in

Netflix’in İlk Türk Orijinal Dizisinin Çekimleri Başladı

Netflix​’in ilk orijinal Türk dizisi olma özelliği taşıyan fantastik drama türündeki yapımın çekimleri başladı.

Netflix İlk Türk Orijinal Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Dünyaya açılmasıyla birlikte ününe ün katan Netflix, en büyük internet yayıncısı olduğunu gün geçtikçe daha çok gösteriyor. Son dönemlerde orijinal içeriklere iyice hız vermesinin yanı sıra birçok farklı ülkeyle ortaklaşa ürettiği yapımlarla da beğenileri topladı. İncelemesini de kaleme aldığımız Alman kökenli Dark, %3 (Brezilya) ve Marseille (Fransa) gibi daha örnekleri arttırılabilecek işler yaptı ve gelecekte de yükselerek devam edeceğini biliyoruz.

Hâlihazırda bunlardan biriyse, önceden de bildiğimiz şekilde Türkiye ile anlaşılan yapımdı. Evvelce bu proje üzerine çeşitli bilgiler öğrenmiştik ve yeni haberlerin gelmesini bekliyorduk. Bugünse Netflix Türkiye’nin Twitter hesabından, ilk orijinal Türk dizisinin çekimlerinin başladığının haberi setten fotoğraflarla birlikte verildi.

Sadece Netflix üzerinden ulaşabileceğimiz dizinin başrolünde Çağatay Ulusoy bulunuyor. Bir başka internet yapımı Masum’da oyunculuğuyla büyüleyen Okan Yalabık’ın yanı sıra Ayça Ayşin Turan, Hazar Ergüçlü ve Mehmet Kurtuluş da kadroda olan diğer isimler.

İstanbul’da geçecek fantastik drama türündeki dizinin yönetmenliğini Can Evrenol üstlenecek. Altın Palmiye ödüllü Kış Uykusu’nun yanı sıra Kelebeliğin Rüyası adlı başarılı filmde de çalışan ödüllü görüntü yönetmeni Gökhan Tiryaki de projede bulunuyor. Görsel efektler ise Gradient Effect tarafından yapılacak. Binnur Karaevli’nin hayata geçirdiği bu projenin yapımcılığını Netflix adına O3 Medya’nın kurucu ortağı Onur Güvenatam üstleniyor.

- Reklam -

Tarihten gelen esrarengiz ölümsüzler İstanbul’u tehdit etmektedir. Hakan’ın (Çağatay Ulusoy) ise buna karşı mücadele etmekten başka çaresi yoktur. Sıradan bir genç, kendini bir anda kahraman olma yolunda tehlikeli bir durumda bulur. Hakan’ın serüveni bakalım nasıl sonuçlanacak?

Diziden yeni haberler geldikçe sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Siz bu yapım hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce başarılı olabilecek mi? Görüşlerinizi yazmayı unutmayın.

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    :thinking: Senaryoyla alakalı sorunlar sebebiyle projenin ertelenmelere maruz kaldığını duymuştum. Sorun çözülmüş demek :thinking:

  2. Avatar for patriotic patriotic dedi ki:

    Umarım yanılıyorumdur ama nedense mevcut dizilerimizin kısaltılmış versiyonu geliyor gibi hissediyorum. Bu da beni hiç heyecanlandırmıyor.

  3. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    Öyle görünüyor, üzerine fantastik serpmişler.

  4. Avatar for Cyrist Cyrist dedi ki:

    Bu tarz konular (biri çok özel ve bizi kurtarıcak!!!) baymaya başladı açıkçası. Umarım işlenişi güzel olur, oyunculuklar güzel olur. Merak etmiyor da değilim ama beklentim düşük.

  5. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Spekülatif kurgulu, yerli dizi denince, aklıma sırasıyla yerli X-Files olarak bilinen Sır Dosyası, Şemsi İnkaya’lı vampir dizisi Efsane, konusu adından anlaşılan Görünmez Adam ve üstün güçlere sahip çocukların olduğu Sana Bir Sır Vereceğim geliyor.

    Bu dizinin konusu şehir-fantastiğini çağrıştırıyor; bu da aklıma, alakasız biçimde Ölümcül Oyuncaklar serisini getiriyor.

    Sonuç ne olacak acaba.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Viking Mitolojisi İnceleme

Viking Mitolojisi: Kuzey’in Kadim El Kitabı

nefret cagi the witcher 4 ust

The Witcher Serisinin Dördüncü Kitabı Ön Siparişte!