in ,

Netflix, Koronavirüs Sonrası Çekimlere Nasıl Devam Edecek?

Netflix, Koronavirüs sonrası nasıl bir rota izleyeceğini açıkladı. Bazı ülkelerdeki çekimler, alınan yeni önlemler eşliğinde devam edecek.

Stranger Things 5. Sezon
- Reklam -
- Reklam -

Tüm dünyada hayatı yepyeni ve daha karanlık bir boyuta taşıyan Koronavirüs salgını etkisini hâlâ göstermeye devam ediyor. Henüz yürürlükte olan bir aşı olmadığı gibi, virüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı da hızla artıyor. Öte yandan normalleşme sürecine dair planlar da yapılıyor. Netflix cephesinde ise diğer birçok prodüksiyon şirketinde olduğu gibi çekimler uzun süredir durmuştu. Kanalın içerik yöneticilerinden Ted Sarandos, Covid-19 pandemisi sonrasında prodüksiyon süreçlerine nasıl devam edeceklerini açıkladı.

Aralık 2019’da Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan Corona Virüsü, bugün itibarıyla dünya çapında 3.7 milyon insanı hasta etti. Koronavirüs kaynaklı yaşamını yitiren insan sayısı ise 260 binden fazla. Yine de pek çok ülkenin ekonomisi, bu denli uzun süreli karantinalara dayanabilecek ölçüde değil. Kimi ülkeler normalleşme sürecine başlamışken kimileri de hâlâ stratejilerini geliştirme aşamasında.

Netflix Dizileri

- Reklam -

190’dan fazla ülkede 180 milyon kullanıcıya yayın yapan dev marka Netflix ise salgın nedeniyle pek çok prodüksiyonuna ara vermiş; kimi dizilerini de ertelemişti. Kanalın yöneticilerinden Ted Sarandos yeni normaldeki stratejilerini Los Angeles Times’a anlattı.

Netflix, Koronavirüs Sonrası Bazı Ülkelerde Çekimlere Tekrar Başlıyor

Film ve dizi çekimlerinin doğası gereği oldukça yakın ve yüksek temaslı çalışma ortamlarını gerektirdiğini belirten Sarandos, salgın sonrası çekim ekiplerini ve oyuncuları korumak için kısa vadede yeni önlemler alacaklarını açıkladı.

Bu önlemlerden ilki kalabalık ekiplerden oluşan veya yoğun aksiyon içeren sahnelerin çekim tarihlerinin ertelenmesi ya da senaryolarda bazı güncellemelere gidilmesiyle ilgili. Bazı dizilerin senaryolarının yeniden yazılabileceği ya da kimi özel efektlerin yapımlara eklenebileceği de bu süreçte değerlendirilecek ihtimaller arasında.

Ted Sarandos kısıtlı koşullar altında en iyi şekilde nasıl çekim yapabilecekleri üzerine çalıştıklarını ifade etti. Bununla birlikte Sarandos setlerin çoğunlukla kapalı bir yapıya sahip olduğunu belirtti. Çekim yerlerine dışarıdan giriş çıkışların yapılmasının kontrol edilebilirliğini ise bir avantaj olarak yorumladı.

Netflix Koronavirüs La Casa de Papel

- Reklam -

Netflix pek çok ülkede orijinal yapım üretmeye devam ediyor ve salgın her ülkede aynı seviyede değil. Bu da kanalı rakiplerine göre oldukça avantajlı bir konuma yükseltiyor. Salgının önemli ölçüde kontrol edildiği Güney Kore, Japonya, İzlanda, İsveç ve Norveç gibi ülkelerde çekimler yakın zamanda başlayacak.

Kimi ülkelerde set çalışanları işe başlamadan 14 gün önce karantinaya girecek. Açık büfe yemekler yerine kapalı paketler tercih edilecek. Maske ve dezenfektan dağıtımının artırılması, sosyal mesafenin mümkün olduğu her an korunması gibi önlemler de yürürlüğe konacak.

Kanal, salgının yoğun yaşandığı 2020’nin ilk 4 ayında abone sayısını 15.7 milyon artırmayı başarmıştı.

Açıklanan yeni tedbirlerle birlikte prodüksiyona başlayacak ülkeler arasında Türkiye henüz yer almıyor.

Bu önlemleri siz nasıl buluyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Space Force Fragmanı: Netflix’ten The Office Rüzgârları Estiren Yeni Yapım

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Nick Fury Samuel L. Jackson

Nick Fury Dizisi Fury Files Disney+’a Geliyor

Andy Warhol liste

Andy Warhol Hakkında Bilmiyor Olabileceğiniz 12 Gerçek