in ,

One Piece Dizi Uyarlamasında Hazırlıklar Sürüyor: Netflix’in Live Action Rüzgârı Dinmiyor

One Piece dizi uyarlamasında ilk bölüm senaryosu tamamlandı. Netflix’in live-action hamlesinde, ikonik serinin yeni logosu da ortaya çıktı.

one piece dizi netflix live action
- Reklam -
- Reklam -

One Piece dizi uyarlaması yolda. Netflix tarafından live-action bir adaptasyona hazırlanan ikonik anime serisinde hazırlıklar devam ediyor. Uzun süredir ses çıkmayan projeden ilk bölüm başlığı ve logo geldi.

Anime ve manga tarihinin uzun soluklu yapımları arasında yer alan One Piece, Netflix’in canlı aksiyon uyarlamalarındaki sıradaki hedeflerinden birisi oldu. Platform daha önce bir başka popüler anime serisi Death Note’u oyuncularla ekrana taşımıştı. Kanalın şu sıralar uğraştığı bir diğer yapım ise Cowboy Bebop. Animelerin dizi ve sinema filmi olarak gösterdiği performans şüpheli olsa da hayranlar One Piece için umudunu koruyor.

Son olarak mangasında 1000. bölümü geride bırakan One Piece ekranlardaki yolculuğunu ise 1999 yılından beri devam ediyor. Serinin anime versiyonu ise 990. bölüme ulaştı bile.

- Reklam -

one piece dizi netflix 1 bölüm

2020’nin ilk aylarında duyurulan live-action dizi uyarlamasından ise uzun süredir ses çıkmıyordu. Netflix Geeked hesabı geçen günlerde bu sessizliği bozdu ve yapım hakkında iki paylaşım yaptı. Bu paylaşımlarla dizi uyarlamasının ilk bölüm senaryosunun tamamlandığını öğrenmiş olduk. 1. bölümün adının da Romance Dawn olduğu ortaya çıktı. Diğer paylaşım ise yapımın logosunu duyurdu.

One Piece Dizi Uyarlaması için Yayın Tarihi Hâlâ Belli Değil

Görece yavaş işleyen bu sürecin nedenlerinden birisinin Koronavirüs pandemisi olduğu tahmin ediliyor. Kod adı Project Roger olan uyarlama hakkında bildiklerimiz bir hayli kısıtlı. Yönetmenler, oyuncular ve çıkış tarihi gibi detaylar bir yana; şu an için söylenebilecek tek şey ilk bölümün senaristleri ve yapımın yürütücüleri. Toplamda 10 bölüm sürecek 1. sezon Matt Owens (Agents of S.H.I.E.L.D., Luke Cage) ve Steven Maeda (Salvation, Conviction, Helix, Lost) ikilisine emanet.

one piece dizi netflix

- Reklam -

1997 yılında Eiichiro Oda’nın manga serisiyle başlayan yolculuk, 2021 yılında hâlâ devam ediyor. Hem manga hem de anime serisi, bu kültürün en popüler işleri arasında yer alıyor. 20 sezon, 14 film, sayısız oyun derken One Piece kendi dünyasını kurmuş durumda.

Monkey D. Luffy adlı 17 yaşındaki bir gencin Korsanlar Kralı olmak üzere çıktığı macerayı konu alan yapımın live-action uyarlaması merakla bekleniyor.

Sizin bu uyarlamaya dair ön görüleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Kehribar Kehribar dedi ki:

    Kötü olacak. (20 karakter)

  2. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    İzlememki. Anime yeter bana.

  3. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Artık her kalburüstü seri ya bitmeye yakın olduğu kesinleştiğinde yada bittiğinde live action uyarlaması alması alışılmış bir durum halini aldı. (Üzerine sahne uyarlaması yapıldığı da oluyor) O açıdan beni pek şaşırtmadı. Live Action uyarlamalara önyargılı biri değilim ama uyarlama yapılacaksa bile 90’lar sonrasının abartılı güç gösterilerinden ziyade ya ikonik oldschool yapımların, yada slice of life yapimlarin, dramların yada polisiyelerin uyarlanmasını yeğlerdim. Çıktığında muhtemelen pas geçeceğim zira One Piece dürüst konuşmak gerekirse bana pek birşey ifade etmiyor.

  4. Avatar for Chikyujin Chikyujin dedi ki:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Michael K. Williams ölüm

The Wire Oyuncusu Michael K. Williams Hayatını Kaybetti

2021 Nobel Edebiyat Ödülü Kazanması Muhtemel Yazarlar

2021 Nobel Edebiyat Ödülü’nü Kazanması Muhtemel Yazarlar: İşte Bahis Listesi