in

Siberpunk Türünün Öncüsü William Gibson’ın “Neuromancer” Romanı Dizi Oluyor

Neuromancer dizi çalışmaları başladı. William Gibson’ın dünyaca ünlü bilimkurgu romanı Apple TV+ tarafından ekrana taşınıyor.

Neuromancer Dizi Apple TV Plus
- Reklam -
- Reklam -

Neuromancer dizi uyarlamasında detaylar belli olmaya başladı. William Gibson’ın kült kitabı bir ekran uyarlamasına kavuşuyor. Yapımın başrolü için düşünülen isim aktör Miles Teller.

İlk olarak 1984 tarihinde yayımlanan ve Amerikalı yazar William Gibson imzasını taşıyan Neuromancer, bilimkurgu edebiyatında siberpunk alt türünün öncül eserleri arasında yer alıyor.

Yayımlandığı dönemde aynı anda Nebula Ödülü, Philip K. Dick Ödülü ve Hugo Ödülü’ne layık görülerek ilke imza atan kitap, Gibson’ın Sprawl üçlemesinin de başlangıcı olarak anılıyor. Fütüristik bir Japonya alternatifinde geçen roman, son bir iş için kiralanan bir bilgisayar korsanı Henry Dorsett Case’in maceralarını konu alıyor.

- Reklam -

1999 tarihli The Matrix filminin de ilham aldığı yapımlar arasında yer alan romanı ekrana Apple’ın dijital yayın servisi Apple TV+ taşıyor.

Neuromancer Dizi Uyarlaması Apple TV+ ile Geliyor

William Gibson son olarak Amazon’un Prime Video servisindeki The Peripheral dizisiyle izleyicilerin karşısına çıkmıştı. Şimdi ise yazarın bir başka kült romanı daha izleyicilerle buluşma hazırlığında.

Apple TV+’ın, geçen haftalarda Gibson’ın siberpunk romanı Neuromancer’ı temel alan bir dizi geliştireceği duyuruldu.

Whiplash, Top Gun: Maverick ve The Spectacular Now ile tanınan Miles Teller ise başrol Henry Dorsett Case için düşünülen isim olarak öne çıkıyor.

Romanın diğer önemli karakterleri Molly Millions ve Linda Lee’yi kimlerin canlandıracağına dair detaylar henüz açıklanmadı.

Neuromancer Dizi Apple TV

- Reklam -

Dizinin yazar, yapımcı ve showrunner’ı konumundaki isim ise Lost ve Jack Ryan ile bilinen Graham Roland olacak. J.D. Dillard’ın (Devotion) ise dizide en az bir bölümü yönetmesi bekleniyor.

Severance ve For All Mankind gibi takdir toplayan bilimkurgu dizileriyle tanınan Apple TV+, bir başka bilimkurgu üstadı Isaac Asimov’un Foundation uyarlaması için ise karışık eleştiriler almıştı.

Neuromancer dizi uyarlaması için çıkış tarihi ve kesinleşmiş oyuncu kadrosu gibi detaylar henüz belirsizliğini koruyor.

Romanın Türkçesi daha önce Sarmal Yayınları ve 6:45 tarafından gerçekleştirilmişti. Romanın 6:45 baskısında tercüme ağır şekilde eleştiriliyordu. Neuromancer’ın Türkçedeki güncel baskısı ise yakın gelecekte N. Can Kantarcı imzasıyla İthaki Yayınları tarafından yayımlanacak.

Neuromancer - William Gibson

Siz bu uyarlama hakkında nasıl bir beklentiye sahipsiniz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, bizleri Google Haberler üzerinden de takip edebilirsiniz.

Kaynak: Winter is Coming

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    İthaki’nin kitabı ne zaman basacağı belli oldu :slight_smile:

  2. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Sadece Neuromancer değil William Gibson’ın diğer kitapları da basılmıyor. Telifsiz klasikler basmak varken Cyberpunk’ın babası sayılabilecek bir ismin kitaplarını kim bassın :smile:

  3. Avatar for Chinga Chinga dedi ki:

    Molly Millions ve Linda Lee oyuncu değil, romanın karakterleri.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sanskrit Dil Problemi Çözüldü

27 Yaşındaki Doktora Öğrencisi, 2.500 Yıllık Sanskrit Dil Problemini Çözmeyi Başardı

Avatar: The Way of Water 1 Milyar Dolar Hasılata Ulaştı

“Avatar: The Way of Water” 1 Milyar Dolarlık Gişe Barajını Sadece 12 Günde Aşmayı Başardı