in

Paramount, Showtime’ın Akış Hizmetini Kapatıp İçerikleri Paramount+ Çatısı Altında Birleştirmeyi Planlıyor

Paramount Global, bünyesinde barındırdığı Showtime’ın akış servisini ve Paramount+ platformunu tek bir çatı altında birleştirmeyi planlıyor.

Paramount showtime birleşme
- Reklam -
- Reklam -

Paramount dijital yayın sektöründe yeni bir hamleye hazırlanıyor. Şirketin bünyesinde yayın yapan Showtime’ın akış platformu kapatılarak Paramount+ çatısı altına kaydırılıyor. Bu hamlenin, platformun dijital pazardaki rekabeti yakalamaya yönelik olduğu söyleniyor.

Dijital yayın platformlarındaki yarış gittikçe hızlanıyor. Netflix abonelik ücretlerine getirdiği zam ile dikkatleri çekerken, HBO Max, House of the Dragon dizisi ile tarihindeki en büyük izleyici kitlesini topladı. Disney+ ise geçen günlerde düzenlediği D23 Expo bünyesinde Marvel ve Star Wars evrenlerinde geçecek birçok yeni yapımı izleyicilerine tanıttı. Pazardaki bir diğer isim olan Paramount ise Showtime’ın akış platformunu Paramount+ ile birleştirme kararı aldı. Böylece Yellowjacket ve Billions gibi izleyicilerden olumlu notlar alan yapımlar tek bir çatı altında toplanabilecek.

Paramount Global, “Showtime Kanalı”nı Kapatmayacak

Basın açıklamasında bu hamlenin izleyicilere daha kolay ve kaliteli bir hizmet vermek amacıyla yapıldığı söyleniyor.

- Reklam -

“Çeşitli servis ve platformlar üzerinden Paramount içeriklerini izleyicilere sunuyoruz ve içerik yatırımımızı en üst düzeye çıkarmak için bütün fırsatları değerlendiriyoruz.”

Paramount showtime akış birleşme

Paramaount+ yılın ikinci çeyreğini 3.7 milyon yeni abone kazancı ile rakiplerine göre oldukça iyi bir noktada tamamlamıştı. Buna karşın şirketin diğer yayın platformları Showtime Streaming, BET+ ve Noggin ise 2.4 milyon abone kaybetmişti.

Paramount Global bünyesindeki iki farklı platformu bir araya getirme çalışmalarına başlamış olsa bile hâlâ Paramount+ ve Showtime akış platformu ayrı uygulamalar olarak faaliyet göstermeye devam ediyor. Şirket geçen ay iki platform aboneliğini indirimli bir fiyattan sunmuştu. Ancak Amerika’da kablolu yayın üzerinden Showtime’ı takip edenler için kanalın dijital platform ile nasıl birleştirileceği ise merak konusu. Şirket yetkilileri bazı kablolu ve uydu şirketleri ile anlaşmaya varılarak yayınların bu şekilde devam edebileceğini aktarıyor.

- Reklam -

Paramount showtime birleşme kararı

Uzmanlar iki platformun birleşmesinin ise ekonomik belirsizliklerin olduğu bu dönemde teknik ve teknolojik giderleri azaltması bakımından oldukça yerinde görüyor. Netflix’in hisseleri yılın ikinci çeyreğinde büyük bir düşüş göstermiş, Warner Bros. Discovery ise büyük birleşme sonrası 3.41 milyar dolarlık bir kayıp yaşamıştı. Ek olarak HBO Max bazı yapımlarını da rafa kaldırmak zorunda kalmıştı. Dolayısıyla şirketin iki yayın platformunu birleştirme hamlesi birçok açıdan olumlu karşılandı.

Bu karar teknik açıdan HBO’nun HBO Go ve HBO Now’ı kapatarak HBO Max çatısı altında buluşturmasıyla benzeşiyor.

Siz dijital yayın dünyasındaki bu yeni hamle hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Wall Street Journal

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for annihilator annihilator dedi ki:

    Umarım Showtime kapanmaz. Hbo’dan sonra en kaliteli dizilerin kanalı Showtime bence. Dexter, Ray Donovan gibi başyapıtların kanalının kapanması kötü olur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

ukraynalı gökbilimciler ufo

Ukraynalı Gökbilimciler, Kiev Hava Sahasında Çok Sayıda UFO Gözlemlediklerini Bildirdi

Halo 2. sezon çekimleri

Popüler Oyun Serisinden Uyarlanan “Halo” Dizisinin 2. Sezon Çekimleri Başladı