in

Netflix, The Crown’ın Yaratıcısıyla Anlaştı

Netflix, The Crown’ın yaratıcısı ve yazarı Peter Morgan ile dev bir anlaşmaya imza attı. Anlaşmanın en az 100 milyon dolarlık olduğu biliniyor.

Netflix
- Reklam -
- Reklam -

Netflix, ilişkilerini güçlendirmek için milyonlarca dolar harcamayı gözden çıkardığı yetenekli İngiliz yazar Peter Morgan’la en az dört yıl sürecek büyük bir anlaşmaya imza attı. Kanal, 17 Kasım’da The Crown’ın üçüncü sezonunu yayınlamaya hazırlanırken Altın Küre ve BAFTA ödüllü yazarıyla anlaşmaya vardı.

Left Bank Pictures ile çoktan 4. sezonu hazırlamaya başlamış olan Peter Morgan ve Netflix’in anlaşmasının iki farklı yeni sezonu kapsadığı tahmin ediliyor. Netflix’in baş içerik yöneticisi Ted Sarandos’un dizi için toplam altı sezonluk bir planı var.

100 Milyon Dolarlık Anlaşma Yapılıyor

Anlaşma aynı zamanda uzun metrajlı filmler de dahil olmak üzere Morgan’ın The Crown dışındaki projelerini de içerecek. Netflix ve Morgan’ın üreteceği sekiz farklı çalışmanın değeri 100 milyon doların üstünde olacak.

- Reklam -

İki farklı kaynağa göre Morgan ile görüşmeler aylardır sürüyor, Sarandos ve Netflix’in içerik yardımcısı Cindy Holland, müzakerelere doğrudan kendileri katıldı.

Netflix’in, İngiltere’deki diğer yazarlarla da Black Mirror’ın yaratıcısı Charlie Brooker’in de dahil olduğu genel anlaşmalar hakkında görüşmelerde olduğu bir gerçek. Geçen ayki Emmy’lerin neredeyse yarısının İngilizler tarafından toplandığı için İngiliz yazarlar şu an hayli revaçta. Yayın servislerinin agresifçe yetenekli yazarları toplaması, büyük yeteneklerin ülkelerinden gittiği için İngiltere merkezli yayıncıları endişelendiriyor.

- Reklam -

Peter Morgan, 2016’nın popüler işlerinden The Crown dışında The Queen, Frost/Nixon, The Last King of Scotland ve The Damned United gibi filmlerin de yaratıcısı.


* His Dark Materials Yeni Fragmanı Yayınlandı

Ozan Ercan

2002 yılında İstanbul'da doğdum. Büyükçekmece Recep Güngör Anadolu Lisesi'nin dil bölümünden mezun oldum. Marmara Üniversitesi’nde Fransızca Öğretmenliği okuyor, günlerimi büyük oranda müzik dinleyerek ve kitap okuyarak geçiriyorum. Oscar Wilde ve That '70s Show seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Buzul

Satürn’ün Buzul Ayı Organik Bileşikler İçeriyor

Müfettiş Gadget

Müfettiş Gadget Beyaz Perdeye Geri Dönüyor!