in ,

Netflix Türkiye Ofisi Kuruluyor: İşte İlk Detaylar

Netflix Türkiye ofisi İstanbul’da açılıyor. Dijital yayın devi, ülkedeki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Netflix Türkiye Ofisi
- Reklam -
- Reklam -

Video yayın platformları arasında yarışı şu sıralar önde götürmeye devam eden Netflix’ten İstanbul hamlesi geldi. Netflix Türkiye, ülkemizde ofis açarak yatırımlarını artırmayı sürdürecek.

190’dan fazla ülkede 195 milyon ücretli aboneye hizmet veren kanalın Türkiye macerası hızlı başlamıştı. Hakan: Muhafız (The Protector), Atiye (The Gift), Aşk 101 (Love 101) gibi orijinal yapımları Yarına Tek Bilet filmi ve şu sıralar hayli gündemde olan Berkun Oya imzalı Bir Başkadır takip etti. Öte yanan ülkemizde dijital yayın platformlarının RTÜK denetimine girmesiyle işler biraz karıştı.Netflix, Türkiye’den çekilecek mi? sorularıyla karşılaştığımız bir dönemin sonunda karşılıklı uzlaşıya varıldı.

Şimdi ise Netflix Türkiye ofisi ile bu iş birliğinin ne kadar uzun soluklu olacağının altı bir kere daha çizilmiş oldu. Platform, halihazırda zaten Türkiye için yeni orijinal yapımlarını duyurmuş, daha fazlası için de kendisine istikrarlı bir rota çizmişti.

- Reklam -

Netflix, Türkiye’de 3 Milyon Aboneye Sahip

Geçen sene Türkiye’de 1,5 milyon tekil kullanıcıya sahip olduğu açıklanan Netflix’te yeni sayılar hayli iştah kabartıcı. Platform, bir yılda ücretli kullanıcı sayısını tam ikiye katlayarak toplam 3 milyon aboneye ulaştı. 3 milyon farklı evde Netflix olması demek ise toplamda 10 milyona yakın erişim demek.

Atiye 2. Sezon Netflix Beren Saat İzle

- Reklam -

Rakamlar bu seviyelere gelmişken Netflix’ten bir Türkiye ofisi hamlesi gelmesi de kaçınılmaz oldu. İstanbul’da açılması planlanan ofis, 2021 yılının ikinci yılında işleyişe başlayacak. Netflix Türkiye ekibine ev sahipliği yapacak ofis, yeni iş olanaklarını da beraberinde getirecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy son gelişmeler hakkında şu açıklamayı yaptı:
“Özellikle son on beş yılda büyük gelişim yaşayan sinema ve dizi sektörümüz, ekonomik büyüklüğünün yanı sıra tanıtım ve kültür diplomasisinin önemli araçlarından birisi haline gelmiştir. Bu anlamda Netflix gibi global bir şirketin ülkemizde ofis açma kararını memnuniyetle karşılıyorum. Türkiye’de üretilen dizi ve filmlerin 190 ülkede izlenebilir olmasının sektörümüzü uluslararası alanda daha görünür kılacağını ve film turizminin geliştirilmesine katkı sağlayacağını düşünmekteyim.”
Netflix’in Kurucusu ve eş CEO’su Reed Hastings ise Türkiye’nin bol malzemeli kültürü ve köklü hikâye anlatıcılığı geleneği nedenleriyle kendileri için çok değerli ülkelerden birisi olduğunu belirtti.

Netflix, Türkiye ile Olan Bağlılığını Net Bir Şekilde Ortaya Koymayı Hedefliyor

Hastings, şu ifadeleri kullandı:
“Bu nedenle muhteşem bir şehir olan İstanbul’da ofis açacak olmak bizi gururlandırıyor. Türkiye’ye yönelik bağlılığımızı net bir şekilde ortaya koyan bu karar, dünyanın dört bir yanında keyifle izlenecek daha fazla Türk yapımı üretmemize katkı sağlayacak. Türkiye’deki 3 milyonu aşkın üyemize ve tüm paydaşlarımıza destekleri için teşekkür ederiz.”
Bir Başkadır İncelemesi Netflix Berkun Oya

Netflix Türkiye Orijinal İçerik Direktörü Pelin Diştaş da yaşanan son olaylara dair şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye’nin etkileyici hikayelerini anlatma heyecanımız, gelecek yatırımlarımız için bize güç veriyor. Bu yolda, İstanbul ofisimizin açılacak olması ile birlikte, kreatif ekiplerimiz ve paydaşlarımızla olan yakın çalışmalarımızın daha da verimli bir şekilde süreceğine inanıyoruz. Ülkemizin özgün hikayelerini, 195 milyon Netflix üyesine sunmaya devam edeceğiz.”
Netflix Türkiye imzalı 9 Kere Leyla’nın 4 Aralık 2020’de yayına girmesi bekleniyor.

Peki siz platformun bu hamlesini nasıl karşılıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hayal Bile Edemeyeceğimiz Varlıklar Kitabı - Caspar Henderson | Haftanın Kitabı #156

Hayal Bile Edemeyeceğimiz Varlıklar Kitabı – Caspar Henderson | Haftanın Kitabı #156

Sosyal Medya Platformları Para Cezası

Sosyal Medya Platformlarına 30’ar Milyon TL Ceza: Yeni Yaptırımlar Yolda