in ,

Netflix Koronavirüs ile Yükselişte: 15.7 Milyon Yeni Abone

Netflix ilk çeyrek istatistiklerini açıkladı. Kanal abone sayısında zirvedeki yerini korurken en çok izlenen yapımlarını da duyurdu.

Netflix Abone Sayısı
- Reklam -
- Reklam -

Dijital yayın servisleri arasında zirvedeki yerini koruyan Netflix, Koronavirüs salgını nedeniyle eve kapanan milyonlarca insan sayesinde yoluna emin adımlarla devam ediyor. Kanal, 2020’nin ilk çeyreğinde abone sayısını 15.7 milyon artırarak yeni bir rekora imza attı.

Çin’in Wuhan kentinde Aralık 2019’da ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını, milyonlarca insanı evde kalmaya zorunlu bırakıyor. Dünya genelinde 2.5 milyon insanı enfekte eden ve 175 binden fazlasının da yaşamını yitirmesine neden olan Covid-19 etkisini uzun süre daha gösterecek gibi. Bu da insanları dijital yayın servisleri ile daha haşır neşir hale getiriyor. Netflix de şu anda pastadaki en büyük payın sahibi.

Salgın nedeniyle internet kullanımı ciddi boyutta arttı. Hatta yayın servisleri, bu yoğun trafikle başa çıkabilmek için görüntü kalitelerini belirli sınırların altında tutmaya başladı. Neticede dijital servislerin gittikçe popülerleşmesi kaçınılmaz oldu. Netflix de yalnızca 4 ayda 15.7 milyon yeni aboneye kavuşmuş oldu.

- Reklam -

Netflix Toplam Abone Sayısı 180 Milyonu Aştı

Kanal yeni aboneleriyle birlikte toplam abone sayısında da zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. Koronavirüs ile geçen 4 ayın sonunda Netflix toplam abone sayısı 182.9 milyona erişti.

RTÜK Netflix Sansür

Kanalın ilk çeyrekteki geliri ise 5.76 milyar dolar olarak kayıtlara geçti. Bu gelir, Netflix’in daha önceden beklediği ölçüyü aşabilmiş değil. Yoğun abone artışına rağmen gelirin öngörülerin üstüne çıkamaması sebebi ise doların hızlı yükselişine ve kanalın abonelerinin dünyanın pek çok kesiminden geliyor olmasına bağlanıyor.

Netflix Popüler Yapımlarını da Açıkladı

Yeni aboneler ve gelir açıklamasını ise kanalın popüler içeriklerinin ne kadar izlendiği takip etti.

Tiger King belgeseli ilk ayın sonunda 64 milyon izleyiciye ulaşmayı başardı. Love is Blind adlı eğlence programı ise 30 milyon kişi tarafından izlendi. Ozark’ın 3. sezonu 29 milyon izleyiciye ulaşırken Spenser Confidential filmi 85 milyonu gördü.

- Reklam -

Netflix Spenser Confidential

Netflix’in hem sevilen hem de bolca eleştirilen fenomen dizilerinden La Casa de Papel’ın 4. sezonu ise 65 milyon kullanıcı tarafından izlendi.

Netflix çekimi devam eden bütün yapımlarını Koronavirüs nedeniyle durdurmak zorunda kalmış olsa da, ellerinde içerikten yana bir sıkıntı olmadığını tekrar tekrar dile getiriyor.

Kanalın son istatistiklerine sizin yorumunuz ne oldu? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Lucifer 6. Sezon İhtimali Tehlikede: Tom Ellis Krizi

Kaynak: Indie Wire

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Lucifer 6. Sezon Netflix

Lucifer 6. Sezon İhtimali Tehlikede: Tom Ellis Krizi

Carnage

Venom 2 Filminin Tam Adı “Venom: Let There Be Carnage” Oldu