in

True Detective’in Yaratıcısı Amazon için Western Dizisi Hazırlayacak

True Detective yaratıcısı Nic Pizzolatto, Amazon’un Prime Video servisi için western dram türünde bir dizi hazırlayacak.

True Detective Yaratıcısı Amazon için Western Dizisi Yapacak
- Reklam -
- Reklam -

True Detective yaratıcısı Nic Pizzolatto, western türünde bir dram dizisi hazırlamak üzere Amazon ile anlaştı.

Kısa bir süre önce ilk sinema filmi Easy’s Waltz ile izleyicilerin karşısına çıkacağı duyurulan Nic Pizzolatto, bu süreçte boş durmuyor ve yeni anlaşamalar ile yoluna hızla devam ediyor. 2014 ve 2019 yılları arasında yayınlanan 3 sezonluk True Detective ile Emmy dahil olmak üzere birçok ödül kazanmış isim, The Killing, The Guilty ve The Magnificent Seven gibi yapımlarda da senaryoyu yazan isimler arasında yer alıyordu. Kendisi şimdi de bir western dram dizisi hazırlığında.

Variety’nin haberine göre henüz isimsiz olan dizi, geçmişinden gelen bir tehditle yüzleşmek zorunda olan eski bir haydut etrafında dönüyor. Yani kendisi ve ailesini kurmak için çok çalıştığı hayatlarını korumak için. Macera ve romantizmin karışımı olarak anlatılan bu dizide, bu eski suçlu olmaya çalıştığı kahraman haline gelmek zorunda kalacak.

- Reklam -

True Detective Yaratıcısı Amazon için Western Dizisi Yapacak

Amazon’un söz konusu projeyi Paramount Network’ün oldukça popüler hâle gelen ve spin-off’lar da çıkaran Yellowstone dizisi yüzünden istediği söyleniyor. Ancak stüdyo ile iletişime geçen kaynaklar, Amazon’un bu konuda yorum yapmayı reddettiğini belirtiyor.

True Detective Yaratıcısı Nic Pizzolatto, İsimsiz Western Dizisinin Baş Sorumlusu Olacak

Nic Pizzolatto, yapımcı kimliğiyle de bilinen Nick Pepper ile yeni maceranın senaryosunu yazıyor. Pepper ise Mark Johnson (Breaking Bad, Better Call Saul) ile birlikte aynı zamanda dizinin yapımcılığını da üstleniyor. Johnson, AMC’nin halihazırda ikinci sezon onaylarını alan Interview With the Vampire ve Mayfair Witches’ı içeren Anne Rice Vampire evreninin yaratıcı denetimine sahip olduğu için talep gören bir isim.

- Reklam -

Pizzolatto her ne kadar yeni dizi projesi için kolları sıvamış olsa da, gelmesi beklenen True Detective’in Night Countr başlıklı 4. sezonu için hâlen baş yapımcı koltuğunda oturmaya da devam ediyor.

True Detective Yaratıcısı Amazon için Western Dizisi Yapacak

Nic Pizzolatto’nun Amazon ile anlaşmış olması ve yeni dizinin konusu hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for jaques jaques dedi ki:

    True Detective zaten her anlamıyla bir şaheserdi. Genel kanının aksine 2. sezonu tüm kusurlarıyla birlikte ilkinden daha çok beğenmiş olmakla birlikte son sezonda çıtayı düşürmüşlerdi. Sıradaki proje için western fikri ve Nic Pizzolatto imzası şimdiden ilgimi çekti.

  2. Avatar for Elmakurdu23 Elmakurdu23 dedi ki:

    Yapmayın hocam ben 2. sezonda sadece 1 bölüm dayanabildim. ilk sezondan sonra hemen 3. sezona geçtim.

  3. Avatar for jaques jaques dedi ki:

    İlk izlediğimde ben de sizin gibi hayal kırıklığıyla birlikte ilk bölümden kapatmıştım hocam. Çünkü ilk sezonla uzaktan yakından alakası olmayan bir eser vardı karşımda. İlk sezonun ne kadar kusursuz bir başyapıt olduğunun hepimiz farkındayız. Bi’ süre ara verdikten sonra yeni bir dizi izliyormuşcasına tekrar izledim ve tüm sezonu bitirdim. Çok fazla kusuru olan bir sezondu 2. sezon, hikaye anlatımından tutayım finaline kadar öyleydi. Ancak tüm bu kusurlarıyla birlikte bence tüm karakterler 1. sezondan daha gerçekçiydi ve sanırım beni etkileyen en büyük olay da bu oldu. İlk sezondaki Rust Cohle karakteri dizi tarihine ismini yazmış ve her anlatısından ders çıkarılabilecek bir üst karakterken ikinci sezondaki Ray Velcoro karakteri gerçek hayattan koparılmışcasına karşımıza çıkan bir karakterdi. Rust savaşını zihninde verirken Ray’in tam anlamıyla bu hayatın çukuruna saplanmasını ve oradan çıkmak için verdiği çabayı izlemek beni daha çok etkiledi. Tabii bu benim biraz sezondaki California noir havasını sevmemden de kaynaklanıyor olabilir. Ben 2. sezonu farklı bir dizi gibi izlerseniz seveceğinizi düşünüyorum.

  4. Avatar for Elmakurdu23 Elmakurdu23 dedi ki:

    Uzun zamandır ne izlesem diye düşünüyordum. Bu yorumu görünce 2. sezona yeniden başlama kararı aldım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Haunted Mansion Fragmanı - Perili Köşk Temalı Yeni Film

Disney’in Yıldızlarla Dolu Perili Köşk Filmi “Haunted Mansion”dan İlk Fragman

Uranüs Hakkında Yeni Bilgiler

Güneş Sistemi’nin “Buz Devi” Uranüs’ün Gizemi Aralanıyor: NASA Yeni Keşif Seferi Hazırlıklarına Başladı