in

Panik Yok! Sadece “Otostopçunun Galaksi Rehberi” Dizi Oluyor!

Havlunuz hazır mı? Douglas Adams’ın meşhur bilimkurgusu “Otostopçunun Galaksi Rehberi”, Hulu etiketiyle dizi olmaya hazırlanıyor!

Otostopcunun galaksi rehberi adams
- Reklam -
- Reklam -

Douglas Adams’ın galaktik komedi şaheseri “Otostopçunun Galaksi Rehberi”ne Kayıp Rıhtım okurları mutlaka aşinadır. Adams’ın en başarılı işleri arasında gösterilen seri, daha önce radyo tiyatrosu, televizyon dizisi ve sinema formatlarında karşımıza çıkmıştı. Bu defa ise devrede HULU adlı yayın servisi var.

HULU ve ABC Signature ortaklığında geliştirilecek dizinin başında Carlton Cuse ve Jason Fuchs var. Cuse’un yürütücü yapımcı olduğu diziler arasında Lost ve Locke & Key dikkatleri çekerken Fuchs ise Pan ve Wonder Woman gibi filmlerin senaryolarında karşımıza çıkıyor. Fuchs aynı zamanda It: Chapter Two’nun oyuncu kadrosunda da yer alıyor.

Otostopçunun Galaksi Rehberi serisini daha önce 1981 yılında televizyonda 6 bölümlük bir dizi olarak görmüştük. Ayrıca bir de kadrosunda Martin Freeman, Zooey Deschanel, Bill Nighy, Mos Def, Sam Rockwell gibi oyuncuları barındıran 2005 yapımı bir sinema filmi vardı.

- Reklam -

Douglas Adams’ın ilk olarak 1978 yılında BBC için bir radyo tiyatrosu olarak kaleme aldığı, daha sonrasındaysa 1979-92 yılları arasında beş kitaplık bir “üçleme” olarak yayımladığı bu mizahi bilimkurgu serisi hakkında söylenecek çok söz var.

otostopcunun galaksi rehberi ust

- Reklam -

Aşina olmayanlar için biraz hikâyenin başlangıcına gidelim.

Arthur Dent bir sabah uyandığında evinin bir otoyol inşaatı için yıkılmak üzere olduğunu öğrenir. İşin kötüsü sarı bir buldozer bahçesine girmiştir bile. Arthur neden hiç kimsenin kendisine haber verme zahmetine katlanmadığını gürültülü protestolar eşliğinde dile getirdiğinde yıkım emrinin belediyenin bodrumundaki kilitli bir sandıkta aylardır yattığı, itiraz etmek için yeterince zamanı olduğu söylenir kendisine. Tam da işler bundan daha kötü olamaz derken gökyüzünde buldozer şeklinde bir sürü uzay gemisi belirir ve dünyanın galaksilerarası bir otoyol inşaatı için yıkılmak üzere olduğu duyurulur. İtiraz ettiklerindeyse şu cevabı alırlar:
“Efendim? Haberiniz yok muydu? E yapma ama insanoğlu! İstimlak duyurusu elli yıldır Alfa Centauri’deki bir panoda asılıydı. İtiraz etmek için yeterince zamanınız vardı…”
Derken en yakın arkadaşı Ford Prefect’in aslında Betelgeuse gezegeninden gelen bir “otostopçu” olduğu ortaya çıkar, gezegenin yıkımından son anda kaçarlar ve Arthur bir anda kendisini koskoca galakside hayatta kalan tek Dünyalı olarak buluverir.

Ve olaylar gelişir…

Dilimize önce Kabalcı Yayınevi, ardından da Alfa Kitap tarafından kazandırılan Otostopçunun Galaksi Rehberi ülkemizde de geniş kitlelerce sevilerek takip ediliyor. Öyle ki geçtiğimiz mayıs, Dünya Havlu Günü için bir de parti düzenlenmişti.

Hulu’nun yeni dizisine dair bir tarih ya da oyuncu haberi ise şimdilik yok. Gelişmeleri merakla takip ediyoruz!
Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

10 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Buyici Buyici dedi ki:

    Ee çok güzel haber işte. Abidik gubidik mahalle süper-kahramanı dizi filmlerinden sonra piyasa artık fantastik ve bilimkurgu eserlerine kalsın.

  2. Avatar for Bunn-Y Bunn-Y dedi ki:

    Şu an havalara uçuyorum;

    Otostopçu’nun Galaksi Rehberimde uçma konusunda söylenenler şunlardır;
    Uçmak bir sanat ya da daha doğrusu bir yetenektir.
    Yetenek kendini yere atıp, yeri ıskalayabilmeyi öğrenmekte yatmaktadır.

  3. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Anam ben daha okuyamadım. :joy: Neyse artık çıkınca eş zamanlı okurum. :sweat_smile:

  4. Avatar for diddem diddem dedi ki:

    Yaaaa gözlerim parladı sabah sabah :smiling_face_with_three_hearts: Gün güzel başlamış oldu. 42 :dancer:t2:

  5. Avatar for hayaletik hayaletik dedi ki:

    Bazı şeyler keşke kitap olarak kalsa. bunun kitabı çok sattı hadi filmini yapalım filmi oldu cosplayler onlar bunlar bırakında sadece kitap olarak kalsın neden her tutan kitabın filmi veya dizisi çekiliyor anlamıyorm ki!

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

5 cevap daha var.

Rutger Hauer

Blade Runner Filminin Yıldız İsmi Rutger Hauer Hayatını Kaybetti

Game of Thrones

Game of Thrones Yan Dizisinde Pilot Bölüm Çekimleri Tamamlandı