in

Netflix, Yeni Reklam Destekli Abonelik Seçeneği için Teknoloji Devi Microsoft ile Anlaştığını Duyurdu

Netflix, reklamlı abonelik hizmeti için Microsoft ile anlaştı. Dijital yayın devi, bir başka teknoloji deviyle ortaklık kurmaya hazırlanıyor.

netflix microsoft reklamlı abonelik
- Reklam -
- Reklam -

Netflix, reklamlı abonelik hizmeti için Microsoft ile anlaştı. Dijital yayın devi, bir başka teknoloji deviyle ortaklık kurmaya hazırlanıyor.

1997 yılında bir DVD kiralama şirketi olarak kurulan, 2007’de dijital ortama geçen ve akış hizmetine dönüşen Netflix, 2012’den bu yana orijinal diziler üretmeye başladı. 2016 yılında, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 190’dan fazla ülkeye hizmet vermeye başlayan platform, dünya çapında en tanınan akış servislerinden biri oldu. Netflix’in başarısı, köklü stüdyoları da tetikledi ve HBO Max, Disney Plus, Paramount Plus gibi birçok firma kendi dijital yayın servisini oluşturmaya başladı. Amazon Prime Video ve Apple TV+ gibi adını daha çok teknoloji içerikleriyle duyurmuş olan firmalar bile sektöre giriş yaptılar.

Netflix halen dünya çapında en çok aboneye sahip olan dijital yayın servisi olsa da, özellikle son aylarda önemli sorunlar yaşadı. 2020 yılının ilk çeyreğinde on yıldan uzun süredir ilk defa büyük çapta abone kaybettiğini açıklayan şirket, hisselerinde de önemli bir düşüş yaşadı. Abone kaybının hemen ardından birçok projesini de iptal eden Netflix, Mayıs 2022’de de 150’ye yakın çalışanını işten çıkardı. Son olarak geçen haziran ayında da, 300 personeliyle daha yollarını ayırdı.

- Reklam -

Kendi içindeki sorunlar yetmezmiş gibi rakiplerinin de orijinal yapımlarıyla kullanıcıları kendilerine çekmesi sonrası Netflix farklı yollar arayışında. Aynı hanede bulunmayan kişilerin tek bir hesabı kullanamayacağı gibi bir dizi yenilik peşinde olan şirket, geçen nisan ayında da reklamlı abonelik servisinin geleceğini duyurdu. Şimdi, söz konusu reklamlar için hangi firmayla çalışacağı ortaya çıktı.

Netflix, Microsoft ile Yaptığı Ortaklıkla Reklamlı Abonelik Seçeneğini Bir Adım İleriye Taşıdı

netflix şifre paylaşma

Netflix’te Operasyon ve Ürün Direktörü olan Greg Peters, yaptığı açıklamada “Küresel reklam teknolojisi ve satış ortağımız olarak Microsoft’u seçtiğimizi duyurmanın memnuniyetini yaşıyoruz,” dedi. Temel, standart ve özel planlara ek olarak daha düşük ücretli ve reklam destekli bir abonelik planı üzerinde çalışan firma, böylece aboneliklerini iptal etmiş olan ya da fazla bulduğu için abone olmayan kullanıcıları bünyesine çekmeye çalışacak.

Greg Peters, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

- Reklam -

“Microsoft, reklam destekli yeni hizmetimizi geliştirmek için birlikte çalışırken tüm reklam ihtiyaçlarımızı destekleme konusunda yeteneklerini kanıtlamış bir şirket. Daha önemlisi Microsoft zamanla hem teknoloji hem de satış alanında yenilikler yapma esnekliği de sundu. Üstelik üyelerimiz için güçlü gizlilik korumaları da sağlayacak.

Henüz ortaklığımızın ilk günleri ve yapmamız gereken çok iş var. Ama uzun vadeli hedefimiz net: tüketiciler için daha fazla seçenek ve reklamcılar için üstün, ortalamanın üzerinde bir televizyon markası deneyimi sunmak. Bu yeni hizmeti hayata geçirirken Microsoft ile birlikte çalışacağımız için heyecanlıyız.”

Netflix Türkiye şu an için tek cihaz ve 480p çözünürlük için 37,99 TL, iki cihaz ve 1080p çözünürlük için 57,99 TL ve dört cihaz ve 4K+HDR çözünürlük için ise aylık 77,99 TL ücret talep ediyor.

Netflix’in reklamlı abonelik seçeneğinin tutacağı konusunda sizlerin fikirleri neler? Sizce şu anki ücrete göre nasıl bir indirim oranı gerekiyor? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for okanakinci okanakinci dedi ki:

    Hem para ödeyeceğim, hem de reklam izleyeceğim. Çok saçma. Ya ücretsiz ve reklamlı yaparsın ya da ücretli ve reklamsız yaparsın. Şu kadar para verirsen reklamlı, biraz daha para verirsen reklamsız diye bir şey bana hiç mantıklı gelmiyor.

    Zaten Netflix’in de tadı kaçtı. Artık izleyecek bir şey bulamıyorum. Disney, Paramount vb. her şirket kendi dijital platformunu kuruyor ve içeriklerini Netflix’ten çekmeye başlıyor. Netflix’te dikkate değer şeyler azalıyor ki iyi olan filmler ve diziler de zaten defalarca izlediğimiz şeyler. Ne zaman bir şeyler izlemek için Netflix’i açsam yarım saat bir şeyler bulmak için oyalanıp çıkıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

hailee steinfeld kate bishop hawkeye

Hawkeye Oyuncusu Hailee Steinfeld, Kate Bishop Karakteriyle Birden Fazla Marvel Yapımında Yer Alacak

Bebek Gibi Düşünen Yapay Zekâ Geliştirildi

Bebekler Gibi Düşünüp Öğrenebilen “Sağduyulu” Yapay Zekâ Geliştirildi