in ,

Netflix Türkiye İlk Filmini ve Yeni Dizilerini Duyurdu

Netflix Türkiye yeni yapımlarını duyurdu! Platformun ilk orijinal filmi, Atiye 3. sezon onayı, Afşin Kum’un Sıcak Kafa adlı distopya uyarlaması ve dahası belli oldu.

Netflix Koronavirüs
- Reklam -
- Reklam -

Netflix Türkiye yeni yapımlarını birbiri ardında açıklamaya devam ediyor. Dün akşam gerçekleştirilen etkinlikte Türkiye yapımı ilk uzun metraj film projeleri “Yarına Tek Bilet” duyuruldu. Filme, aralarında Afşin Kum’un “Sıcak Kafa” romanından uyarlanan bir dizi de olmak üzere toplamda 3 yeni dizi, 1 yarışma programı ve son olarak da Atiye 3. sezon onayı eşlik etti.

Netflix, dünya çapında ürettiği orijinal içeriklerle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Türkiye’de ilk olarak Hakan: Muhafız (The Protector) ile çıkılan yolculuk, daha sonrasında Atiye dizisi ile yeni bir boyut kazanmıştı.

Ardından gelen Aşk 101 (Love 101), Elif Şafak’ın Aşk kitabının uyarlaması, Burak Aksak ve Selçuk Aydemir projesi 50m2, henüz ismi açıklanmayan Berkun Oya imzalı yapım, Pera Palas’ta Gece Yarısı gibi işler Netflix Türkiye’nin ülkemizdeki kataloglarına ekledikleri arasındaydı.

- Reklam -

Netflix Türkiye Yeni

Dün akşam gerçekleştirilen Netflix Türkiye etkinliğinde, yeni içeriklerine dair bir seçkiyi basın üyelerine tanıtıldı, yapımlara dair öne çıkan detaylar açıklandı. Berkun Oya, Çağan Irmak, Ece Yörenç ve Meriç Acemi’nin katıldığı panelde ise yeni nesil dijital platformların dizi ve film sektöründeki etkileri masaya yatırıldı.

Netflix Türkiye İmzalı Yeni Film ve Diziler

Sıcak Kafa – Afşin Kum | Dizi

Yapımlar arasında ilk dikkatimizi çeken, bugünlerde yeni kitabı Kübra ile karşımıza çıkan yazar Afşin Kum’un “Sıcak Kafa” romanının uyarlaması oldu. Yazara 2017 GİO Ödülleri’nde roman dalında ödülü kazandıran eser, şimdi Netflix dizisi olacak.

Sıcak Kafa Afşin Kum

Dil ve konuşma yoluyla, zihinden zihine bulaşan bir delilik salgınının alt üst ettiği dünyada, gizemli bir şekilde bu hastalıktan etkilenmeyen tek kişi, eski bir dilbilimci olan Murat Siyavuş’tur. Acımasızlığıyla ünlü Salgınla Mücadele Kurumu tarafından arandığını öğrenen Murat, saklandığı kurtarılmış bölgeden kaçmak ve yangınlar içindeki İstanbul’un gizemli dehlizlerinde hastalığın ona mirası olan “sıcak kafa”sının sırrının peşine düşmek zorunda kalır.

Sıcak Kafa uyarlamasında yönetmen ve senarist bilgisi, oyuncu kadrosu, çekim tarihleri gibi detaylar henüz paylaşılmadı.

Fatma | Dizi

Fatma (35) sıradan bir temizlikçidir. Kocası Zafer hapisten çıktıktan bir süre sonra ortadan kaybolur. Zafer’i aramaya koyulan Fatma ise bu sırada beklenmedik bir cinayet işler. Zafer’in karanlık bağlantılarının bu cinayeti öğrenmesiyle, Fatma’nın hayatta kalmak için öldürmeye devam etmekten başka çaresi kalmaz. Bu durum, Fatma için bugüne kadar yaşadığı her şeyin intikamını alabileceği bir ritüel haline gelir. Fatma artık bir yandan koca dünyaya sığdıramadığı masum oğlunun öcünü almak isteyen bir anne, diğer yandan işlediği her cinayette kimsenin kendisinden şüphelenmediği bir “temizlikçi kadın” olarak hayata devam eder ve kocasını aramaya başlar.

Ölümlü Dünya, Kavak Yelleri ve Küçük Sırlar gibi yapımlarla tanınan Başak Abacıgil tarafından hayata geçirilen Fatma, Özgür Önürme tarafından yazıldı.

Şimdiki Aklım Olsaydı | Dizi

Şimdiki Aklım Olsaydı, şu sıralar Babil dizisi ile gündemde olan Şahsiyet, Çukur, Fi, İçerde gibi işlerin altında imzası olan Ay Yapım tarafından geliştiriliyor. Yaratıcılığını Ece Yörenç‘in yaptığı, yönetmenliğini Umut Aral ile birlikte Çağan Irmak‘ın üstlendiği dizinin oyuncu kadrosunda Özge Özpirinçci (Reyhan), Birkan Sokullu (Nadir), Burak Yamantürk (Cihan), Elifcan Ongurlar (Ayşe), Ahmet Rıfat Şungar (Cem), Ümit Erdil (Ateş), Feyyaz Yiğit (Hızır), Mustafa Avkıran (Sattas), Filiz Taçbaş (Nihal) ve Selçuk Borak (Fahrettin) yer alıyor.

