in

Netflix’ten Üç Yeni Bilimkurgu Dizisi Geliyor

Bilimkurgu ve fantastik dizilerine daha fazla önem vereceklerini daha önce duyuran Netflix, beklettiği üç yeni seriyi nihayet açıkladı.

netflix ust1
- Reklam -
- Reklam -

İnternet yayıncılığının dev ismi Netflix’in orijinal içeriklerine yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Bilimkurgu ve fantastik serilere daha fazla önem vereceklerini daha önce duyuran Netflix, beklettiği üç bilimkurgu serisini nihayet açıkladı.

Ekim ayına Daredevil ve Making a Murderer gibi orijinal yapımlarıyla giriş yapan Netflix, orijinal içerik listesine yeni seriler eklemeye de devam ediyor. Açıkladığı üç yeni bilimkurgu serisinin isimleri ve konuları kısaca şöyle:

October Faction 

the october faction

- Reklam -

IDW Entertainment tarafından yayımlanan, Steve Nilse tarafından yazılan ve Damien Worm’un çizimleriyle hayat bulan çizgi romandan uyarlanacak dizi, canavar avcılığından emekli olan Fred ve Deloris Allen çifti ve çocuklarının hikayesini anlatacak. Fred Allen, babasını kaybettikten sonra aile New York’taki çocukları Geoff ve Viv ile memleketlerine geri dönerler. Bundan sonrası için sessiz ve sakin bir hayat sürmek isteyen Allen ailesi, kimliklerini gizleyerek yaşamaya başlar. Ancak olaylar ikilinin peşini bırakamayacaktır.

İlk sezonun 10 bölüm olması planlanan dizinin yapımcılığında Damian Kindler bulunuyor.

The I-Land

the i land

10 kişilik bir grubun bir adada gözlerini açmasıyla başlayan hikayeyi Lost serisinden ayıran şey, adaya düşen insanların kim olduklarını hatırlamaması ve kim tarafından oraya getirildiklerini bilmemesidir. Evlerine dönebilmek için bir yola çıkan grubu hem psikolojik hem de fiziksel engeller beklemektedir. Ada, göründüğü gibi değildir. Dizi kadrosunda Neil LaBute (The Company of Men, Van Helsing), Kate Bosworth (Superman Returns) ve Alex Pettyfer (Magic Mike) şimdiden yerlerini almış durumda.

- Reklam -

Yapımcılığı Nomadic Pictures tarafından üstlenilen dizinin ilk sezonu 7 bölüm olarak planlanıyor.

Warrior Nun

warrior nun

Gözlerini morgun içerisinde açan 19 yaşındaki kızımız, sahip olduğu birtakım güçleri ile Dünya üzerindeki şeytanlarla savaşmaya başlar. Onun bu güçlerini kontrol etmek isteyen hem cennetten hem de cehennemden gelen birileri vardır. Serinin alt yapısını manga kökenli bir Amerikan çizgi romanı oluşturmaktadır.

İlk sezonun 10 bölüm olması planlanan serinin, yapımcılığını ise Amey Berg üstlendi.

Bilimkurgu ve fantastik alanlarında daha fazla içerik üretmek isteyen internet yayın platformu Netflix, kararını iki çizgi roman kökenli yapımdan yana kullanarak bildiği yoldan devam ediyor. Yapım süreci hâlâ devam eden serilerin 2019 yılı içerisinde yayımlanması bekleniyor, ancak yayın tarihleri henüz kesin olarak bilinmiyor.

Burak Can Erdem

Fantastik edebiyat ve bilimkurgu hastası. -Özellikle Game Of Thrones konuşmaktan kesiblikle bıkmaz.-kitap kurdu, part time Witcher, dans tutkunu, hayalperest ve meraklı. Araştırmayı ve yeni şeyler öğrenmeyi sever. Üniversite yıllarını özleyen ancak bir yandan da ileriye bakması gerektiğini biliyor, kendince yazıları ve hikayeleri ile edebiyat dünyasında yer almak istiyor.

8 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Calypso Calypso dedi ki:

    Adaya düşen insanların kim olduklarını hatırlamamaları bir yana, The I-Land’da hala fazlasıyla Lost esintileri var bence. Yine de ilgi çekecek ve izlenecektir muhtemelen.
    Warrior Nun, üçü arasında en çok ilgimi çeken oldu. Güzel bir konusu var. Adasıydı, yerlisiydi, zaman içinde ortaya çıkması çok muhtemel çılgın bilim insanlarıydı falan, bu tarz bilim kurgulardan ziyade fantastik ögeler barındıran yapımları daha ilgi çekici buluyorum ben. Merakla bekliyorum, umarım beni hayal kırıklığına uğratmazsın Netflix.

  2. Avatar for Davram Davram dedi ki:

    Kurgu peki, ama bilim neresinde bunların? Üç tane uyduruk dizi bana kalırsa. Göz yormaya değmez…

  3. Avatar for Wiarthe Wiarthe dedi ki:

    Başlık bayağı talihsiz seçilmiş gerçekten.

  4. Avatar for erentcolak erentcolak dedi ki:

    The I-Land klasik sayılabilecek bir konuya sahip olmasının yanında içerisine bilimi nasıl katacaklar tam olarak bir fikir yürütemedim. Labirent Deneyleri gibi bir şey düşünüyor olabilir yapımcıları, umarım konuyu iyi işlemeyi becerebilirler.

  5. Avatar for mit mit dedi ki:

    Başlıkla alakası yok. Netflix’in resmi duyurusu bu şekilde: Netflix adds three new series to thrilling sci-fi drama slate.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

3 cevap daha var.

zaman carki amazom

Kesinleşti: Zaman Çarkı Dizisi Amazon’a Geliyor

Sevimsiz Tanrılar İncelemesi

Sevimsiz Tanrılar: İlkelin Farklı Tanımları