in ,

Netflix Oyun Servisinin İlk Yapımları Belli Oldu: Stranger Things Rüzgârları Esiyor

Netflix Oyun servisi test aşaması başladı. Dijital yayın devinin beta sürümünü Polonya’da deneyime açtığı oyunlar, Stranger Things ile ilgili oldu.

Netflix Oyun Servisi Test Aşaması
- Reklam -
- Reklam -

Netflix Oyun servisi test aşaması Polonya’da başladı. Dijital yayın devi, yeni hizmetini mobil cihazlarda iki oyunla başlatıyor. Bu oyunlardan her ikisi de Stranger Things ile ilgili oldu.

Özellikle çevrim içi akış platformu denildiğinde aklan gelen ilk servislerden olan ve şu anda en çok kullanıcıya sahip olan Netflix, rekabet kızgınlaştıkça yeni işler denemeye devam ediyor. Her geçen yıl orijinal dizilerinin yanı sıra sinema filmlerine de ciddi yatırım yapan şirket, şimdi de oyun piyasasına girmeye hazırlanıyor.

İlk olarak geçen mayıs ayında duyurusu yapılan Netflix Oyun servisi için geçen ay itibarıyla da somut adımlar atılmaya başlandı. Doğrudan aynı arayüz üzerinden ulaşılabileceği söylenen oyunlar için aboneler ekstra hizmet bedeli ödemeyecek. Sahip oldukları aboneliklerle, mobil cihazlarında oyunu kurup oynamaya başlamaları yeterli olacak.

- Reklam -

Şimdi de Netflix’in sosyal medya hesabından yaptığı duyuru ile ilk test aşaması Polonya’da başladı. Şirket, Polonyalı aboneleri için bir “Netflix Games” denemesi yapacağını açıkladı. Netflix Geeked Twitter hesabı tarafından paylaşılan gönderide, Polonya’daki kanal üyeleri Stranger Things 3: The Game ve Stranger Things: 1984’u mobil cihazlarına hiçbir ek ücret ödemeden indirebilecekler.

Oyunseverler, standar abonelik fiyatına dahil olan oyunlar için gelecekte herhangi bir reklam veya uygulama içi satın alma gibi “sürprizlerle” karşılaşmayacaklar. Şu anlık iki oyunla başlayan denemenin geri dönüşleri doğrultusunda kütüphane genişlemeye başlayacak.

Netflix Oyun Servisi Şimdilik Sadece Android Platformlarda Etkin Gözüküyor

Netflix Oyun Servisi Test Aşaması

Daha öncesinde Netflix’in hazırladığı Stranger Things: The Game ve The Old Guard gibi oyunlar ile aboneler zaten kanalın ne tür mobil oyunlar yapabileceğine aşinalar. Ancak şimdiki oyunlara göre çok daha büyük boyutlu yeni maceraların da hazırlıklarının yapıldığı iddialar arasında yer alıyor.

- Reklam -

Şu an için paylaşılan ilk görüntülere bakıldığında, Netflix uygulamasından içerik indirmek sorunsuz olacak gibi görünüyor. Başka herhangi bir film gibi oyunları da sadece yükle seçeneği ile indirebileceksiniz. Ekran görüntüleri şu an için yalnızca Android’de destek gösteriyor ve orijinal Lehçe Tweet, özellikle Google’ın işletim sisteminden bahsediyor. Ancak pek tabii beta sürüm sonrası Apple cihazlarına da gelmesi bekleniyor.

Oyun servisinin Beta aşamasının ne zaman tamamlanıp tüm ülkelere geleceği ise henüz bilinmiyor. Fakat yine tahminler, servisin bu yıl içerisinde sadece test aşamasında kalacağı yönünde.

Netflix’in oyun sektörüne de adım atması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Gamer

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Erşan Kuneri dizisi netflix

Erşan Kuneri Dizisinden Yeni Görseller Cem Yılmaz Tarafından Paylaşıldı

Into the Night 2. Sezon Fragmanı Netflix

Into the Night 2. Sezon Fragmanı: Kıvanç Tatlıtuğ’un da Katıldığı Yapımda Geri Sayım Başladı