in

Netflix Türkiye’den Yerli Süper Kahraman Dizisi Geliyor!

Dünyaca ünlü internet yayıncısı Netflix’ten Türkiye’ye özel Osmanlı ile Türk efsanelerinden ve tarihinden esinlenen bir kahramanlık dizisi geliyor.

- Reklam -
- Reklam -

Netflix sadece kendi ülkesinde değil, pazara girdiği ülkelerde de kendi orijinal dizilerini yapıyor. Bu ülkelere Türkiye de eklendi. Netflix bir Türk dizisi yapacağını açıklamıştı, fakat dizinin konusu bilinmiyordu. Daha önce dizinin ABD’den Suriye’ye gitmek ve IŞİD’e katılan oğlunu bulmak için Türkiye’ye gelen bir babanın hikâyesi olacağı iddia edilmiş ama Netflix bunu yalanlamıştı. Şimdi ise dizinin ilk ayrıntıları ortaya çıktı: Bir süper kahraman dizisi geliyor.

İsmi henüz belli olmayan dizi, Osmanlı ve Türk efsanelerinden ve tarihinden esinlenen bir kahramanlık hikâyesi olacak. Sıra dışı güçlere sahip olduğunu fark eden genç bir adam, İstanbul’u yok etmek isteyen karanlık güçlere karşı şehri ve insanlığı koruyacak. Konu hakkında bildiklerimiz şimdilik bunlardan ibaret.

Dizi, 2018’de yayınlanacak ve on bölümden oluşacak. Dizinin yapımcılığını O3 Medya üstlenecek ve baş yapımcısı Onur Güvenatam olacak. O3 Medya daha önce Vatanım Sensin, Gecenin Kraliçesi ve Kaderimin Yazıldığı Gün dizilerini yapmıştı.

- Reklam -

Netflix Uluslararası Orijinal Diziler Başkan Yardımcısı Eric Barmack konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
İlk orijinal Türkçe dizimizi çekecek olmaktan dolayı heyecanlıyız. Genç, dinamik ve heyecan verici olan bu yepyeni projede O3 ile birlikte çalışıyoruz. Netflix’in bu muhteşem Türkçe yapım için en ideal uluslararası platform olacağına inancımız tam ve bu yıl içerisinde daha fazla detay paylaşmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.
Onur Güvenatam ise şunları söyledi:
Netflix’in Türkiye’deki ilk orijinal dizisini çekmenin gururunu yaşıyoruz. Bu yeni türün ülkemizde bir dönüm noktası olacağına ve yalnızca Türk izleyicisi değil, dünya izleyicisine de aynı şekilde hitap edeceğine inanıyoruz.
Netflix, internet yayıncılığının Türkiye’deki potansiyelini fark etmiş görünüyor. PuhuTV’nin Fi adlı dizisi ve BluTV’nin Masum adlı dizisi büyük ilgi görmüştü. Zaten her geçen gün daha çok dizi izleyicisi geleneksel TV yayıncılığı yerine internet üzerinden sevdiği dizileri takip ediyor. Netflix de bu nedenle gittiği ülkelerin beğenilen tarzlarına uygun diziler yapıyor. Örneğin, Netflix’in Güney Kore yapımı orijinal dizileri tarz olarak diğer K-Dramalar gibi.

Fakat Türkiye’de farklı bir şey yapılıyor. Türkiyeli izleyicinin alışık olduğu bir tarz yerine bir süper kahraman dizisi seçilmiş. Bunun nedeni Netflix’in Türkiye’deki kullanıcı kitlesinin ağırlıklı olarak yabancı bilimkurgu, fantastik ve süper kahraman dizileri daha çok izlemesi olabilir.

- Reklam -

Türkiye’de nadiren denenmiş ve henüz kaliteli bir örneği olmayan bir türde yapılacak bu dizi hakkındaki ayrıntıları merakla bekliyoruz.

Okan Akıncı

1986’da Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde doğdu. 1998’den beri ailesiyle birlikte Adana’da yaşıyor. 2010’da Mustafa Kemal Üniversitesi Muhasebe Önlisans bölümünden ve 2013’te Anadolu Üniversitesi İktisat bölümünden mezun oldu. Katı bilimkurguya bayılıyor, kendi çapında öyküler yazıyor. Şu sıralar en büyük hobisi yeni diller öğrenmek ve bir gün tüm dünyayı görebilmek istiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ben efsane kitap inceleme

Ben, Efsane: Bir Efsaneyi Sevmemek

devrim kunter portre

Devrim Kunter’le Çizgi Roman Atölyesi Başlıyor!