- Reklam -
Çağan Irmak Netflix
Çağan Irmak

Reyhan, Nadir ile olan 10 yıllık evliliği içinde kaybolmuş mutsuz bir kadındır. Evliliğinden, sünnetinden beri tanıdığı kocasından, patlak bir prezervatif sonucu hamile kaldığı 9 yaşındaki ikizlerinden, yaşadığı hayattan en çok da kendinden yorulup fena halde sıkıldığı günün gecesinde, yani 27 Temmuz 2018 saat 20.13’de yüzyılın hatta 500 yılın en güçlü kanlı ay tutulması gerçekleşir ve Reyhan bir mucize eseri on yıl öncesine, hayatının dönüm noktası olan o geceye, yani Nadir’in evlenme teklif ettiği o “büyük an”a hem de şimdiki aklıyla geri döner.

Yarına Tek Bilet | Film

Netflix Türkiye’nin ilk filmi olma özelliğini taşıyan Yarına Tek Bilet, OG Medya yapımcılığında hazırlanıyor. Filmin kadrosunda Dilan Çiçek Deniz ve Metin Akdülger gibi isimler yer alıyor. Filmin yaratıcı koltuğunda ise Ozan Açıktan oturuyor.

Film, Ankara’dan İzmir’e doğru bir yolculuk sırasında birbirine rastlayan iki yabancının romantik hikâyesini işliyor. İkilinin sürtüşmeyle başlayan ilişkisi, birbirlerini tanıdıkça aslında geçmişe bir sünger çekmek istediklerini fark etmeleri ve kendi gerçekleri ile yüzleşmeye başlamalarıyla farklı bir yola evrilir.

Yarına Tek Bilet filminin yayın tarihi de açıklandı. Yapım, bütün dünya ile aynı tarihte 19 Haziran 2020’de Netflix kütüphanesine gelecek.

Exatlon Challenge | Yarışma

Acun Medya tarafından hazırlanan ve 2017 senesinden beri dünya çapında 58 milyon izleyiciye ulaşan yarışma, şimdi Netflix Türkiye’de. Spor ve reality türlerini bir araya getiren Exatlon, yeni versiyonu Exatlon Challenge ile izleyicinin karşısına çıkıyor. Yapımın yeni formatı, Türkiye’nin en popüler influencer’larını odak noktasına alıyor.

Exatlon Netflix Türkiye

YouTuber Orkun Işıtmak’ın sunduğu ve Oğuzhan Uğur’un Exatlon Face-Off bölümleriyle yer aldığı yarışma, Türkiye’de 3 Temmuz 2020’de yayına girecek..

Atiye 3. Sezon Onayı

Etkinlik, yepyeni yapımlarla birlikte Atiye (The Gift) dizisinin 3. sezon onayını da beraberinde getirdi. Dizinin ilk sezonu 27 Aralık 2019’da izleyiciyle buluşmuştu. Netflix’in ikinci yerli yapımında Beren Saat, Mehmet Günsür ve Metin Akdülger gibi oyuncular yer almıştı. Yapımın 2. sezon çekimlerinin Eylül 2020 tarihinde başlayacağı biliniyordu. Şimdiyse Atiye’nin 3. sezon onayı çıktı. Üstelik bu sezon, dizinin final sezonu olacak.

Atiye

Bu orijinal yapımlara ek olarak Yedinci Koğuştaki Mucize, Biz Böyleyiz ve Eltilerin Savaşı filmlerinin de beyaz perde macerası sonrasında Netflix kütüphanesindeki yerini alacağı duyuruldu.

Netflix Türkiye Yatırımlarına Devam Edecek

Türkiye Orijinal İçerik Direktörü Pelin Diştaş, Türkiye’nin zengin tarihi ve kültürel mirasını öne çıkartarak anlatılmamış pek çok hikâyenin olduğunu belirtti. Diştaş, sözlerine şöyle devam etti:
“Aynı zamanda muhteşem yazarlara, oyunculara, yönetmenlere ve kamera arkası ekiplere sahibiz. Ülkemizin özgün hikayeleri, bu harika ekiplerin anlatımıyla dünyanın her yerindeki üyelerimiz tarafından büyük bir keyif ve merakla izlenecek. Bu nedenle Türkiye’de daha fazla orijinal içeriğe yatırım yapmaya ve yaratıcı sektörümüz için global bir platform sağlamaya devam etmek istiyoruz.”
Peki sizin bu açıklamalar sonrası en çok heyecanlandığınız Netflix Türkiye yapımı hangisi? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Düşüncenin Ütopik Özgürlüğü: Sıcak Kafa İncelemesi

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Horizon Zero Dawn Sony

Horizon Zero Dawn PC Platformuna Geliyor

The Falcon and the Winter Soldier Corona Virüsü

The Falcon and the Winter Soldier Çekimleri Corona Virüsü Yüzünden İptal Edildi