in

Obi-Wan Kenobi Dizisi Yoluna Yeni Yazarla Devam Ediyor

Obi-Wan Kenobi dizisi yoluna yeni bir yazarla devam ediyor. John Wick yapımcısı Joby Charold senaryoyu üstlenen isim oldu.

Star Wars: Kenobi Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Star Wars serisinin en önemli karakterlerinden olan, Ewan McGregor’un her fırsatta yapmaya can attığını belirttiği Obi-Wan Kenobi filmi pek çok kez prodüksiyonun türlü aşamalarına gelip iptal olmuştu. Disney’in yeni yayıncılık servisi Disney+’la birlikte film bir kez daha kesinleşmiş sonrasında da diziye dönüşmüştü. Aylar geçti, McGregor’la imzalar atıldı, yazarlar bulundu derken Ocak ayında dizinin başyazarı Hossein Amini’nin görevi bırakmasıyla proje bir kez daha belirsiz bir süreliğine rafa kaldırıldı.

Nihayet geçtiğimiz günlerde gelen güzel bir haberle prodüksiyonun devam ettiğini öğrendik. En son John Wick Chapter 3: Parabellum’un uygulayıcı yapımcılık görevini üstlenen Joby Harold diziyi sırtlanan yeni isim olarak duyuruldu. Harold ayrıca Edge of Tomorrow’un da yapımcılığında bulunmuş ve gelecek kış çıkması planlanan Zack Snyder imzalı zombi filmi Army of the Dead filminin yazarlığını yapmıştı. Harold’un aksiyon alanındaki tecrübesi Stroomtroper öldürme mefhumuna yeni bir bakış açısı getirecek mi hep beraber göreceğiz.

Obi-Wan Kenobi dizisi

- Reklam -

Önceki haberlerden dizinin henüz çekim aşamasına girmediğini ve Hossein Amini’nin yazar odasındaki anlaşmazlıklar sebebiyle diziden ayrıldığını biliyoruz. Şu günlerde neredeyse bütün dizi çekimlerini ertelettiren COVID-19 salgını hiç değilse senaryosu tamamlanmamış Obi-Wan dizisini pek etkilemeyecek gibi duruyor.

Disney+’ta Yayınlanacak Diğer Star Wars Projeleri

Henüz ismi duyurulmamış Obi-Wan Kenobi dizisi Disney+’ın tek Star Wars projesi değil. Geçtiğimiz sonbahar döneminde isminden bolca söz ettirmiş The Mandalorian dizisi Disney’in bir diğer medarı iftiharı. İkinci sezonunun önümüzdeki Ekim ayında yayınlanması planlanan Mandalorian’ın çekimleri halihazırda tamamlandığı için yapımın salgın yüzünden bir sorun yaşaması beklenmiyor.

Disney+ ayrıca bir Cassian Andor dizisi üzerinde çalışıyor. Rogue One: A Star Wars Story filminde Diego Luna’nın canlandırdığı karakter üzerine yoğunlaşacak olan diziyle ilgili henüz net bir haber yok. Ayrıca Star Wars’ın dizi dünyasına ilk girişi olan Star Wars: The Clone Wars çizgi dizisinin yedinci ve final sezonu da halihazırda Disney+ platformunda yayınlanmakta.

- Reklam -

Obi-Wan Kenobi dizisi

Obi-Wan Kenobi dizisinin çıkış tarihiyle ilgili henüz bilgi bulunmuyor.

Siz Obi-Wan’ı bir kez daha, bu kez küçük ekranda görecek olmaktan heyecanlı mısınız? Yapım ekibindeki bu değişiklikler sizce diziyi nasıl etkiler? Kayıp Rıhtım Forum’da tartışalım.


* The Mandalorian 2. Sezon Yönetmenlerinden Biri Robert Rodriguez Olacak!

Kaynak: indiewire

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Umarım Ewan McGregor oynar

    @Mehmet_Cakici, güzel haber :+1:t2:

  2. Avatar for Mehmet_Cakici Mehmet_Cakici dedi ki:

    Yazıda belirtmeyi es geçmişim, madem yorumdan vereyim güzel haberi evet McGregor rolü yeniden üstlenecek dizi için.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ay ve Ay Tutulması İnançlar

Çok ve Tek Tanrılı İnanışlara Göre Ay ve Ay Tutulması

Çingeneler Zamanı Replikleri

Çingeneler Zamanı Replikleri: Emir Kusturica’nın Başka Kapıları