Netflix Hisseleri Disney+ Sonrası Düşüşte

Netflix platformu, rakip firmalar geldiği için hisse değerini kaybetmeye başladı.

bright netflix kapak
- Reklam -

HBO Max, Disney, Apple ve Peacock’ın yakında piyasaya girecek olmasıyla Netflix’in rakipleri artıyor. Netflix CEO’su Reed Hastings da başlayacak savaşın tamamen farkında.
Hastings, yeni bir röportajda hem Disney’in hem de Apple’ın Netflix’e karşı zorlu rakipler olduğunu kabul etti ve CNBC’nin belirttiği gibi, itiraf Netflix hisselerinin geçtiğimiz hafta % 5.5 oranında düşmesine neden oldu.

Hastings, son on yılda pek çok firmayla rekabet ederken kasım ayında Disney+ ve Apple TV+’ın piyasaya çıkması ve Amazon’un da güçlenmesi ile rekabetin yepyeni bir boyut kazanacağını söyledi.

Hastings ayrıca NBCUniversal’in bazı Netflix’in The Office, Parks and Recreation ve Fraises gibi bazı temel serilerini kapmak için bolca para harcayan, sadece The Office’e 500 milyon dolar ödeme yapan Peacock servisinden de bahsetti.

- Reklam -

Netflix Hisselerinde Düşüş Sürüyor

Genel olarak Netflix hisseleri geçtiğimiz ay %10 ve en yüksek seviyesinden toplam %30 oranında düştü.

En büyük mücadele şüphesiz Disney+’a karşı olacak. Disney’in yeni yayın hizmeti kasım ayında başlayacak ve sadece Disney’in animasyonlu ve canlı aksiyon filmlerinin tamamını değil, aynı zamanda Disney Channel’dan High School Musical gibi orijinal dizileri de içerecek. Tüm bunlara ek olarak Disney, altında onlarca şirketi barındırıyor. Star Wars, Marvel, The Simpsons dahil tüm Fox içeriği de servise dahil olacak.

- Reklam -

Apple çok daha az içerikle dahil olsa da ciddi güce ve bağlantılara sahipler. HBO Max ve Peacock da kendi içeriklerini oluşturmaya devam ediyor. İşler yayıncılık dünyasında değişmek üzere.


* Netflix Başarılı Filmlere Ek Ödeme Yapmayı Düşünüyor

Ozan Ercan

2002 yılında İstanbul'da doğdum. Büyükçekmece Recep Güngör Anadolu Lisesi'nin dil bölümünden mezun oldum. Marmara Üniversitesi’nde Fransızca Öğretmenliği okuyor, günlerimi büyük oranda müzik dinleyerek ve kitap okuyarak geçiriyorum. Oscar Wilde ve That '70s Show seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Marvel Black Panther

Marvel, Black Panther’la Gurur Duyduğunu Açıkladı

the last of us 2

The Last of Us 2 Çıkış Tarihi Duyuruldu