in

Netflix Türkiye, Ay Yapım’dan Pelin Diştaş’ı Kadrosuna Kattı

Kanal D’nin eski genel yayın yönetmenlerinden ve Ay Yapım’da İçerde, Fi, Ufak Tefek Cinayetler, Şahsiyet gibi dizilere imza atan Pelin Diştaş, Netflix Türkiye’ye geçti.

netflix turkiye pelin distas
- Reklam -
- Reklam -

Netflix Türkiye ülkemizde yeni işlere imza atabilmek için adımlar atmaya devam ediyor. Ekip şimdi de kadrosuna, daha önce Kanal D’de genel yayın yönetmenliği yapmış ve şimdilerde Ay Yapım’daki başarılı işleriyle öne çıkan bir ismi daha kadrosuna kattı: Pelin Diştaş.

2010-2016 yılları arasında Kanal D’nin Genel Yayın Yönetmeni olarak çalışan ve 2016’da Kanal D’den kopup Ay Yapım’a geçen Diştaş, yeni evine kavuştu. Netflix böylece yerel çalışmalar açısından oldukça önemli bir adım atmış oldu.

Peki Türk izleyiciler Pelin Diştaş’ı hangi projelerden hatırlıyorlar? Cevap yeni medyayla değişime uğrayan dizi sektörümüzde umut vadeden bazı işlerin arkasından geliyor. Diştaş’ın Ay Yapım’da yapımcı olarak çalıştığı bazı diziler şöyle: İçerde, Fi, Ufak Tefek Cinayetler, Çukur ve Şahsiyet. Tüm bu diziler en az bir yanlarıyla mutlaka fark yaratmış projeler.

- Reklam -
haluk bilginer sahsiyet
Haluk Bilginer – Şahsiyet

Pelin Diştaş’ın yeni görevine önümüzdeki haziran başlaması bekleniyor. Diştaş’ın Netflix’in Türkiye’deki alımlarından ve proje üretimlerinden sorumlu olacağı açıklandı.

Netflix Türkiye ilk yerli dizisi Hakan: Muhafız ile dizi dünyamıza hızlı bir giriş yapmıştı. İkinci sezonu geçtiğimiz günlerde yayınlanan dizi, çokça eleştirilse de geleceğe umutla bakmamıza da sebep olmuştu.

- Reklam -

Hakan: Muhafız’dan sonra, Göbeklitepe’de geçecek yeni fantastik dizimiz Atiyenin de çekimleri geçtiğimiz mart ayında başlamıştı. Başrolünde Beren Saat’in olduğu yapımda, Mehmet Günsür, Metin Akdülger, Melisa Şenolsun, Başak Köklükaya, Civan Canova ve Tim Seyfi de oyuncu kadrosunda yer alan diğer isimlerdi.

Pelin Diştaş hamlesinden sonra, Ay Yapım’dan Netflix’e proje bazlı geçişler olur mu, henüz konuşmak için çok erken. Ancak Netflix Türkiye’nin yeni ve yerli işlerle karşımıza son hızla çıkacağından şüphemiz yok.

Siz ne dersiniz?
Kaynak: Film Loverss


* Netflix’in Türk Yapımı Yeni Dizisi Atiye Hakkında Bildiğimiz Her Şey

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

pikachu on inceleme

Ryan Reynolds’lu Pikachu Olmuş mu? Pokémon Dedektif Pikachu Video İncelemesi

mahrum eren abaka

Herkesin İçindeki Katil “Mahrum” ile Uyanıyor