in

Zaman Yolculuğu Temalı Tarihi Drama Dizisi “Outlander”ın 7. Sezon Çekimleri Tamamlandı

Outlander 7. Sezon çekimleri sona erdi. Starz’ın ünlü drama dizisi, yeni bölümleri ile izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor.

Outlander 7 Sezon Çekimleri
- Reklam -
- Reklam -

Outlander 7. Sezon prodüksiyonu noktalandı. 8. sezon ile final yapacak Starz dizisi için yeni spin-off’lar da geliştiriliyor.

Amerikalı yazar Diana J. Gabaldon’un aynı isimli kitap serisinden ekrana taşınan dizi, ilk olarak 2014 yılında Starz kanalında yayına başladı. Zaman içerisinde kendi kitlesini bulan ve uzun soluklu bir maceraya dönüşen yapımın yaratıcı koltuğunda Star Trek’in yapımcı ve senaristlerinden Ronald D. Moore yer alıyor.

4 defa Primetime Emmys adaylığı alan yapımın oyuncu kadrosunda Caitríona Balfe, Sam Heughan ve Sophie Skelton gibi isimler yer alıyor. Dizide Jamie Fraser karakterini canlandıran Heughan, Instagram üzerinden paylaştığı bir gönderide Outlander 7. sezon çekimlerinin tamamlandığını duyurdu.

- Reklam -

Outlander 7 Sezon Çekimleri Duyuru

Outlander 7. Sezon 2023 Yılının Yaz Aylarında Yayınlanacak

Sam Heughan, Caitríona Balfe ile birlikte klaket eşliğinde yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

“220 günlük çekim… Outlander’la geçen koca bir yıl. Çalışkan ve harika ekibimize ve muhteşem hayranlarımıza teşekkürler. 7. sezonu izlemeniz için sabırsızlanıyoruz.”

Dizi, yanlışlıkla 18. yüzyıl İskoçya’sına zaman yolculuğu yapan ve kendisini zorlu bir çatışmanın ortasında bulan II. Dünya Savaşı hemşiresi Claire’in maceralarını takip ediyor. 1700’lerde kendine bir hayat kuran ve Jamie’ye âşık olan Claire, aynı zamanda ait olduğu çağdaki sevdiklerini güvende tutmayı da başarmak zorunda kalıyor.

Tıpkı uyarlandığı kaynak materyalin 8 kitap sürmesi gibi, dizi de 8 sezon olarak tasarlandı. 16 bölümden oluşacak 7. sezon 2023 yılının ortasında yayınlanacak. Final sezonu ise toplamda 10 bölüm sürecek.

- Reklam -

Outlander 7 Sezon Çekimleri Starz

Outlander’ın 8. Sezon siparişinin verildiği sırada Starz’dan Kathryn Busby şu ifadeleri kullanmıştı:

“Yaklaşık 10 yıldır Outlander, dünya çapında izleyicilerin kalbini kazandı. Claire ile Jamie’nin destansı aşk hikâyesini en uygun sona taşımaktan memnuniyet duyuyoruz. 26 yeni bölüm ve bu dinamik dünya ile başlangıç aşamalarını keşfetmek için daha da fazlası…”

Jamie ve Claire’ın hikâyesi 8. sezon ile noktalanacak olsa da dizi evreni genişlemeye devam edecek. Blood of My Blood adlı spin-off’un yolda olduğu 2022 yılı içerisinde duyurulmuştu. Yapımla ilgili detaylar hâlâ saklı olsa da dizinin Jamie’nin ebeveynleri arasındaki aşk hikâyesini takip etmesi bekleniyor.

Outlander 7. sezon için sizin nasıl bir beklentiniz var? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema ve TV içeriği için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Night Manager 2. ve 3. Sezon ile Geri Dönüyor

Tom Hiddleston’lı “The Night Manager” Dizisinin 2. ve 3. Sezon Çalışmaları Başladı

Lanetli Tavşan İncelemesi: Bora Chung'ın Tuhaf Öyküleri

Bora Chung’ın Tuhaf Öyküleri: “Lanetli Tavşan” İncelemesi