in

Netflix’in İptal Ettiği Marvel Kahramanlarını İki Yıldan Önce Göremeyeceğiz

Daredevil, Luke Cage ve Iron Fist gibi karakterlerin başka bir kanalda görünmesi için aradan iki yıl geçmesi gerekiyor. Punisher ve Jessica Jones’un durumuysa belirsiz.

marvel netflix dizileri
- Reklam -
- Reklam -

Netflix’in iptal ettiği Marvel dizilerinin kahramanlarını ilerleyen aylarda Disney+ ya da Hulu gibi kanallarda görebileceğimize dair bir umudumuz vardı. Bu hâlâ mümkün ancak böyle bir şeyin gerçekleşebilmesi için tahmin ettiğimizden daha fazla beklememiz gerekecek.

Yapılan açıklamada, Marvel Television ve Netflix arasındaki anlaşmaya göre dizilerin iptali halinde söz konusu karakterleri iki yıl sonrasına kadar Netflix dışı bir yapım veya filmde göremeyeceğimizden bahsediliyor. Ne yazık ki bu da Charlie Cox veya başkası tarafından canlandırılacak bir Daredevil’ı 2020’nin sonuna kadar izleyemeyeceğimiz anlamına geliyor.

Ayrıca, Jessica Jones’un üçüncü sezonunun 2019’a kadar gösterilmeyeceği de söylendi. Jessica Jones’un iptal edilip edilmeyeceği konusunda herhangi bir şey söylenmemiş olsa da dizinin diğerleriyle aynı kaderi paylaşmasından korkuyoruz.

- Reklam -
- Reklam -

The Punisher’ın durumuysa diğerlerinden biraz farklı. Netflix ve Marvel Television, The Defenders dizisini beş seriden oluşacak bir proje şeklinde duyurmuştu. Ancak The Punisher, bu planların gerçekleştirilmesinden çok daha sonra karşımıza çıkmıştı. Bu durumda The Punisher’ın Ocak 2019’daki ikinci sezon gösterimi sonrasında iptal edilip edilmeyeceği veya “iki yıl yasağı” gibi bir anlaşması olup olmadığı belirsiz.

Daredevil’ın iptalinden birkaç hafta sonra, ünlü oyuncu Charlie Cox verdiği bir röportajda üzüntüsünü şu sözlerle dile getirdi.
“Ben dâhil herkes devam edeceğimizi düşünüyordu.  İptal edilmesinin sebebini anlamama rağmen daha anlatacak birçok hikâyemiz olduğunu düşünüyordum.  Çok üzüldüm. Demek ki işler böyle ilerliyor. Yine de bu karakterler bazı insanlar için büyük anlam taşımakta. Matt Murdock karakterini bir daha canlandıramayacak olma fikri bile garip geliyor. Çünkü bu karakter, geçen dört buçuk yıl içinde hayatımın bir parçası haline gelmişti.”
Netflix ve Marvel Television arasındaki bu anlaşma hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for eleutheiros eleutheiros dedi ki:

    Aynı kadro serinin devamı şeklinde devam edecek olsaydı bu habere üzülürdüm. Ama yayın hakkı geçişinden hikaye ve seriye yeniden başlayacaklarsa 2 sene değil mümkünse 5-6 sene sonra başlasınlar. Unutalım biraz.

    Şu diziler arasında en büyük üzüntümüz Daredevil. :frowning:

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Aslında haberde denilen bir diğer şey de bu. Aynı kadro toplansa bile seriye kaldığı yerden başka kanalda devam edemiyorlar. Netflix bunu da iki yıl men etmiş.

  3. Avatar for galeme galeme dedi ki:

    Şu berbat Daredevil maskesini görmeyeceğim için sevindim. Daha az şapşal ve daha az komik gözüken bir kostümle geri dönerler umarım da ben de izleyebilirim.

  4. Avatar for Paul-Atreides Paul-Atreides dedi ki:

    Disney bu dizileri yeni açılacak Marvel dizilerinin yayınlanacağı kanalında istemiyor diye bir açıklama okumuştum ben de. Tam Daredevil’e başlamayı düşünürken iptal edildi oysa epey bir hayran kitlesi vardı dizinin.

  5. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Neyse hali hazırda Amerikan Gods ve Titans var zaten. Marvel’ın dizilerini sevemedim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

cizgi romani anlamak ust

Scott McCloud’un “Çizgi Romanı Anlamak” Eseri Bizlerle

The Good Place inceleme

Çilekli Yoğurda Bulanmış Bir Trajedi: The Good Place