in ,

Öğrencilerden Sosyal Mesafeye Dikkat Çeken Netflix’li Reklam Projesi

Bir grup öğrencinin, sosyal mesafenin önemine dikkat çekmek için hazırladıkları Netflix’li “Evde Kal” reklamları gündem oldu.

netflix spoiler
- Reklam -
- Reklam -

Miami Reklam Okulu öğrencileri, çevrimiçi yayın platformu Netflix adını kullanarak hayatı olumsuz etkileyen Koronavirüs salgınına karşın insanları evde tutmak için ilginç bir reklam kampanyası başlattı.

Corona Virüsü öyle ya da böyle artık birçok haberimizin ana gündem maddesi oluyor. Edebiyattan sinemaya, dizilerden farklı birçok konuya varana kadar tüm sektörlerin pandemiden etkilenmesi, içerikleri de etkiliyor. Bu süreçte devletlerle birlikte birçok farklı şirket de insanların evlerinde kalmasını tavsiye eden paylaşımlar yapıyor.

Ancak ne kadar tavsiye ve öneri yapılsa da özellikle havanın güzel olduğu vakitlerde insanların evde durmaya pek niyeti yok gibi gözüküyor. Sadece bu da değil, özel sektörde çalışan ve maddi durumu kötü olan insanlar da her gün işe gitmek zorunda kalıyor.

- Reklam -

Halihazırda bazı ülkelerde veya bölgelerde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Birçok yer için de benzer tedbirlerin kısa sürede alacağı konuşuluyor. Yine de şu anda yasağın bulunmadığı yerlerde zorunlu olmadığı halde evlerinden çıkan birçok insan bulunuyor. İşte tüm bunlara karşı “Evde Kal” çağrısı yapan Miami Reklam Okulu (Miami Ad School) öğrencileri, Netflix adını kullanarak ilginç bir reklam kampanyası başlattı.

netflix spoiler ilan panosu

Virüs Dışarı Çıkmanızı Engellemiyorsa, Spoiler Engelleyebilir!

Oldukça popüler hale gelen reklam kampanyası, gazeteler dahil olmak üzere birçok mecrada Netflix tarafından hazırlanmış gibi lanse edildi. Ancak Netflix tarafından bu iddia yalanlandı. Şirket, fikrin ilgi çekici olduğunu düşünse de, reklam kapmanyasının kendilerine ait olmadığını duyurdu.

Aslında bir öğrenci fikri olan ve “Netflix: The Spoiler Billboard” adıyla yayınlanan videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz:

YouTube video

Videoyla birlikte paylaşılan açıklama metninde ise şunlar yazıyor:
Sosyal mesafe, COVID-19 virüsünün yayılmasını büyük ölçüde azaltmaya yardımcı olur. Bu yüzden #LanetOlasıEvinizdeKalın demek en iyi yöntem olabilir. Ancak bazı insanlar hâlâ dışarı çıkıp rahatlamanın uygun olduğunu düşünüyor.

Amaç: Toplanma alanlarında bulunan reklam panolarına Netflix orijinal yapımlarından spoiler dolu bilgiler koyarak insanların dışarı çıkmasını engelliyoruz. Tren ve otobüs istasyonlarında verdiğimiz reklamlarla da insanları spoiler konusunda uyarıyoruz. Böylece binmeden önce iki kez düşünüyorlar.

Virüs dışarı çıkmanızı engellemezse, spoiler’lar engeller.
Söz konusu reklam yöntemini siz nasıl buldunuz? Siz Netflix’in bu tarz bir reklamı gerçekten yayınlamasını ister miydiniz? Kayıp Rıhtım Forum üzerinden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Apple, Disney’i Satın mı Alıyor?

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

kaosun kalbi inceleme

Kaosun Kalbi: Alternatif Tarih, Fantastik Dünya ile Buluşuyor

Atlas Sineması

Atlas Sineması Müze Olarak Yoluna Devam Edecek