in

Nnedi Okorafor’un Ödüllü Serisi “Binti” Hulu Dizisi Oluyor

Nnedi Okorafor’un Hugo ve Nebula ödüllü meşhur bilimkurgu kitap serisi “Binti” Hulu dizisi olmaya hazırlanıyor.

binti dizi oluyor
- Reklam -
- Reklam -

Dijital yayın platformu Hulu iddialı bir adım daha atıyor. The Hollywood Repoter’ın haberine göre şirket, Nnedi Okorafor’un Hugo ve Nebula ödüllü üçlemesi Binti serisinin dizi uyarlaması için kolları sıvadı. Üstelik serinin yazarı Okorafor, Watchmen ve Pen15’den tanıdığımız Stacy Osei-Kuffour’la birlikte pilot bölümü yazacak.

Sevindirici haber, bizzat yazarın yaptığı paylaşımla da doğrulanmış oldu. Hemen aşağıdan göz atabilirsiniz.

Yazar, dizi haberini Twitter’dan duyurarak hayranlarıyla şu sözleri paylaştı:

“Sonunda herkese duyurabilirim! Binti’yi Hulu için diziye uyarlıyoruz. Stacy Amma’yla birlikte yazıyorum.”

Nnedi Okorafor İmzalı Binti Serisi Ne Anlatıyor?

Binti serisinin ilk kitabı 2015’te Tor Publishing tarafından yayımlanmıştı. Kitap, genç bir Humba kadını olan Oomza Uni’nin yıldızlararası bir üniversiteye kabul edilişiyle adım attığı maceraları anlatıyor. Oomza üniversiteye giderken gemisi, Meduse adında denizanasını andıran bir uzaylı tarafından saldırıya uğruyor . Ve ardından kahramanımız, hayatta kalmak için düşmanla bir orta yol bulmanın mücadelesini veriyor.

- Reklam -
Nnedi Okorafor
Nnedi Okorafor

Binti, çıkışından itibaren övgüyle söz edilen bir seri. Ayrıca seri, yazara 2016’da Hugo ve Nebula ödüllerinin yanı sıra British Fantasy ve Locus ödülünü de kazandı.

2017’de ikinci kitap Binti: Home ve 2018’de üçüncü kitap Binti: The Night Masquerade de çıkmasıyla 2019’da Hugo En İyi Kısa Roman dalında ödüle de aday oldu. Ardından, üç kitabı da birleştiren toplu bir versiyon ve bunlara ek olarak Binti: Sacred Fire adında bir hikâye daha çıkarıldı. Nijerya kökenli bir aileden gelen yazar Nnedi Okorafor, Afrika kültürünü yansıtan hikâyeleriyle tanınıyor. Ayrıca yazar, tarzını Afrikanfütürizm olarak tanımlıyor ve bu kavramı blog sitesinde şu şekilde açıklıyor:

“Afrikanfütürizm hikâyeleri Afrika merkezlidir. Gelecekle alakalı görüşlerle ilgilenir, teknolojiyi benimser, iyimserliği eğip büker ve Afrika kökenli yazarlar tarafından yazılır.”

Seriyi henüz dilimizde okuma fırsatına erişemedik. Yeni gelen dizi haberiyle kısa süre içerisinde dilimizde olacağını tahmin ediyoruz. Yazarın şimdiye kadar dilimize çevrilen tek kitabı Kim Korkar Ölümden adıyla Misis Kitap’tan çıktı.

Hulu’nun yeni uyarlaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Binti, edebiyata getirdiği yeni bir soluk ve kavramla birlikte dizisiyle de büyük bir etki oluşturabilecek mi? Düşüncelerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.


* Game of Thrones Dizisi House of the Dragon En Erken 2022’de Gelecek

Kaynak: Tor

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Dark Tower

The Dark Tower Dizisi İptal Edildi

2020 Philip K. Dick Award

2019 Philip K. Dick Ödülü Adayları Duyuruldu