in ,

Netflix Türkiye Abone Sayısı 3,5 Milyonu Aştı

Netflix Türkiye abone sayısı açıklandı. Yapılan son zamlara rağmen kanalın güncel kullanıcı sayısı 3,5 milyonu aşmış durumda.

netflix oyun
- Reklam -
- Reklam -

Netflix Türkiye abone sayısı açıklandı. Dünyanın en popüler dijital yayın platformu, Türkiye’de sahibi olduğu toplam üye sayısını duyurdu. Kanalın Kamu Politikaları Direktörü Pelin Mavili, katıldığı etkinlikte kanalın abone sayısını 3,5 milyon olarak açıkladı.

Dünya çapında 204 milyon ücretli aboneye sahip olan kanal, geçen günlerde Türkiye’deki abonelik ücretlerini güncelledi. Kanal mevcut paketlerine, yüzde 30 ila yüzde 50 arasında yaptığı zamlarla tepki topladı. Bugün ise Netflix Türkiye’nin uzun süredir açıklanmayan abonelik sayısı ortaya çıktı.

Netflix Türkiye Kamu Politikaları Direktörü Pelin Mavili, Dijital Dünya Çalıştayı’na konuşmacı olarak dahil oldu. Mavili, Netflix’in Türkiye’yi dünya çapında tanıtmak amacıyla sürdürdüğü çalışmaları anlatırken kanalın abone sayısını da duyurmuş oldu.

- Reklam -

Anadolu Yayıncılar Derneği’nin düzenlediği çalıştayda açılış konuşmasını İletişim Başkanı Fahrettin Altun gerçekleştirdi. Etkinlik, İstanbul Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde düzenlendi. Çalıştaya BluTV, Netflix ve beIN Media Group başta olmak üzere yayıncılık dünyasından önemli şirketler katıldı.

Netflix Türkiye Abone Sayısı Artışa Devam Ediyor

netflix abone sayısı

Çalıştayda konuşma yapan Netflix Türkiye Kamu Politikaları Direktörü Pelin Mavili, Netflix’in Türkiye özelindeki çalışmaları hakkında bilgiler paylaştı. Pelin Mavili, kanal hakkında şunları söyledi:

“2019’da yaptığımız başvurumuz 2020’de neticelendi ve RTÜK lisansımızla isteğe bağlı yayın hizmetimizi veriyoruz Türkiye’de. Bugün artık 3,5 milyon aboneye ulaşmış durumdayız ve bunun sorumluluğunun bilinci ile Türkiye’de çalışıyoruz.”

Netflix Türkiye ekibi ve projeleri hakkında da açıklamalarda bulunan Mavili, Netflix’in Türkiye’deki çalışmalarına yoğun bir şekilde devam edeceğini de ifade etti. Mavili, sözlerine şu şekilde devam etti:

- Reklam -

“Netflix’in içinde kuvvetli bir Türkiye ekibi var, Türk içeriklerin üretilmesinden ve tüm dünyaya dağıtılmasından sorumlu. Bizler şirketin içinde, bütün global şirketlerde çalışan Türk arkadaşlar için samimiyetle söyleyebilirim ki; ülkenin de birer temsilcisi, birer büyükelçisi gibi görev hissederek çalışıyoruz.”

RTÜK Netflix İlişkileri Açıklama

Mavili konuşmasının sonunda Netflix’in, Türkiye’ye dair bakış açısını nasıl değiştirdiğine de değindi. Netflix orijinal içeriklerinde yer alan baklava sahnelerinden, Türk yemeklerinden ve Bayraktar SİHA sahnelerinden örnekler verdi. Sözlerini, Netflix’in ülkemizi dünyaya tanıtmak konusunda üstlendiği görevden bahsederek tamamladı.

Son olarak Charlize Theron’lu Netflix filmi The Old Guard’da yer alan baklava sahnesi gündeme gelmişti.

Netflix Türkiye ülkemizde Hakan: Muhafız, Atiye, Aşk 101, Bir Başkadır dizileri ve Yarına Tek Bilet, 9 Kere Leyla ve Azizler filmleri ile karşımıza çıktı. Platform yeni yapımların hazırlığını da sürdürüyor.

Peki siz platformun güncel üyelik sayısını nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce yapılan son zamlar, abonelik sayısını nasıl etkileyecek? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Fiyat artışları Netflix abone sayısını dramatik bir şekilde etkilemez çünkü zaten genelde 4 kişi ortaklaşa kullanıyor bir hesabı ve papara, enpara gibi kartlarla %50 indirimli alınabiliyor. 4 kişinin ortak hesap kullanması ve %50 indirimler olduğu sürece yükseliş devam eder bence. :slight_smile:

  2. Avatar for _OZ _OZ dedi ki:

    Her genelleme yanlışmış… Netflix izleyen Exxen izlemeye yatkındır kitap sevmiyordur. Amazondaki kitaplar bize kalıyor bu bağlamda. :stuck_out_tongue_winking_eye:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Talisman Dizi

Stephen King ve Peter Straub’ın The Talisman’ı Dizi Oluyor: Projeyi Spielberg Yürütecek

80 Yaş Zor Zamanlar Günlükleri - Oya Baydar

Oya Baydar’ın Koronavirüs Günlükleri Kitap Oldu