in ,

Netflix: “Yıl Sonuna Kadar İçerik Sorunumuz Yok”

Netflix, Corona Virüsü salgını nedeniyle bu yılki içeriklerinde bir aksaklık yaşamayacak. Kanal, yıl sonuna kadar içerik sıkıntısı olmayacağını belirtti.

netfflix koronavirüs
- Reklam -
- Reklam -

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve şimdilik ne zaman biteceği belli olmayan Corona Virüsü, birçok haberimizde belirttiğimiz üzere eğlence sektörüne de büyük bir darbe vurdu. Beyaz perdeye kısa süre içerisinde gelmesini beklenen birçok filmin gösterim tarihleri aylar sonrasına ertelenirken, çekimleri devam eden yapımlar süresiz olarak askıya alındı.

Koronavirüs salgını nedeniyle özellikle Batılı ülkelerde devletler tarafından yapılan evde kalın çağrısı hayatı durma noktasına getirdi. Bu süreçte insanların evde en çok yaptığı şey çevrimiçi içeriklere yönelmek oldu. Dünyada bu anlamda lider konumunda bulunan Netflix de, izlenme oranlarını en çok arttıran platform oldu. Eskiye nazaran çok daha fazla içeriğin tüketilmesi, ileride şirket için bir sorun oluşturacak mı sorusunu akıllara getirdi.

Netflix Party Corona Virüsü

- Reklam -

CNN’de Reliable Sources adlı programda konuşan Netflix Baş İçerik Sorumlusu Ted Sarandos, şirketin yeni içerikleri tek seferde yayınlayabilmek adına çok ileriden çalıştıklarını ifade etti. Bu nedenle önümüzdeki birkaç ay boyunca hizmet anlamında aksaklık yaşanmayacağını ve muhtemelen yıl sonuna kadar herhangi bir sorun olmayacağını açıkladı.

Yine de pandeminin sebep olduğu bazı olumsuz durumları belirtti:
“Bu durum oldukça büyük bir aksaklık anlamına geliyor. Dünyanın dört bir yanındaki çekimi devam eden prodüksiyonlarımızdan her biri durduruldu. Bu daha önce eşi benzeri görülmemiş bir durum.”

Netflix, Koronavirüs Salgını Nedeniyle 100 Milyon Dolarlık Fon Oluşturdu

netflix Ted Sarandos
Ted Sarandos

Netflix’te son zamanlardaki görüntülenme oranı sorulduğunda ise Sarandos şunları söyledi:
“Tahmin edebileceğiniz üzere tüm bölgelerdeki görüntülenmeler gözle görülür şekilde arttı. Üstelik sadece Netflix’te değil, CNN’de, televizyonda, her yerde. Altyapımız sağlam olduğu için birçok insana yardımcı olabildik. İnsanlar kesinlikle çok daha fazla Netflix izliyor. Vali (Andrew) Cuomo’nun da söylediği gibi, yapabileceğiniz en iyi şey evde kalmak ve biz de bu konuda yardım etmeye çalışıyoruz.

Özellikle dizi bölümlerini tek seferde yayınlayabilmek için birçok yapımın çekimlerini uzun süre önce tamamlamış durumdayız. Bu nedenle birkaç ay boyunca, belki de yılın sonuna kadar çekimlerin durması Netflix içeriklerini etkilemeyecek.”
Netflix Türkiye

Sarandos şu anda birçok Netflix çalışanının evden destek verdiğini de sözlerine ekledi. Şirket ayrıca geçtiğimiz hafta sonunda televizyon ve film endüstrisinde salgından en çok etkilenen işçilere yardım etmek adına 100 milyon dolarlık bir fon oluşturduğunu açıklamıştı. Bu rakamın çoğu küresel olarak kendi çalışanlarına ayrılmış durumda.

- Reklam -

Sonuç olarak yıl sonuna kadar çekimler devam etmeyecek bile olsa Netflix adına içerik konusunda herhangi bir sorun oluşmayacak. Ancak çekimleri bir süreliğine iptal edilen yapımların yayın tarihleri ertelenebilir.

Konuya dair görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Corona Virüsü Nedeniyle Çin’de Kapanan Sinemalar Yeniden Açılıyor

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Asterix - Albert Uderzo

Asterix Çizeri Albert Uderzo Hayatını Kaybetti

Stephen King Mahşer Koronavirüs

Stephen King, Mahşer Romanı Üzerinden Koronavirüs Uyarısı Yaptı