in ,

Netflix ve Youtube’dan Koronavirüs Hamlesi: Yayın Kalitesi Düşüyor

Netflix ve Youtube, koronavirüs nedeniyle yayın kalitelerini düşürdü. Avrupa Birliği’nin talebi doğrultusunda alınan bu önlem, internet ağları üzerindeki baskıyı azaltacak.

netflix youtube koronavirüs corona
- Reklam -
- Reklam -

Netflix ve Youtube, Avrupa ülkelerini içeren bir koronavirüs önlemini devreye soktu. Bölgedeki kullanıcıların iletişim ağlarındaki baskıyı gevşetmeleri ve internet bağlantılarının sorunsuz şekilde devam edebilmesi nedeniyle her iki şirket, içeriklerinin akış kalitesini sınırlandıracak.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve şimdiye kadar binlerce insanın ölümüne yol açan Corona Virüsü nedeniyle neredeyse herkes evine kapanmış durumda. Virüsün yayılması nedeniyle, insanlara mümkün olduğunca evde kalmaları öneriliyor. Dünyadaki vaka sayısı göz önüne alındığında da bu sayıyı azaltmaya yardımcı olmak için sosyal mesafe uygulaması önem arz ediyor.

Dünyanın dört bir yanındaki sinema salonları, restoranlar, okullar, eğlence mekanları ve birçok işyeri insanları güvende tutmak ve virüsün daha fazla yayılmasını önlemek adına kapalı durumda. İnsanlar yapacakları çok az şeyle evlerinin içinde sıkışıp kaldıklarından, zamanlarını doldurmaya yardımcı olmak için çevrimiçi yayın yapan platformlara yöneliyor. Bunların başında da Netflix ve Youtube gibi mecralar geliyor.

- Reklam -

Netflix Koronavirüs

Netflix İnternet Trafiği %25 Azalacak

Netflix CEO’su Reed Hastings’i arayan Avrupa Birliği İç Pazar ve Hizmetler üyesi Thierry Breton, iletişim ağlarındaki ek yükü önlemek adına Avrupalı ​​kullanıcılar için sağlanan akış kalitesini azaltmasını talep etti. Evlerde her zamankinden daha fazla insan var ve çoğu çalışan da işlerini internet üzerinden yürütüyor. Bununla birlikte film ve dizilere yönelmeleri ve ziyaret edemedikleri kişilerle görüntülü sohbet etmeleri internet kullanımını bir hayli arttırıyor. Salgın devam ettikçe ve daha fazla ülkeye yayıldıkça artan talebin ağlar üzerindeki etkisinden endişe ediliyor.

Deadline’ın haberine göre, gelen talep doğrultusunda Netflix dün itibarıyla sadece Avrupa ülkelerini kapsayacak şekilde yayın kalitesini düşürdü. Şimdilik 3o gün boyunca devam edeceği açıklanan bu akış kalitesini düşürme konusunda bir Netflix yetkilisi şunları söyledi:

“Bunun, Avrupa ağlarındaki Netflix trafiğini yaklaşık% 25 oranında azaltacağını tahmin ediyoruz. Bununla birlikte üyelerimize kaliteli bir hizmet sunmaya devam edeceğiz.”

- Reklam -

youtube koronavirüs

Youtube da Yayın Kalitesini Düşürdü

Şu an için alınan bu tedbir sadece Avrupa ülkelerinde geçerli ve başka bölgelere uygulanıp uygulanmayacağı belirsizliğini koruyor. Ülkemiz de Avrupa sınırlarında sayıldığı için benzer bir kalite düşüşünün yaşanması bekleniyor.

Youtube da Netflix gibi oldukça fazla şekilde kullanılan bir mecra olduğu için Breton’dan benzer bir talep aldı. Gelen talep doğrultusunda “AB’deki tüm trafiği geçici olarak varsayılan standart tanımlı hale getirme taahhüdü veriyoruz,” denildi.

Alınan bu kararları sizler nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce internetin daha sağlıklı işlemesi için alınan bu önlemler doğru mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Netflix Party: Karantina Günlerinde “Sanal Sinema” Deneyimi

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

İçsel Huzur İyi Yaşamın Kapısını Açar: Epiktetos'tan Yaşam Felsefenizi Oluşturacak 10 Alıntı

İçsel Huzur İyi Yaşamın Kapısını Açar: Epiktetos’tan Yaşam Felsefenizi Oluşturacak 10 Alıntı

bloodshot corona virüsü

Bloodshot, Vizyona Girdikten 11 Gün Sonra Dijitale Geliyor