in ,

Netflix’in Reklamlı Abonelik Seçeneğinde Tüm İçerikler Yer Almayabilir

Netflix reklamlı abonelik seçeneği tüm dizi ve filmleri içermeyebilir. Şirketin başındaki isim, yaptığı açıklamalarla hayal kırıklığı yarattı.

Netflix Reklamlı Abonelikte Tüm İçerikler Olmayacak
- Reklam -
- Reklam -

Netflix reklamlı abonelik seçeneği tüm dizi ve sinema içeriklerini içermeyebilir. Şirketin CEO’su Ted Sarandos, yaptığı açıklamada düşük ücretli yeni seçenek konusunda bazı soru işaretleri oluşturdu.

Dijital yayın devi Netflix, kısa süre önce açıkladığı 2022 ikinci çeyrek sonuçları ile hissedarlarının yüzünü pek güldürmeyi başaramadı. Yaşadıkları onca abone kaybına rağmen, ikinci çeyrekte de 970 bin abone kaybeden platform, her ne kadar hâlâ kâr ediyor gibi görünse de büyük sorunlarla boğuşuyor.

Mayıs ve haziran aylarında, yaklaşık 450 çalışanıyla yollarını ayıran firma, rakipleriyle yarışmak için yeni yollar arayışına girdi. Bunlar arasında aboneleri en çok üzen seçeneklerden biri de, farklı lokasyonlarda tek hesaba bağlanmanın ekstra ücret ile olacağıydı. Fakat son çıkan bir habere göre Netflix, şimdi bu planını bir adım öteye taşıyor ve “aynı hanede” paylaşılan şifreler için dahi ekstra ücret talep edeceği belirtiliyor.

- Reklam -

Bunların yanı sıra yayın platformu, halihazırda bulunan abonelik planlarına ek olarak reklam destekli yeni bir abonelik sistemi üzerinde de çalışıyor. Netflix, geçen nisan ayında duyurduğu yeni özellik için kısa süre önce teknoloji devi Microsoft ile anlaştığını da paylaşmıştı. Ancak ortaya çıkan yeni bir söyleşi, daha ucuz ve reklamlı planın beklentileri pek de karşılamayacağını gösteriyor.

Netflix Reklamlı Abonelik Seçeneği Hangi Dizi ve Filmleri İçermeyecek?

Netflix Reklamlı Abonelik Seçeneği

Şirket yöneticisi Ted Sarandos, şirketin ikinci çeyrek kazancıyla ilgili hazırlanan röportaj videosu sırasında, Netflix’in yaklaşmakta olan reklam destekli teklifinin, şu anda akış hizmetinde izlenebilen tüm içeriği içermeyeceğini söyledi.

- Reklam -

“Bugün, insanların Netflix’te izlediklerinin büyük çoğunluğunu reklam destekli abonelik seçeneğine dahil edeceğiz. Stüdyoda da konuştuğumuz henüz olmayan bazı şeyler var. Fakat yeni seçeneği bugün piyasaya sürersek, reklamlı aboneliği tercih edenler harika bir deneyim yaşarlar. Bazı ek içerikleri temizleyeceğiz, ancak kesinlikle hepsini değil. Yine de bunun iş için önemli bir engel olduğunu düşünmüyoruz.”

Netflix’in, 2023’ün başlarında başlatmayı hedeflediği reklam destekli abonelik seçeneğinin tam olarak hangi içerikleri içerip içermeyeceğini ise bekleyip görmemiz gerekecek. Söylentiler, platformun orijinal dizi ve filmlerine yer vereceğini fakat telif haklarını gösterim için satın aldığı içerikleri içermeyeceği yönünde. Aynı şekilde diziler için kamera arkası ve özel içeriklerin yer aldığı bölümler ve belgesel ve reality şovlar için de benzeri bir eksiltme yapılabileceği iddia ediliyor.

Netflix’in reklamlı aboneliğinin tüm içerikleri içermemesi durumunda yine de tercih eder misiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: TechCrunch

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Law and Order dizi setinde cinayet

Law & Order Setinde Cinayet: Bir Çalışan Öldürüldü

2022 World Fantasy Awards Finalistleri

2022 World Fantasy Awards Finalistleri Belli Oldu