in

The Witcher 2. Sezonu Daha Düzenli Olacak

Netflix Dizisi The Witcher’ın yapımcısı Lauren S. Hissrich, ikinci sezonun ilk sezon gibi karmaşık olmayacağını söyledi.

the witcher 2. sezon
- Reklam -
- Reklam -

Sekiz bölümlük ilk sezonu geçtiğimiz günlerde Netflix’te yayınlanan ve gündemden düşmeyenThe Witcher dizisi için ikinci sezon da çoktan onaylandı. Dizinin gelecek sezonuyla ilgili haberler de gelmeye devam ediyor.

Dizi yapımcısı Lauren S. Hissrich’in açıklamasına göre ikinci sezon ilk sezona göre daha derli toplu olacak ve karakterleri de daha sık bir arada göreceğiz.

Andrzej Sapkowski’nin karanlık fantastik serisi The Witcher kitaplarından uyarlanan dizinin ilk sezonu 20 Aralık 2019 tarihinde yayımlandı. Dizi hem The Witcher dünyasını yeni tanıyan seyircilerin hem de serinin eski hayranlarının aklında pek çok soru işareti bıraktı. Serinin ilk kitabı olan The Last Wish (Son Dilek)’teki hikâyelerin yer aldığı ilk sezonun, kitaptaki her şeyi kapsamayacağı zaten belliydi ancak dizi yine de merak uyandıran durumlara ve sürprizlere yer vermeyi başardı. Örneğin The Witcher 3: Wild Hunt oyunundaki meşhur küvet sahnesi bu sürprizler arasındaydı. Bununla birlikte Geralt, Yennefer ve Ciri’nin farklı zaman çizgilerinin birbirine geçmesi seyircide merak uyandırmakla beraber kafa karıştırıcı da oldu diyebiliriz.

- Reklam -

The Witcher

Bu zaman çizgileri sayesinde ise Yennefer’ın büyücü olmasını, Ciri’nin hikâyesini ve hayatta kalma mücadelesini izledik. Böylece bazı ana karakterlerin karakter gelişimlerini de izlemiş olduk.

The Witcher 2. Sezonda Ne olacak?

GamesRadar’a açıklama yapan Lauren S. Hissrich ise dizinin devamı ile ilgili şunları paylaştı:
“Yazdığımız şeylere istinaden söyleyebilirim ki ikinci sezonda hikâyeye daha çok odaklanacağız ve bu yüzden çok daha iyi olacak. İlk sezonda oluşturmaya çalıştığımız ilişkiler ikinci sezonda gelişecek ve meyvesini vermeye başlayacak. Karakterler tanışmaya ve iletişime geçmeye başlayacak. Bu iyi veya kötü olabilir. Ama bu dünyayı oluşturmak için koyduğumuz her parça belirginleşip bir bütün haline gelmeye başlıyor artık. ”
İlk sezonun dağınık olduğunu düşünenler için bu iyi bir haber diyebiliriz.

the witcher 1x6

- Reklam -

Hissrich roman içeriğinin zengin olmasından dolayı dizinin en az 7 sezonu olabileceğini belirtiyor ancak şu an için Netflix’ten konu ile ilgili herhangi bir bilgi verilmedi. The Witcher, şu an Sapkowski’nin eserlerinden uyarlanıyor. Ancak küvet sahnesinden de anlayacağımız üzere CD Projekt Red tarafından uyarlanan oyunlar da es geçilmiyor. Hissrich ve Netflix ileriki sezonlarda yine kitaplar üzerinden mi ilerleyecek yoksa oyunlara mı ağır verecek bilinmiyor.

Peki, siz konu hakkında ne düşünüyorsunuz? İlk sezonda yapılan tarih atlayışları kafa karıştırıcı mıydı?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* The Witcher İncelemesi: Romanlardan Diziye Epik Bir Hikâye

* The Witcher Eleştirileri Sonrası Time Dergisi Tepki Çekti

Kaynak: Screen Rant

Melin Arda

1990 doğumluyum ve İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum.Mitoloji başta olmak üzere edebiyat, müzik ve yabancı diller ile ilgileniyorum. Çeviri yapmak ve dizi/film seyretmek bu alanları bir araya getirdiği için oldukça keyifli geliyor. Bunları yaparak ve seyahat ederek farklı hayatları ve bakış açılarını görmeyi seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for mit mit dedi ki:

    Eh, zaten bundan sonra pek çok hikâyeyi bir araya getirerek değil, bütünlüklü bir romana göre ilerleyecekleri için karıştırmaları zor :slight_smile: Araya kendi yazdıkları, ekstra sahnelerle karıştırabilirler anca.

  2. Avatar for gkhn gkhn dedi ki:

    Dizi İlk sezona göre ,izleyicinin karakterleri tanıması ve gelecek bölümleri daha iyi anlamaları açısından bilinçli olarak detaylara ve geçişlere yer vermiş.Game Of ‘u yakalar diyorum :wink:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Star Wars: The Rise of Skywalker

Star Wars: The Rise of Skywalker Filmine Singapur’da Sansür

Zülfü Livaneli Şapka

Zülfü Livaneli’nin Çocuklara Yönelik Yeni Kitabı “Şapka” Raflarda