in

Normalleşme Süreci Netflix’e Abone Kaybettirdi

Netflix normalleşme süreci ile birlikte ciddi abone kaybetti. Platform son üç aylık zaman diliminde ABD’de 430 bin kullanıcısını yitirdi.

Netflix Normalleşme abone sayısı
- Reklam -
- Reklam -

Normalleşme süreci ile Netflix abone sayısı konusunda yakaladığı ivmeyi kaybetti. Koronavirüs pandemisi boyunca üye sayısını hızlı şekilde artıran platform, aşılama ile birlikte kaldırılan kısıtlamalar nedeniyle ABD’de ciddi sayıda abone yitirdi.

190’dan fazla ülkede, toplamda 208 milyon ücretli kullanıcıya ulaşan Netflix, son üç ayda kazandığı ve kaybettiği aboneler hakkında bilgi verdi.

1 Nisan 2021 – 30 Haziran 2021 tarihleri arasını kapsayan süreçte Netflix için ABD pazarında ilk defa bu denli ciddi bir abone kaybı yaşandı. Kanal, ikinci çeyrekte dünya çapında 1,5 milyon yeni kullanıcı ile tanıştı. Ancak kanal bu süreçte ABD pazarında 430 bin abonesini yitirdi. Bu rakam 2021’in ilk aylarında yine ABD’de kazanılan 450 bin civarında yeni kullanıcının neredeyse tamamının kaybedildiğini işaret ediyor. Kanal son ciddi abone kaybını 2019’un ikinci çeyreğinde yaşamıştı.

- Reklam -

Netflix, Abone Sayısı Hakkında Yaptığı Açıklamada Düşüşü Pandeminin Hafiflemesine Bağlıyor

Aralık 2019’da ortaya çıktığı öne sürülen Koronavirüs pandemisi, 2020’nin önemli bir kısmının ve 2021’in neredeyse yarısının ağır kısıtlamalar eşliğinde geçmesine neden oldu. Sinema salonları kapandı. Film ve dizi setleri ertelendi. Kimi büyük prodüksiyonlarda kısıtlamalara gidildi. Neticede pek çok sektörde olduğu gibi kültür endüstrisi de ciddi bir kan kaybetti.

Tüm bu sıkıntılara rağmen hızlı şekilde büyümesini devam ettiren bazı şirketler de oldu. Dijital pazar daha önce hiç olmadığı kadar yüksek bir ivmede genişledi. Çevrim içi satış siteleri ciddi kâr marjlarına ulaştı. Dijital yayın platformları da bu alanlardaki yatırımlarına hız kazandırdı. Netflix ile birlikte HBO Max, Amazon Prime, Disney+ ve Apple Tv+ ciddi adımlar attı.

Netflix Paylaşımlı Hesap

- Reklam -

Yaşanan bu hareketlilik dijital platformların ciddi şekilde büyümesini sağladı. Yetkililer, pandemi sürecinde daha önce tahmin edemeyecekleri hızda büyüdüklerini işaret etti. Şimdilerde ise salgın aşılar sayesinde dünyanın pek çok yerinde nispeten kontrol altına alınmış durumda. Türkiye dahil birçok ülkede sinema salonları tekrar açıldı. Büyük bütçeli gişe filmleri, tedbirler eşliğinde açılan salonlarda hasılat rekorlarına imza attı.

Neticede Netflix abone sayısındaki hızlı yükseliş eğrisini yitirmiş oldu. Pandemi koşullarında kanalı tercih eden kullanıcıların önemli bölümü aboneliklerini yenilemedi. Öte yandan platform, uzun süre tekel olarak yarıştığı mecrada artık ciddi rakiplere sahip. Ancak platformun da bu duruma kayıtsız kalmak gibi bir niyeti yok gözüküyor. Dijital yayın devi geçen haftalarda oyun sektörüne gireceklerini duyurmuştu.

Siz bu sayıları nasıl karşılıyorsunuz? Sizce platform kaybettiği üyeleri geri kazanmayı başarabilecek mi? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın

Kaynak: Comic Book

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

anansi boys dizi amazon neil gaiman

Neil Gaiman Diğer Gizli Projesini Açıkladı: “Anansi Boys” Amazon Prime Dizisi Oluyor

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Hobbit

Yüzüklerin Efendisi Dizisinde Hobbitler de Olacak: Yeni Detaylar Ortaya Çıktı