in

Nexstar, The CW’nin Yüzde 75’ini Satın Almaya Hazırlanıyor

Nexstar, The CW Network’ün büyük çoğunluğunu satın alacağı anlaşmayı noktalamaya yakın. Kanal, büyük bir medya grubuna gidiyor.

Nexstar, The CW Network'ün Çoğunluğunu Satın Alıyor
- Reklam -
- Reklam -

Nexstar, The CW Network’ün çoğunluğunu satın almayı hedeflediği anlaşmada sona yaklaştı. Paramount Global ve Warner Bros. Discovery kuruluşlarına ait olan kanal, başka büyük bir medya grubuna geçmeye hazırlanıyor.

Warner Bros. ve Discovery’nin birleşmesi sonrası yeniden yapılanan şirketler, kendilerini Warner Bros. Discovery adı altında yeni bir oluşum olarak lanse ettiler. CEO koltuğuna Discovery’den David Zaslav gelince, en başta DC Sinematik Evreni gibi önemli kısımlarına odaklandı. Bununla birlikte, çiçeği burnunda CNN+ adlı dijital yayın servisi, henüz birkaç aylıkken fişi çekidi. Ardından The CW’nin ünlü dizileri Batwoman, Naomi, Riverdale, The Legends of Tomorrow ve Legacies gibi popüler diziler bir bir iptal haberleriyle gündeme oturdu. Tüm bu iptallerin sebebinin ise, Warner Bros. Discovery ve ortağının, The CW kanalını ellerinden çıkarmak amaçlı olduğu iddia edildi.

Kanalın satışa çıkarıldığı haberleri ilk olarak ocak ayında duyuruldu. Şu anda ise anlaşmanın Nexstar Media Group Inc. ile neredeyse tamamlandığı ve yeni sahibinin kanal üzerinde %75 hisseye sahip olduğu belirtiliyor. Mevcut ortaklar Paramount Global ve Warner Bros. Discovery’nin %50’lik olan payları ise yüzde 12,5’a düşecek. Kaynaklar, geçici anlaşmanın iptal olma ihtimalinin hâlâ var olduğunu, ancak yolunda gitmesi halinde önümüzdeki birkaç hafta içinde resmileşeceğini belirtti.

- Reklam -

The CW Kanalını Satın Alan Nexstar, ABD’de En Çok Yerel Kanala Sahip Şirketlerin Başında Geliyor

Nexstar The CW kanalını satın aldı

Nexstar adı ülkemiz izleyicileri için pek tanıdık gelmeyebilir. Ancak medya grubu Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yerel TV kanallarının bir numaralı sahibi. Ayrıca NewsNation kablolu ağının ve The Hill gibi dijital markaların da sahibi. The CW’yi de satın almasıyla birlikte sektördeki söz payı daha da güçlenecek gibi gözüküyor. Su an için ne Nexstar ne de Warner Bros ve Paramount sözcüleri bir açıklama yaptı.

- Reklam -

2006’da yayın hayatına başlayan The CW, Gossip Girl, The Vampire Diaries, Supernatural ve All-American gibi özellikle genç izleyicilerin dikkatini çeken birçok diziye ev sahipliği yaptı. Şimdi yeni yayın grubunda aynı doğrultuda yapımlarla mı gelecek yoksa bir değişikliğe gidecek mi sorusu geçeriliğini koruyor. Warner Bros. Discovery ise bu esnada asıl yatırımlarını dijital yayın ağlarına yapacaklar.

Bilindik birçok ünlü dizinin yayınlandığı kanalın Nexstar’a geçmesi durumunda kendisini nasıl bir gelecek bekliyor dersiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Alladierre Alladierre dedi ki:

    epenguen-next-nextstar-logo-600x315w

  2. Avatar for Arcade Arcade dedi ki:

    CW yi ne yapacaksın güzel kardeşim?Irıs’in iğrenç karakterini daha da mı kötü yapacaksın ya da Superman yerine Ankara da çalışan herhangi bir beyaz yakalıya benzeyen Superman dizisine daha da berbat efekt mi basacaksın?Resmen ölü yatırım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

hbo max türkiye faaliyetleri

HBO Max’in Türkiye Faaliyetlerinin Durdurulduğu İddia Edildi

Stranger Things Yaratıcıları Geçmiş Bölümleri Tekrar Kurgulamış George Lucas

Stranger Things’in Yaratıcıları, Geçmiş Bölümleri İzleyicilere Fark Ettirmeden Tekrar Kurguladıklarını Açıkladı