in

Netflix, Tek Seferde Sezon Yayınlama Stratejisinde Değişikliğe Gidiyor

Netflix bazı televizyon şovlarında hepimizin alıştığı ve çok sevdiği tüm sezonu tek seferde yayınlama stratejisinden vazgeçiyor.

Netflix
- Reklam -
- Reklam -

Netflix ülkemizde hayatımıza girdiğinden beri dizi izleme alışkanlıklarımızda ciddi değişikliklere neden oldu. Bunlardan en büyüğü de tek oturuşta koca sezonu bitirmekti kuşkusuz. Çevrimiçi yayın platformları arasında liderliğini sürdüren başarılı mecra şimdilerde yeni bir karara imza atmaya hazırlanıyor.

Tek seferde yayınladığı koca sezonlarla yeni bir anlayış geliştiren Netflix, şimdi bu özelliğinden belli yapımlar için vazgeçiyor.

Öncelikle bu kararın kanaldaki çoğu Netflix Original dizisini -şimdilik- kapsamadığını belirterek içinize su serpelim.

- Reklam -

Netflix yeni karar

Yeni Strateji Sadece Bazı Yarışma Programlarını Kapsıyor

Sanki tüm dizilerinde geleneksel modele geçilmiş gibi yaratılmaya çalışılan algının aksine, kanal şu anlık sadece bazı şov programlarında böyle bir sisteme geçti. Bunlardan birisi de The Great British Baking Show’un Collection 7 adlı sezonu. Bir grup amatör fırıncının yarıştığı bu şovda şu an sadece bir bölüm aktif. Gelecek bölümler için ise bölümlerin ne zaman yayınlanacağına dair tarihlere yer verilmiş.

The Great British Show dışında Netflix’in toplu halde sezon yayınlama modelini uygulamadığı bir başka yapım daha var: Rhythm & Flow. Bu da tıpkı diğer program gibi bir yarışma formatı. Rap müzik yarışmasının yeni bölümleri her hafta yayınlanmaya devam edecek.

Rhythm and Flow

Rhythm & Flow’un ilk dört bölümü 9 Ekim tarihinde yayınlanacak. Sonraki üç bölüm ise bir hafta sonra gelecek. 8-9 ve final bölümü olan 10 ise 23 Ekim tarihinde gelecek.

- Reklam -

Benzer bir yayın formatını şimdilerde Disney’e ait olan Hulu da denemişti. İlk haftasında diziden ilk üç bölüm yayınlayan kanal, hayranlarına yapımı beğenip beğenmeyeceklerini görme şansı verdi. Sonra da haftalık yayın programına geçerek alışık olduğumuz şekilde dizileri bizimle buluşturdu.

Yine de Netflix’in alameti farikalarından birisi sezonları toplu halde yayınlaması. Şimdilik çeşitli formatlardaki yarışma programlarında denediği bu sistemi, başarılı olması halinde diğer dizilerinde de deneyecek mi, buna dair bir açıklama yok.

Şu günlerde RTÜK ile başı oldukça kalabalık olan kanalın Türkiye ayağı bir yana, global de kendisini gündemde tutmayı biliyor gibi gözüküyor.

Netflix’in bazı şovlarında uygulamaya başladığı yeni stratejisini siz nasıl buldunuz? Bu sistemi diğer dizilerinde de uygulamaya başlarlar mı dersiniz?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın!


* Netflix: “Türkiye’den Çekilmiyoruz, Yatırımlarımız Devam Edecek”

Kaynak: Comic Book

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Hoydaaaa…Bu nereden çıktı şimdi.

  2. Avatar for YTarik YTarik dedi ki:

    Daha önce kullanılıyordu bu yöntem. “Her hafta yeni bölüm” diye görmüdugumu hatırlıyorum aylar önce.
    Ben bu sistem sadece yarışma programlarina ve özel dizileri için sınırlı kalır, eminim.

  3. Avatar for Pyrewrath Pyrewrath dedi ki:

    Başlık sizce de bu algıya yardımcı olmuyor mu?

  4. Avatar for kaanaskin93 kaanaskin93 dedi ki:

    İyice Flash TV’ye bağladılar. Neyseki artık son 1 aydır benim sadık yârim dark torrenttir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

robert pattinson batman oldu dc

Batman Rolünün Yeni Sahibi Robert Pattinson’ı Kızdıran Sızıntı

Yerdeniz

Ursula K. Le Guin’in Kült Fantastik Serisi “Yerdeniz” Dizi Oluyor!