in ,

Dijital Platformlarda Yarış Kızışıyor: Paramount+, Dünya Genelinde 43 Milyon Aboneye Ulaştı

Paramount+ abone sayısı hakkında hissedarlarını bilgilendirdi. Dijital yayın platformu, yılın ikinci çeyreğinde 3 milyon yeni abone kazanarak toplamda 43 milyon ücretli kullanıcıya ulaştı.

Paramount plus abone sayısı
- Reklam -
- Reklam -

Paramount+ abone sayısı konusundaki yükselişine devam ediyor. Yılın ikinci çeyrek verilerinin açıklanmasıyla birlikte Paramount Global dijital yayın platformunun 43,3 milyon ücretli aboneyi bünyesinde barındırdığını açıkladı. Şirket aynı zamanda haziran ayı itibari ile 3,7 milyon yeni aboneye de ev sahipliği yapıyor.

Dijital platformlardaki yarış giderek kızışıyor. Netflix uzun yıllar sonra ilk defa büyük bir abone kaybı yaşadı. Yılın ikinci çeyreği için abone sayısının daha da düşeceği öngörülürken rakipleri bünyesine yeni aboneler çekmeyi sürdürüyor. Paramount+ mali yılın ikinci çeyreğinde bünyesine 3,7 milyon abone ekleyerek toplamda 43,3 milyonluk geniş bir kitleye ulaşmayı başardığını açıkladı.

Şirketin bu büyüme atılımı diğer platformların küçüldüğü ya da aynı kaldığı döneme gelmesi dikkat çekiyor. Netflix, yılın ikinci çeyreğinde, her ne kadar tahmin edilenden az olsa da, 1 milyon izleyiciyi kaybettiğini açıklamıştı. NBCUniversal’ın dijital platformu Peacock ise 13 milyon izleyicisini bünyesinde tutmayı başararak geçen döneme paralel bir süreç izlemişti. HBO Max ve Discovery+ platformlarının sahibi Warner Bros. Discovery ise abone sayısının azalmasıyla birlikte %15’lik bir hisse değer kaybı yaşadı. İkinci çeyrek için durumu oldukça merak edilen Disney ise verilerini 10 Ağustos tarihinde açıklayacak.

- Reklam -

Paramount plus abone sayısı hakkında

Paramount CEO’su Bob Bakish gidişatın oldukça iyimser bir tablo oluşturduğunu söylüyor ve sahip oldukları altyapı teknolojisi sayesinde streaming platformlarını daha da ileriye taşıyacaklarını ekliyor.

“IP konusundaki oldukça derinlikli ve daimi genişleyen kütüphanemiz, sınıfının en iyisi güçlü altyapımız ile birleşerek hissedarlarımızın malvarlıklarını en iyi şekilde güvenceye alacak pozisyonu oluşturuyor.”

Paramount+ Abone Sayısı Artış İvmesini Koruyor: Dijital Platform, Yayın Servisini Genişletmeye Devam Ediyor

Paramount+’ın yaklaşık 2 milyon aboneye sahip olduğu Rusya’dan çekilmesine rağmen dünya genelinde abone kazanması uzmanlar tarafından servisin ileri dönemde daha yüksek abone sayılarına ulaşacağının garantisi olarak gözüküyor. Bununla birlikte şirket 2022 yılının sonuna kadar Birleşik Krallık, İzlanda ve Güney Kore gibi ülkelerde yerel yayın kuruluşları ile birlikte ortak yayınlara başlayacağını da duyurmuş durumda.

- Reklam -

Öte yandan Paramount+ hizmetinin dünya genelinde yükselen abone sayısına rağmen şirketin sahip olduğu BET+ ve Noggin gibi diğer hizmetler 2,4 milyon aboneyi kaybetti. Ancak bu hizmetler DTC (direct-to-consumer) olarak planlandığı için Paramount+ abone sayısından ayrı olarak değerlendiriliyor.

Kanalın kütüphanesinde Star Trek, The Twilight Zone, The Stand, The Offer, iCarly ve Rugrats gibi yapımlar bulunuyor.

Platformun Türkiye’de hizmete başlayıp başlamayacağı ise şu an için bilinmiyor.

Siz Paramount+ dijital platformunun kazandığı yeni aboneler hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for okanakinci okanakinci dedi ki:

    Ve Türkiye’de hâlâ yoklar. Bu nedenle yeni Star Trek dizilerinin bir kısmını takip edemez oldum. Türkiye piyasasına girmedikleri gibi Netflix’in Türkiye’deki kataloğundan bile Star Trek: Discovery’yi kaldırttılar. Star Trek: Strange New Worlds’ü de başka bir yere vermediler. Star Trek: Picard şimdilik Amazon Prime Videos’ta var. Bu sayede ikinci sezonunu izleyebildim. Bakalım daha ne kadar kalacak.

    Kısacası ne Türkiye pazarına giriş yapıyorlar ne de yukarıda andığım bazı dizileri Türkiye’de başka bir kuruluşun yayınlamasına izin veriyorlar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mayalar, Önemli İnsanların Külleriyle Top Oynuyordu

Mayalar, Ölmüş Hükümdarlarının Küllerini Top Oynarken Kullanıyordu: Antik Uygarlıktan Çarpıcı Ritüel Keşfi

Giancarlo Esposito marvel professor x

Marvel ile Görüştüğünü Açıklayan Giancarlo Esposito, Hangi Rolü İstediğini de Duyurdu