in

Netflix, Lost in Space Dizisini Tekrar Canlandırıyor

Robinson ailesinin uzaydaki maceralarını konu alan 1965 yapımlı dizi, Netflix tarafından yeniden çekilecek.

Netflix Lost in Space
- Reklam -
- Reklam -

Netflix deyince akan sular duruyor benim için. Zira şimdiye kadar izlediğim bütün dizileri şahaneydi. Özellikle Marvel ile yaptıkları birliktelik bize Daredevil ve Jessica Jones gibi iki şaheser kazandırdı ve bildiğiniz gibi devamı da yolda.

Bunlar dışında Netflix bilim kurgu konusunda da oldukça güzel işler yapıyor. Wachowski kardeşlerin Sense8’i ilk sezonunu bitirmişken Black Mirror’un yeni bölümlerini de yine bu platformda göreceğiz. Şirketin yaptığı açıklamaya göre bunlarla da sınırlı kalmayacak, çünkü bilimkurgu klasiği Lost in Space (Uzayda Kayıp) de yeniden ekranlara geliyor.

Irwin Allen tarafından yaratılan dizi ilk olarak 1965 yılında CBS’te yayınlanmaya başlanmış ve 83 bölüm sürmüştü. Dizinin merkezinde, bir koloni kurmaları için Jupiter 2’ye gönderilen Robinson ailesi var. Ancak ekipteki doktor Zachary Smith uzay gemisini sabote eder ve gemi hedefine ulaşamadan uzayın derinliklerinde yabancı bir gezegene düşer. Böylece Robinson ailesi bir yandan hiç bilmedikleri bir çevreye uyum sağlamaya çalışırken bir yandan da bulundukları yerde yeni bir hayat kuracaklardır.

- Reklam -

Netflix Lost in Space

Aslında bu yapım, dizinin ilk dönüşü de olmayacak. 1970’te bir çizgi film uyarlaması olan Lost in Space, 1998 yılında da Stephen Hopkins yönetmenliğinde sinemaya uyarlanmıştı. Başrollerinde Gary Oldman, William Hurt ve Heather Graham gibi önemli isimlerin bulunduğu film genel olarak olumsuz yorumlar almıştı. 2003’te Warner Brothers diziyi John Woo yönetmenliğinde yeniden hayata döndürmeye çalışsa da başarılı olamamıştı.

Yürütücülüğünü Prison Break’ten tanıdığımız Zack Estrin’in yapacağı dizinin yazar kadrosunda ise Matt Sazama ve Burk Sharpless gibi isimler var. Ayrıca Game of Thrones’un yönetmenlerinden Neil Marshall da ekipteki isimlerden birisi. Dizinin yapımcılığını ise Legendary Pictures üstleniyor.

- Reklam -

Lost in Space Sonrası Stranger Things de Yolda

Lost in Space önümüzdeki günlerde izleyeceğimiz tek yeni Netflix bilim kurgusu da değil. 15 Temmuzda Stranger Things (Yabancı Şeyler) isimli bir başka dizi de bizimle olacak. Başrolünde Winona Ryder’ın olduğu dizi, 80’lerin doğaüstü klasiklerine bir aşk mektubu olarak tanımlanıyor. Küçük bir erkek çocuğun ortadan kaybolmasından sonra ailesi, arkadaşları ve yerel polis onu aramaya başlarlar. Fakat olay; çok gizli devlet deneylerini, korkutucu doğaüstü güçleri ve çok garip küçük bir kızı içeren olağanüstü bir gizeme dönüşecektir.

Dizinin oldukça etkileyici fragmanı şu şekilde:

YouTube video

Lost in Space’i 2018 içerisinde izleyebileceğiz.

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hellboy Maskeler ve Canavarlar

Hellboy: Maskeler ve Canavarlar Raflardaki Yerini Aldı

Gillian Anderson, Amerikan Tanrıları

Gillian Anderson, Amerikan Tanrıları’nda Marilyn Monroe Olarak Görülecek