in

Obi-Wan Kenobi Dizisi Yolda

Star Wars evreninin en çok sevilen karakterlerinden Obi-Wan Kenobi kendi televizyon dizisine kavuşuyor.

Obi-Wan Kenobi Ewan McGregor
- Reklam -
- Reklam -

Star Wars hayranı olup da üstat Obi-Wan Kenobi‘yi sevmeyen yoktur herhalde. İlk üçlemede Alec Guinness tarafından canlandırılan bu yaşlı ve bilge Jedi daha ilk dakikalardan itibaren izleyicilerin saygı ve sevgisini kazanmayı başarmıştı. Daha sonra Ewan McGregor’ın canlandırdığı ve gençlik yıllarını izlediğimiz filmler sayesinde hepten sever olmuştuk kendisini. Özellikle Klon Savaşları filminde ışın kılıcıyla giriştiği aksiyonlar pek bir keyifliydi.

İşte bu yüzden Star Wars hayranları yıllardır Obi-Wan’ın kendi filmini görmeyi bekliyor. Ewan McGregor’ın da sık sık bu rolü yeniden canlandırmaya hazır olduğunu söylemesi iştahları kabartıyordu. Hatta 2017’de bu hayal gerçek oluyormuş gibi görünüyordu. Ancak Solo: A Star Wars Story istenen gişe başarısının yanından bile geçemeyince Disney tüm yan filmleri geçici bir süreliğine durdurdu. Böylece Obi-Wan filmi de rafa kalkmış oldu. Hâlbuki ellerinde çok iyi bir senaryo varmış gibi duruyordu.

İşte o senaryo şimdi Disney+ kanalında yayınlanacak bir Obi-Wan Kenobi dizisi için kullanılmaya hazırlanıyor. Dizinin Star Wars III: Sith’in İntikamı sonrasında geçmesi ve Obi-Wan’ın Tatooine‘deki yıllarını konu alması bekleniyor. Bildiğiniz gibi, üstat Kenobi o sıralarda bir keşiş hayatı sürmüş ve genç Luke Skywalker’a uzaktan göz kulak olmuştu. Dizinin toplamda 6 bölümden oluşacağı da söyleniyor. Ewan McGregor’ın hâlâ kadroda olup olmadığıysa şimdilik belirsiz.

- Reklam -
- Reklam -

Bakalım tekil filmlerle aradığını bulamayan Disney, Star Wars dizileriyle istediği popülariteyi yakalayabilecek mi?

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

nightflyers ust

George R.R. Martin’in Nightflyers Dizisi İptal Edildi

nasa mars gorevi

NASA Mars Seferi İçin Komik Astronotlar Arıyor!