in

Netflix’ten Fatih Sultan Mehmet Dizisi Geliyor!

Netflix yabancı yapımcılar ile ortak yapılacak bir Fatih Sultan Mehmet belgesel-draması için ilk onayı verdi!

fatih sultan mehmet
- Reklam -
- Reklam -

Netflix altı bölümlük belgesel-drama türünde bir mini dizi için onayı verdi. STXtv‘den çıkacak Ottoman Rising adlı mini dizi Fatih Sultan Mehmet’i konu edinecek.

Ottoman Rising dizisi 2. Mehmet adıyla bilinen Fatih Sultan Mehmet‘in 13 yaşında tahta çıkmasıyla başlayıp İstanbul’un fethini ve Osmanlı padişahlığı yaptığı 15. yüzyılı konu alacak. Daha önce ülkemizde benzer konularda diziler yapılmış ancak tarihsel gerçekliği oldukça tartışmaya açık olarak işlenmişti. Bu dizinin yarı belgesel şeklinde hazırlanacak olması bizleri umutlandırıyor.

Önceden söyleyelim, dizi tam olarak Türklerin elinden çıkmayacak. Yeni mini seri STXtv ve Karga Seven Pictures işbirliği ile ekranlara gelecek. Ekipte elbette Türk ortaklar da var. Sarah Wetherbee ve Kelly McPherson’ın yanında Emre Şahin de Karga Seven Pictures aracılığıyla dizide özel yapımcı koltuğunda oturacak. STX dizinin bazı dağıtım haklarını saklı tutuyor. Bu haklar ile birlikte diziyi ilk olarak Türkiye ve Çin’de yayınlayabilecekler.

- Reklam -

Bu STXtv’nin onay alan ikinci projesi. Ekip daha önce National Geographic için yine altı bölümden oluşan ve silikon vadisindeki teknoloji yarışını anlatan Valley of the Boom adlı mini seriyi çekmişlerdi. Valley of the Boom 13 Ocak 2019‘da ekranlarda olacakken Ottoman Rising için daha detaylı bilgiler henüz açığa çıkmış değil.

- Reklam -

Gelişmeler için bizi takip etmeyi unutmayın.

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

11 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Game Of Thrones ve Vikings tarzında bir Fatih dizisi izlemek efsane olur. Bizimkiler yaptı saçma sapan Muhteşem Yüzyıl’a benzettiler izlenmedi. Umarım efsane bir dizi olur da gurur duyarız. Gerçi, ben bir Atatürk dizisi beklerdim; ama, olsun Fatih Sultan Mehmet de candır.

  2. Avatar for Husey Husey dedi ki:

    Zaten tarihi film olarak anlatmak çok iyi bir sonuç vermiyor. 2 saatlik filimde propagandamı yapacan gerçek tarihden bir kaç kesitmi ekleyecen, adamın biyografisinimi anlatabilecen. dizi olması çok iyi bir kararmış

  3. Avatar for Davram Davram dedi ki:

    Bu ne kadar çirkin bir resimdir Yarabbi…

  4. Avatar for eenisoglu eenisoglu dedi ki:

    İstanbul’u Fethini objektif bir gözden izlemek mükemmel olacak. Ah keşke Halil İnalcık yaşasaydı, İlber Ortaylı ile danışmanlık yapsalardı.

  5. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Tarih olmuş bitmiş geçmiş olayları merkez alsa da getirilen bakış açısına göre uzlaşısı sıfıra yakın bir alan.

    NTV tarih programında, tarihi romanlar için bir uzman başka bir uzmanın ifadesini yineleyerek “Tarihi roman dediğin romandır, kurmacadır.” minvalinde bir yorum getirilmişti. Sonuçta tarihi olaylar söz konusu olsa da bu proje de kurgu sonuçta. Çıkınca beğeneni beğenmeyeni olacak; bundan kaçış yok. Tarihi ne kadar yansıtıyor tartışmaları zaten kaçınılmaz. Bu konularda edindiğim genel izlenim, herkesin ön kabullerle projeleri yorumladıkları için sanılanın aksine kimsenin bakış açısında bir değişiklik olmadığı. Yani algısı ve bilgisi neyse, aynı algı ve bilgiyle yorumlanacak program. Bunun yerli veya yabancı ayrımı da yok. O yüzden doğru yansıtıldık mı, yansıtılmadık mı gibi endişelere girilmesin.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

6 cevap daha var.

doctor who 11 4 ust

Doctor Who 11. Sezon 4. Bölüm İncelemesi: Dev Örümcekler, Politik Göndermeler

uydurma bir seyler ust

Chuck Palahniuk’tan “Uydurma Bir Şeyler” Raflarda