in

Yıldız Savaşları Evrenine Katılan Moses Ingram’a Gelen Irkçı Tepkilerin Ardından Star Wars Ekibinden Açıklama

Obi-Wan Kenobi dizisinde Reva’yı canlandıran Moses Ingram’a gelen ırkçı tepkilerin ardından Star Wars ekibi oyuncunun yanında durdu.

Obi-Wan Kenobi Oyuncusu Moses Ingram Irkçı Yorumlar
- Reklam -
- Reklam -

Obi-Wan Kenobi dizisi ile Yıldız Savaşları evrenine katılan Moses Ingram, bir süredir sosyal medyada ırkçı yorumlara hedef oluyordu. Star Wars ekibi yaptığı açıklamada “galakside 20 milyondan fazla duyarlı tür olduğunu” hatırlatırken insanlardan “ırkçı olmayı seçmemelerini” istedi.

Star Wars evreni Disney Plus dizileri ile büyümeye devam ediyor. Hayranlar son olarak geçen hafta ilk iki bölümü ile yayınlanmaya başlayan ve başrolünde Ewan McGregor’ın yer aldığı Obi-Wan Kenobi dizisi ile bir kez daha Yıldız Savaşları dünyasına adım attılar. 2005 yılında vizyona giren Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith filminden bu yana ünlü Jedi’ın ilk kez gözüktüğü yapım ayrıca Hayden Christensen’lı Anakin Skywalker, daha ünlü adıyla Darth Vader karakterini de içeriyor.

Yeni diziyle birlikte evrende ilk defa gözüken Reva Sevander/Üçüncü Kız Kardeş karakterini de Moses Ingram canlandırıyor. Dizinin ilk iki bölümünün yayınlanmasının ardından karakteri canlandıran Ingram, sosyal medya üzerinden yüzlerce ırkçı mesaj ve yorum aldığını açıklayan bir gönderi paylaştı. Instagram hikâyesinde paylaştığı videoda şöyle devam etti:

- Reklam -

“Bu nefreti durdurmak için kimsenin yapabileceği bir şey yok. Beni rahatsız eden şey… bu his, sadece susmalı ve kabul etmeliyim, sırıtmalı ve dayanmalıyım. Ve ben böyle yaratılmadım. Yorumlarda ve kendimi gösteremediğim yerlerde karşıma çıkan iyi insanlara teşekkür ederim. Ve geri kalanınız, hepiniz tuhafsınız.”

Obi-Wan Kenobi Başrolü: “Moses Ingram’ın Yanındayız”

Obi-Wan Kenobi Moses Moses Ingram Star Wars

Oyuncunun paylaşımından sonra Star Wars ekibi, oyuncunun yanında olduklarını duyuran bir dizi paylaşım yaptı. Twitter üzerinden yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi:

“Moses Ingram’ı Yıldız Savaşları ailesine davet etmekten gurur duyuyoruz ve Reva’nın hikâyesinin gelişimini görmek için heyecanlıyız. Eğer biri onu herhangi bir şekilde istenmeyen biriymiş gibi hissetirmek isterse, söyleyeceğimiz tek bir şey var: direniyoruz. Star Wars galaksisinde 20 milyondan fazla duyarlı tür var, ırkçı olmayı seçmeyin.”

- Reklam -

Ekibin paylaşımından sonra, dizinin yıldızı Ewan McGregor da bir video paylaştı. Paylaşımına, Disney Plus tarihindeki en iyi dizi açılışını yapmayı sağladıkları için izleyicilere teşekkür eden McGregor, Ingram’a gelen ırkçı yorumlara da tepki gösterdi. Ingram’ı “harika bir aktör” olarak öven aktör, şunları söyledi:

“Böyle bir şeyin olduğunu duymak midemi bulandırdı. Moses’ın yanındayız, Moses’ı seviyoruz. Ve ona zorbaca mesaj gönderenler benim için Yıldız Savaşları hayranı değiller.”

Moses Ingram’a gelen ırkçı tepkiler karşısında Star Wars’un resmi hesaplarından hızlıca destek mesajları paylaşılması ve oyuncularının yanında yer aldıklarını belirtmeleri konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CNN

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for kazvinius kazvinius dedi ki:

    ameriga coh medeni yov

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Netflix Türkiye Haziran 2022 Takvimi Belli Oldu

Netflix Türkiye’nin Haziran Ayında Hangi Dizi ve Filmleri Yayınlayacağı Açıklandı

Johnny Depp, Beetlejuice 2 Filmi ile Geri Dönebilir

Johnny Depp’in “Geri Dönüşü”, Beetlejuice 2 Filmiyle Olabilir